Select Page

Citra sörbisztró – Házi burger

Szerző: | 2016. nov. 28. | Burger

A citra egy amerikai komlófajta, ami számtalan sör lelkét szolgáltatja. Ezen kívül még egy sörbisztrót is elneveztek róla a Baross utca elején, közel a Kálvin térhez. Az üzlet kintről csak úgy vonzza a közönséget az éjszakát beragyogó 3 darab villogó csoda kínai “open-nyitva” feliratú táblájával. A belső szerencsére már nem ennyire csilli-villi, szolidabban álmodták már meg. 

Egyértelmű, hogy a fő profilja a sör, azon belül is az egyedibb, kevésbé sablonos sörök. Többfajta IPA, APA és még vagy egy kazal különböző típusú sörcsoda lelhető fel az itallapon. A falon pár méretes kép is díszeleg, melyeken hogy, hogy nem sörfőzők egy-egy részleteit láthatjuk. Az italozás mellett viszont burkolni is lehet, ami esetünkben most egy fokkal érdekesebb volt. Napi menütől kezdve a pizzákon át a burgerig van jó pár érdekesség.

Házi burger – buci, marha húspogácsa, jégsaláta, paradicsom, uborka, hagyma, házi BBQ szósz, sültburgonya

Igen, egyből benne van a köret, ez azoknak fájóbb, akik köret nélkül szeretnek fogyasztani. Egyetlen fajta burrger van az étlapon, de szerencsére ezt lehet bolondítani még pár extra feltéttel, mint például a cheddar, a bacon vagy éppen a jalapeno. A csípős kivételével az előbb említett háromból kettőt kértem is hozzá, hogy kicsit “egyedibb” legyen a burger.

belső

belső

A tálra komponált burger körülbelül 15 perccel rendelés után már asztalra is került. A nagy modernizáció ezt a burgert bizony nagy ívben elkerülte. A klasszikus édes nagy buci megidézi a régi strandos burgerek világát. Azóta persze azok is szépen lassan átalakultak, de jó tudni, hogy Marika néni mellett még vannak retro rajongók. A buci mellett a hús is meglepő látványt nyújtott, de minden előítéletet félretéve kezdtem el burkolni.

szett

szett

A buci száraz, sajnos szinte az első érintésre elkezd peregni és szépen lassan szétesni. Fojtogat is kicsit, szóval ez nem a legjobb a városban, az tuti. A húspogácsa egyik legérdekesebb tulajdonsága, hogy nincsen teljesen egy darabban és van pár kósza leszakadt darab. Alaposan kilapították a pogácsát, aminek eredménye, hogy szaft nem maradt benne egy csepp sem. Ízre bors és só van benne és nincsen teljesen átsütve, maradt benne pár rózsaszín folt.

az extrák, a bacon és a cheddar

az extrák, a bacon és a cheddar

A szósz erősen édes, végülis passzol a bucihoz. A füstös vonal a BBQ-ban enyhén megvan, de azért állva nem kell tapsolni tőle. Az extraként rendelt bacon sem váltott ki nagy izgalmakat, kissé nyers maradt, ízében a só nem igazán volt jelen, inkább a zsírosabb fajtákból sikerült kiválasztani. A sajttal semmi baj, enyhén cheddaros-fanyaros ízeket csempészett a burgerbe. A köretként érkezett burgonya egy jobb fajta mirelit, de azért sózzuk meg, mert alap esetben natúran kapjuk. Adagra nem rossz, de a döntő többségét a burgernek a buci adja, ami nem a legjobb pontja. Némi zöldség köretet is kapunk mellé, melyek között a legérdekesebb a hagyma.

felezve

felezve

A burger körettel, alap felszereltséggel 1290 forint, amihez a cheddar 290-et, míg a bacon 200-at tesz még rá a végösszegre. Összességében egyelőre tényleg csak inkább sörözni induljunk a helyre, a gasztro élmény nem túl erős. A burger egészen felejthető, igazán emlékezetes mozzanat nincsen benne. Ennyi pénzért egy jobb sajtburgert gond nélkül találunk a város vagy tucatnyi különböző pontján.

Citra sörbisztró – 1085, Budapest, Baross utca 6. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték