Select Page

Chef Coffee – Kacsa burger és extra sztrapacska

Szerző: | 2017. dec. 10. | Burger

Pár lélegzetvételnyire a körút villamos járta dübörgésétől találjuk a Tompa utca 21-et, ami egy szűk utca csendesebb, békésebb szeglete már. A burger fanatikusok körében a cím láttán beugorhat, hogy egykor itt volt található a Pesti Burger. Helyét átvette a Chef Coffee, ami idén tavasztól kényezteti a nagyérdeműt számtalan különleges fogással.

A belső dizájn felfrissült az elődéhez képest egy világosabb, fiatalosabb mégis elegáns kialakítást sikerült megvalósítaniuk. A téli fagyhalál révén sajnos a terasz már annyira nem opció, hacsak nem viking felmenőkkel rendelkezünk. Bent viszont könnyed lounge zene és kellemes hőmérséklet mellett kezdhetjük el csemegézni az étlapon látható fogásokat. Koránkelő kalandorok is megtalálhatják számításukat itt, mivel reggeli rovat is ott fityeg az étlapon, ami közül egyik érdekesség a töltött bundáskenyér. Az étlap kifejezetten új, a nyitás óta érvényben lévőt cserélték most le.

belső

Ugyan a veszett nagy burger mánia talán kezd picit lecsengeni, de azért továbbra is szinte kötelező elem kell legyen egy ilyen stílusú egység esetében. 4 különböző variáció érhető el az étlap szerint, ahol azt látjuk, hogy mangalica és kacsa is a kínálat részét képzi. A nagy karácsonyi készülődés közeledtével a kacsás ételek valamennyire előtérbe kerülnek így nem volt kérdés, hogy melyik legyen a mostani áldozat.

Kacsa burger – libazsír, friss saláta, koktélparadicsom, házi párolt lilakáposzta, kacsahúspogácsa, mozzarella, aioli

Nincsen agyontuszkolva mindennel, hogy egy katyvasz legyen a burgerből, mondhatni szolid és egymás mellé harmonizáló hozzávalókat sikerült sorba állítani. Köret gyanánt burgonyachips és meg is van tökéletes menü. Látványra döbbenetesen dögös a burger. A húspogácsa uralkodik, de az őt két oldalról körülölelő káposzta és annak színe se gyenge. A hófehér mozzarella finoman fedi fentről, a hőtől kicsit megolvadt, de nem csurgott le.

kacsás szett

A zsemle extra könnyed, ízében egy pici vajasság nekem feltűnt, de tényleg legjobb pontja a textúrája. A burger maga lágy. Nincsenek benne olyan ízek melyek mindent el akarnának nyomni, mindennek megvan a maga helye. A húspogácsa meglepett mivel a kacsahús nem éppen egy szaftos húsfajta, mégis maradt benne anyag és sok agyonsütött marhánál jobban teljesít ilyen téren. Összességében egy állandó kellemes ízvilágot nyújt a kacsaburger. Adagra tökéletesen elegendő igaz, a húspogácsa méretét nem sikerült megtudnom, de több mint bőséges. A köretként melléálmodott chips mennyei. Vastag szeletek enyhén sózva, melyek hiba nélkül ropognak.

modernizált sztrapacska

A sort ennyivel nem lehetett lezárni és az étlapon szereplő kapros-juhtúrókrémes sztrapacska szalonna morzsával és karottás parmezánchipssel jelenséget is meg kellett próbálni. Ez egy modernizált sztrapacska, ami igencsak megállja a helyét az étlapon. A túrós krém valami szenzációs állaggal bír, amiben ha a sztrapacskát megmártjuk akkor lesz igazán tökéletes. A parmezánchips érdekes, nekem kicsit még a rösztit is megidézte fejembe, de ízre tényleg a sajtot hozza.

nagyonfeles

Árban a burger 2290 forint, míg az újraértelmezett sztrapacska 1190 forint. Mindkettő tökéletesen megéri az árát, egy ilyen minőségű kacsás burgert sehol nem kapunk 2000 forint alatt a városban az tuti. A második fogást el tudom képzelni előételnek is valakivel megosztva akár, mindenképp érdemes kipróbálni. A Chef Coffee remek példája annak, hogy egy kevésbé felkapott és agyonhypeolt hely is mutathat olyat, amitől ülve marad az ember. Árban nincs elszállva egyáltalán, ilyen minőségért ennyit fizetni nagyon baráti ár.

Chef Coffee – 1094, Budapest, Tompa utca 21. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték