Select Page

Churros Up – Quesadilla menü

Churros Up – Quesadilla menü

Körülbelül negyed évvel ezelőtt írtam a Churros Up! helyről, ami akkor egészen frissen, ropogósan nyitott meg a nagyközönség előtt. Kezdetben magát a churrost és szendvicseket lehetett kapni. Mivel jóformán minden nap elhaladtam a hely előtt, láttam, hogy szépen lassan, de bővíti kínálatát a csapat. Egyik nap útba esett Facebook oldaluk ahol olyan feliratot véltem felfedezni ami minden rendes magyar szívét megenyhíti, azaz nem mást, mint az AKCIÓ-t! Az akció alanya a quesadilla menü, ami a leírás szerint tartalmaz két darab quesadillát ami egy adagnak felel meg, tovább jár mellé 5 darab churros is és, hogy ne essünk le a székről dehidráltság miatt ezért a menü részét képezi még 3 dl szörp is.

Ezek után már csak annyi feladatom volt, hogy bemenjek. A bejárat előtt a legjobb és egyben a legolcsóbb vendégcsalogató megoldást láttam meg, ami annyit tesz, hogy a földre rávésték a “spanyol fánk” feliratot. A sorban várakozás alatt feltűnt, hogy már hideg-meleg levesek is az étlap részét képezik, illetve a kép alapján igen gusztusos turmixok is kaphatóak.

A személyzet előtt emelem kalapom, mivel aki ilyen menüt kér egy rahedli választási lehetőség elé kerül. A quesadillát alapból három verzióban kérhetjük, ebből egy az vega, szóval egyezzünk meg két fajtában. Nekem a csirkés helyett inkább a chilis-marhahúsos tetszett inkább, szóval egy szinttel beljebb jutottam. A következő kérdés szorosan ehhez kapcsolódik, azaz milyen szószt kérek hozzá. A jó öreg és hagyományos salsa mellett más nálam nem rúghat labdába. Szörp fronton a magyar Piroska kínálatában lévő 4 lehetőség közül kérhetünk, maradtam egy frissítő bodzásnál. Az 5 darab churrosról is döntenünk kell, milyen borítással szeretnénk fogyasztani. Nálam a vegyes megoldás nyert, ami annyit tesz, hogy van cukrozott és fahéjas is. A személyzet itt sem adja még fel, el kell döntenünk milyen szószt kérünk a churroshoz, itt sokáig vacilláltam a vanília és az áfonyás között, de végül előbbi nyert.

Esztétikai megjelenés: Maga a quesadilla tortillája kicsit eltér az idehaza legtöbb helyen használt típustól, ez méretre nagyobb és a hajtogatás is többrétegű. A sütés nyomai jól látszanak rajta, ha tippelnem kellene akkor szerintem valamilyen alul-felül sütő csodában nyeri el végleges formáját. Kicsit bolygatunk rajta és máris látszik a töltelék. Sok vörösbab, amit az olvadt sajt tart össze. Természetesen hús is megjelent, finomra darált kiadásban. A zöldség front leginkább kukoricával van jelen, de találni benne paradicsomot és némi jalapenot, ha jól emlékszem. A churros sokat nem változott utolsó látogatásom óta, szép egyenletes csíkok, alaposan cukrozva. A szószok áttetsző pikszisben, a vanília még mindig túl homogénnek tűnik. A tálalás tipikus gyorskajáldás, műanyag tálca és műanyag evőeszközök, utóbbival lehet pár menetet harcolni, szerencsére semmit nem lőttem fel a falra.

Pont: 8/10

Ízvilág: A quesadilla tésztája finom, nincsen ropogósra sütve, de azért érezni, hogy meg lett pirítva. A töltelék még kellően forró így a benne lévő sajt is szinte folyékonyra olvadt. Ízre erősen hasonlít a chilis babhoz, amit beletöltöttek egy tortilla lapba. A bab nincsen puhára ázva, ami nálam piros pontot ér, nincsen számomra rosszabb, mint a pépes ázott bab. A kukorica közepesen édes, beleillik az ízképbe. Egyedül a csípősségen lehetne tuningolni, szerintem egy fokkal lehetne fickósabb. A salsa szósz is nyugodtan csatlakozhat az edzőtáborhoz, az is lehetne karcosabb. A churros továbbra is bajnok, a fánk melyet kicsíkoztak és alaposan megcukroztak.A fűszeres verzióra sincsen panasz, de előbbi nekem jobban tetszik. Az édesség kómát a szörppel biztosíthatjuk, pedig nem is az a megáll benne a kanál sűrűségű. Összességében a menü szerintem nehéz kajának számít, a chilis töltelék elvileg segíthetne, hogy ebéd után fél méterrel repkedjünk a föld felett, de nem. Erre rájön a cukros churros és be is ütött a kajakóma.

Pont: 8/10


Mennyiség: A quesadillára első pillantásom után azt mondtam, hogy elmegy, de nem fog megdönteni. Falatozás közben csak nem akart elfogyni. Már ez is egy könnyed ebédnek megfelel. A töltelék mennyiségével semmi gond, sőt a legtöbb vágás mentén csak úgy fakadt kifele a belső. Ezt megfejeli az öt szál churros ami a cukortól igazi nehézbombázó. A három deci szörp nálam szinte elvillant egy perc alatt, ezek a kaják tipikusan az önmagát itató fajtába tartoznak. A szószok közül mindkettő bőségesen elegendő, hiányt egyikből sem szenvedtem. Összességében egy igazán laktató menünek számít, ami legalább 5 órára eltereli gondolataim a kajálásról.

Pont: 9/10

Ár/érték: A menü a hónap végig még 1230 forintos áron kaparintható meg, ami annyit jelent, hogy a simán megéri kategóriába került nálam, szóval tessék sietni. A személyzet még záróra előtt is rendkívüli higgadtsággal veszi a töketlen vendégek időhúzását ami nálam nagy elismerést eredményez. Remélem nem áll meg a csapat a fejlesztések terén és egyéb spanyol/mexikói fogások is megjelennek majd kínálatuk palettáján. A csípősségen ha kicsit erősítenek akkor végtelenül boldog leszek vagy akár csak annyit, hogy olyan szószt is lehessen kérni ami kicsit odapörköl. Igyekszem legközelebb időben kapcsolni és nem négy nappal az akció vége előtt beszámolni az ilyen jó ajánlatokról.

Pont: 9/10

(ha nem tudod merre a Churros Up, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk!)