Select Page

Ciao Étterem – BBQ Corner Burger “BCB”

Ciao Étterem – BBQ Corner Burger “BCB”

Ahogy pár héttel ezelőtt a végtelenül kedves kolléga megírta, néha bizony átszakítva a “nagyfalu” határait ellátogatunk vidékre is és sokszor ez bizony Paks remek kisvárosát jelenti. 2010 telén lett az étterem a tűz martaléka, mely hosszú éveken át szolgálta a kisváros lakóit. Akkor még a pizzéria jelzővel üzemeltették éttermüket. Négy évvel később ugyanazon a mondhatni jól frekventált, forgalmas helyen újranyitották az éttermet, immár Ciao Étterem néven. A köztes négy évet sem nádvágással töltötték a tulajdonosok, a város egyéb ideiglenes pontjain éltették tovább a Ciao szellemét.

A nulláról felhúzott épületegyüttes teljesen más szintet üt meg, amit én anno kis suhancként megtapasztaltam. A nyikorgós, műanyag tucat IKEA székeket, a fakó napernyőket és a műanyagpoharakat leváltotta egy igazi abroszos éttermi hangulat, igaz ez a két véglet és voltak köztes átmeneti “fejlesztések” csak ugyebár jött az a fránya tűz. Az étlap is megváltozott, pizzát már csak egyedi összeállításban kérhetünk a régi klasszikusok eltűntek.

Páran már tanácsolták a tesztet, mivel a burger nagyon nagy. Szerencsére nem ez a fő szempont szerintem, de nagy lelkesedéssel vágtam bele a tesztbe. Az étterem környéke még nincsen teljesen kész az látszik, egy laza zápor után a bejárattól pár méterre egy kisebb halastónyi vízfelület jelent meg, de tényleg látszanak a munka jelei a terepen így ezt talán csak ideig-óráig élvezhetjük csupán. A burger kínálat egyetlen BBQ-s példányra szűkül, a leírás annyit tesz hozzá, hogy jár mellé sült burgonya.

Esztétikai megjelenés: Egész guszta. A BBQ szósz minden jel szerint meghatározó pontja lesz a burgernek, finoman csordogál le a húspogácsa oldalán. Méretét tekintve valóban méretes példány, amihez még hozzájön a korrekt adag köret is. A burger felépítése szokásos sablont követ, szép buci amiben egy korrekt húspogácsa pihen. A húson szeletelt ömlesztett sajt figyel, amin egy kanálnyi BBQ szósz legalább van. A buci felső fele ennek jó részét felszívta szerencsére. A húspogácsa alatt zöldségágy rukkolával kiegészítve és itt is egy brutális adag BBQ szósz, ami már annyira nem szerencsés mivel az alsó fele a bucinak tálalás után 2-3 perccel vadul átázott. A köret szép aranysárga, olajnak nyoma nincs.

Pont: 9/10

Ízvilág: A buci önmagában nem édes, de a mérhetetlen mennyiségű BBQ szósz amit felszívott olyan töménnyé és nehézzé változtatja, hogy felfogni is nehéz. A húspogácsán valószínűleg a szakács a felgyülemlett heti agresszióját vezette le, olyan szinten tömött, hogy helyenként késsel is erősebben meg kell kínálni, hogy el lehessen vágni. Igen kell a kés, mivel nagyon átázott és pillanatok alatt szétcsúszik az egész, mintha vazelinnel kenték volna be egyes hozzávalóit. A húspogi minimális fűszerezést kapott, egy picivel több borsot simán elbírna, de leginkább lazább állagúra kellene venni, mert sokkal élhetőbb a történet ha az ember szájában szinte szétolvad a hús, mint például a nemrég tesztelt Pesti Burgernél. Zöldségekkel semmi baj, de itt is dominál az édes BBQ, ami érdekes ízvilágot kelt a rukkolával vegyítve. A köret plusz pont, kellemes ropogós és ha adunk hozzá némi sót akkor korrekt. Összességében a húson kellene leginkább lazítani és a BBQ szószból erősen visszavenni, mert ez így nagyon tömény.

Pont: 5/10


Mennyiség: Igazat mondtak, akik ajánlották ez tényleg eléggé erős mennyiség egy átlagos halandó ember számára. A hús lazán 25+ dkg felett van, ennyit akár két pogácsába is el lehetne osztani szellősebben és itt nem a jó magyar spórolós elméletre célzok, csak egyszerűen könnyebb lenne fogyasztani. A BBQ szószt ha feleznénk akkor kevésbé ázna át az egész és talán kézzel is fogyasztható lenne, nem kellene feltétlen késsel és villával bohóckodni egy burgernél. A zöldség ágy teljesen rendben van mennyiségileg, tökéletesen illik a buci méretéhez. Maga a a burger is elegendő lenne, de a körettel simán tovább lehet fejelni, lazán megvan az öt órás kajakóma adag.

Pont: 9/10

Ár/érték: Az új hely sokkal inkább étterem lett, valószínűleg nem hiába cserélték le a pizzéria jelzőt. Ami viszont méretes kérdőjelet vert a fejembe az, hogy a szellőztetést miként sikerült ilyen frankóra megoldani. Lágy kajaszag uralja a terepet és a nyáriasabb időjárásban a hőmérséklet is kezd felszökni a kellemetlen sávba, klímának pedig nyomát nem láttam. A BBQ Corner Burger “BCB” 1800 forintot kóstál, ami nem tűnik halálosnak főleg, hogy szerintem valamilyen akcióba is sikerült belefutnunk mivel nem igazán jött ki a végére a matematika, de az étlapon ennyi szerepel ez a mérvadó. A húson és a BBQ mennyiségén van mit polírozni, ezek megoldásával egészen jó burgert össze lehetne belőle hozni, de ebben a formában ez gyilkosan nehéz kaja.

Pont: 6/10