Select Page

Chili’s Burger – Chili’s Burger

Chili’s Burger – Chili’s Burger

A Kálvin és a Fővám tér között egyre több etető jelenik meg. Köztük található a legendás Leves. vagy éppen a Tao, ami talán kicsit kevésbé ismert a városi szóbeszédben. Nagyjából féltávon a Manna mellett egy ideig talán City Gyros névvel üzemelt egy egység, ami aztán szépen csendben be is dobta a törölközőt.

Pár héttel később arra lettem figyelmes, hogy a benga nagy vas zsaluk kinyíltak és az üzletből újra fény szűrődik ki az utcára. A név eltűnt, mármint a City Gyors, de egyelőre nem került fel új cégér. Közelebb merészkedve láttam meg a Chili’s Burgert, ami talán ismerősen csenghet néhány embernek, főleg, ha mozogtak Győr környékén. Ott bizony a márka egészen befutott és a nyugati széllel megindultak a főváros irányába.

A belső kialakításon sokat nem változtattak, az előd is ilyen kialakításban operált, aztán, hogy ez mennyire jó ómen, azt majd megtudjuk. Személyzet szemében ott a kezdeti lelkesedés csillogása, azonnal segítenek, ha kérdésünk akadna. Étlapjukon 17 különböző burger kapott helyet, csirkéstől kezdve ananászosig akad minden.

Chili’s Burger – classic, jalapeno paprika, választható erősségű chili szósz

A classic annyit tesz, hogy alap burgerükre ezek jönnek még rá, melyek a sorban utána következnek. Nem tudom van-e ilyen iratlan törvény, hogy mindig a névadó burgert illendő kipróbálni, de én így döntöttem inkább. A csípősség meghatározását elmulasztotta a legénység, bár egy pillanatig mintha láttam volna rajtuk a kérdés érlelését, de újabb vendég toppant be és talán tovaszállt ezzel együtt a kérdés is.

Esztétikai megjelenés: Egy kisebb rostlapon készül a burger lelke, amit egy 12 dkg-s marhahúspogácsa ad. Abban az esetben, ha iszonyat kíváncsiak lennénk, akkor nyugodtan végigcsodálhatjuk burgerünk épülésének minden mozzanatát pár centiről is akár. A tálalás finoman szólva nem éppen egy luxus éttermet idéz, sokkal lazább vagy már talán túlságosan is, a belső kialakítás mellé egy kicsit többet lehetne erre is áldozni, a műanyag tálca már eléggé menzás-strandos. A buci saját és ezt étlapjukon is feltüntetik, kinézetre teljesen rendben van és egészen frissnek tűnik. Alul egy saját szószos, vélhetően főleg majonézes ágyon pihen a jégsaláta, amire ráesik a húspogácsa. Erre jön a jalapeno, illetve a chilis rész, utóbbi olyan, érdekesen csillogtatja meg az egészet. Paradicsom, lilahagyma és szósz megint, ezzel kész is. Nagyobb akarunk feszülni, akkor egy jobb arányokban alkalmazott buci elvágás jobban mutatni, de ez nagyon maximalista már!

Pont: 8/10

Ízvilág: A buci finom, textúrája pedig zseniális. Gond nélkül falatozható, nem kelt száraz, fullasztó hatást, simán jó. A húspogácsa teljesen át lett sütve, mellé kicsit a rostlapon meg is nyomkodták, aminek eredmény, hogy nem sok szaft maradt benne. A hús maga jó, finomra van darálva, szinte olvad szánkban. A csípős front erősen jelen van, a jalapeno annyira még nem is vészes, de a chilis szósz beindítja a napalmot a szánkban. Durván éget, nem tudom végül ez melyik szint lett, de nekem bőven elég volt. A saját szószukkal kicsit lehet oltani a tüzet, de a chili túlerőben van, hiába. A lilahagyma ezek után egy ócska játékszernek tűnik, randira simán alkalmas. Maradék zöldségvonal is jól teljesít, frissek és lédúsak. Nevét kiérdemelten viseli és meglepően jó lett, engem meglepett.

Pont: 8/10


Mennyiség: Húsban átlag, vagy egy kicsit már talán alatta is vagyunk. A többség manapság 14 dkg-s pogácsával szervíroz, itt viszont 120 gramm van, ahogy már fentebb említettem. A buci egészen jól arányul ehhez a feltétmennyiséghez, egyedül az alsó felét kéne egy fél centivel combosabbra hagyni és máris perfekt. Szószokból bőven elég minden, de ez szintén igaz a zöldségekre. A hús simán elbírná a plusz két dekát és akkor igen ütőképes burger lehetne. A köret azért ajánlott mellé, ha jól tudom tálas megoldásban elérhető, bár erre most nem tenném rá a szemem világát. Összességében lazán jól lehet vele lakni, de robbanni nem fogunk. A tűz sokáig ég, másnap várhatjuk a hunyorgást a gyóntatószéken.

Pont: 7/10

Ár/érték: A legolcsóbb burger valahol még ezer forint alatt kezdődik, míg a legdurvább, talán a dupla, pedig 1800 forint környékén áll meg jelenleg. A Chili’s burger, magyarán a tesztalany pontosan 1080 forintot jelentett, ami szerintem igencsak barátságos ár, egy kifejezetten jó minőségű burgerért. Vannak kezdeti döcögések még a folyamatokban, de még nagyon friss a hely, így talán illendő picit türelmesebbnek lenni. Gyrost is árulnak még, melynél igazán az izgatta fel a fantáziám, hogy görög stílusban csinálják és nem egy tortillába tekerik az egészet, aztán helloszia. Meglátjuk, hogy Győr után miként fog Budapesten vizsgázni a Chili’s burger, a már nem kicsit kiélezett piacon.

Pont: 9/10

(ha nem a Fővám-Kálvin között nőttél esetleg fel, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen merre van az arra)