Select Page

Churros Up – Churros menü

Churros Up – Churros menü

Kisgyerekként izgultam végig mire a közelben végre megnyitott a Churros Up nevű gyorsétterem. Ritkán találkozunk spanyol eredetű ételekkel, szóval dupla adagban ömlött a nyakamba a boldogság. A churro egy egészen egyszerű édesség, sült tésztacsíkok melyeket különböző cukorba vagy öntetbe mártogatnak. Spanyolország mellett Argentínában és Mexikóban is közkedvelt nassolni valónak számít. A rohamosan fejlődő világunknak köszönhető, hogy szinte már semminek nem lehet határt szabni, így már kis hazánkban is elérhető lett az édesség.

A Kálvin tértől egy pillantásra található a napokban nyitott kis falatozó. Az étlapon pofonegyszerűen ki lehet igazodni, churrost két mennyiségben kérhetünk, ami 5 vagy 9 darab csíkot jelent. Abban az esetben ha szeretnénk mellé borítani némi folyadékot akkor az 5 darabos verzió létezik menü opcióval. Az édesség mellett választhatunk a szendvicses szekcióból is, ahol 6 különböző, de igazán szemet gyönyörködtető példány várja az éhes szájakat.

Visszatérve a lényeghez, választhatunk mellé önteteket, hogy legyen mibe mártogatni. Vanília, eper és csoki közül választhatunk, melyek közül talán mindenkinek lesz megfelelő. Helyben fogyasztás esetén a tökéletes időzítés lételem, mivel a nem túl tágas hely oldalfalainál van lehetőség kétszemélyes könyöklők társaságában elfogyasztani eledelünket. A belső dizájn tökéletes, a desszerthez illő színes és hangulatos.

Esztétikai megjelenés: Az átlagos menzatálcánál egy fokkal kisebb verzióra szerelve jön minden. A  minden most egy 5 darabos churrost és egy speck fedőnév alatt futó szendvicset jelent. Előbbit menüben kértem, amihez jár a 0.33-as üdítő vagy a kávé, erről annyira nem fontos megemlékezni. A csíkokat egy sima papírpohárban kapjuk, amit ha kicsit nagyobb lendülettel mozdítunk akkor előszeretettel borul fel, szóval csak nyugodtan és óvatosan, nem fog elrohanni. A csíkokat körülbelül 20 centi hosszúságúaknak tippelem, bár talán ebben a hölgyek jobban vizsgáznának. Szolidan végig cukrozottak, ránézésre nem kapunk diabéteszt ha lenyomjuk az egészet. A speck szendvics olyan mintha a plakátról mászott volna le, tényleg nagyon gusztusos és étvágygerjesztő. Tojás, bacon, sajt, saláta és méretes paradicsomkarikák rejtőznek a belsőben. A zsemele ciabatta típusú. A szósz kis műanyag pikszisben kerül a vendég elé, első pillantásra kicsit mű hatása van.

Pont: 9/10

Ízvilág: A szendvics zsemléje egy picit talán masszívabb a kelleténél, megpróbálja a protézist. A töltelék viszont kiváló, minden egyes alkotóelem ott van a szeren, érezhetően friss és ízletes benne minden. A főattrakció első harapásra egyből a fánkot juttatta eszembe, ha nem tudnám, hogy nem kerek azt mondanám, hogy fánkot falok éppen. A cukrozás pont megfelelő, nem lesz tőle egy masszív, nehéz cukros bomba belőle mire leér gyomrunkba. Állaga picit szélén ropog, belseje pedig kellemes omlós. A vanília öntet a látszat ellenére egészen természetes ízzel bír, bár nem tudom mennyi ízfokozót tartalmaz, de a francot se érdekli most. A churros csíkok finom desszertek, de főétkezésnek nem tudnám elképzelni, egy szendvics kell mellé mindenképpen.

Pont: 8/10

Mennyiség: Az egészet egybevéve tudok nyilatkozni, szóval az 5 darabos churro adag és a speck szendvics együttese, leöblítve egy dobozos üdítővel. A szendvics egy erős közepes mennyiségre, de ha a belsőt elemezzük akkor semmivel nem spóroltak van benne dögivel minden. A desszertből nekem ennyi tökéletesen elég, oké hogy nincsen agyoncukrozva, de a 9 darabostól már megindulna a kellemetlen émelygés nálam az biztos. Az öntet elegendő, nagyjából minden második falathoz tudunk mártogatni, persze ha félbeharapjuk akkor jut mindegyikre. Egy iszonyatosan hatékony GDP termelő munkásnap után nekem ez így elegendő volt egy könnyed vacsora gyanánt.

Pont: 8/10

Ár/érték: Az, hogy a menüben mit kérünk teljesen mindegy, mind churros-szal és szendviccsel is 590 jó magyar forintot jelent. A szószokat külön mérik, darabjuk 90 forintért lehet miénk, nem túl vészes. A speck szendo külön 490, ami ennyiért sok más előre csomagolt benzinkutas verziót bealáz. Külön a churros 5 darabos verzióban 410 forint, míg a nagyobb 9 darabos kiadás 650 forint. Látszik pár kezdeti akadozás a folyamatokban, de ez egy pár napja nyitott helynél tökéletesen elfogadható és valószínűleg hamar olajozottabban fog minden menni. Talán még nem annyira elterjedt desszert idehaza, így aki szeretné kicsit kényeztetni valami újjal a pocakját az nyargaljon el a Churros Up!-ba és tegyen egy próbát. Kapható szív formájú is, mikor én ott jártam sajnos még nem volt 🙁

Pont: 8/10

(aki szeretné felkeresni a helyet, KLIKK IDE és pontosan látszik, hogy hol kell keresni!)