Select Page

City Pizza – Dijoni pizza (32 cm)

City Pizza – Dijoni pizza (32 cm)

Egy ilyen szép meleg napon egy finom fagyi után nem is kellhet más a szervezetnek, mint egy forró nyúlós sajttal szerelt pizza. Elég nehézkes a földrajzi helyem közelében megtalálni a megfelelő pizzériát, főleg, mivel az az elsődleges szempont, hogy valami újat tudjak nektek mutatni.

Szerencsémre azért alkalmanként fel fel tűnik egy egy új pizzéria és étterem, vagy úgy alakul, hogy olyan helyen tör rám az éhség, hogy számomra ismeretlen vendéglátók konyhájának kínálatából válogathatok. Most a barlangom közelében lettem figyelmes egy új helyre, egészen pontosan a City Pizza nevűre. A pincéren biztos újak, de az akcióik alapján azt is meg merem kockáztatni, hogy egy nem olyan régóta nyitva tartó helyről van szó. Ha a napokban döntötök úgy, hogy megnézitek, hogy mi újság van, akciós pizzákat és gyrost is találtok.

Esztétika,megjelenés: Ha már vannak kedvező áron beszerezhető ételek, akkor én pont az az ember vagyok, aki ezt ki is használja. Természetesen ha az eszmefuttatásom nem csal, akkor az akciós pizzával villantaniuk kell, hogy az ember legközelebb másikat is bevállaljon. A dobozuk, a pizza feliratokkal telített fajta, nem egy egyedi csoda, de a lényeg, hogy megérkezik benne a pizza. Felnyitás után az első gondolatom az, hogy pont elég időt töltött a sütőben, de az alapot kenhették volna közelebb a peremterületekhez. Igen úgy értem, hogy vastag a széle, amin nincs feltét. Kicsit beljebb mustáros, fokhagymás, tejfölös alapon csücsülnek a feltétek. A szembetűnő színek, a lila és a sárga, a hagymának és a kukoricának köszönhetőek.Ezek közül semmivel sem spóroltak, ahol alap van, ott van kukorica és lila hagyma is. Kicsit közelebbről nézve azért előkerülnek a húsfélék is. A csirkemell apró kockákra vágva kerültek a Szarvasi mozzarella sajt alá. A kategória másik képviselője a bacon amivel szintén nem spóroltak, kockákra vágva helyezték a tésztára. A kinézet nem rossz, csak azok a fránya szélek ne lennének ekkorák.

Pont:7/10

Ízvilág: A tészta nem a legfinomabb, amit valaha ettem, de nem is hasonlít a vasárnapi pörihez kínált kenyér ízéhez. Kicsit beljebb érkezve azért előkerülnek az ízek is. A név alapján lényegesen erőteljesebb ízű alapra számítottam. Nyomokban megtalálható a mustár íze, de inkább csak egy tejfölös alap ami a tésztán van, a fokhagyma ízt nem is igazán fedeztem fel. A lila hagyma teljesen puha lett és a kukoricával karöltve hozza az édeskés ízt. A bacon a legkeményebb a feltétek között, a füstös, enyhén zsíros ízével, uralja a terepet. A csirkemell kockák határozottan csirkemell ízűek, a fűszerezésükkel nem igazán foglalkoztak külön. A Szarvasi mozzarella sajt, bár nagyon jól mutat az étlapon, és a pizzán is szép barna pirult foltokat képzett, de extra íz élményt nem tud hozni. A Dijoni pizza nevet annyira nem tartom indokoltnak, de egy kicsit jobbféle közepes pizza ként megállja a helyét ez a kompozíció.

Pont:7/10


Mennyiség: 32 centiméterről van szó, amiből nagyjából 1 -1,5 centi igazából a pizza széle. Ha még egy kicsit tovább megyünk és rálesünk a méricskélős képre, akkor kiderül, hogy van még 0,5 centiméter, ami sajnos a sütőben maradt. Lényegében egy kb. 30 centis pizzáról beszélünk, ami telis-tele van feltétekkel. Az arányokkal nincsen gond, talán az alapot kellett volna kicsit bőkezűbben adagolni. Egy evésre természetesen így is bőségesen elég, egy lightosabb étkezésre a felezés is elképzelhető verzió.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: A fellelhető adatok alapján 45 perc a szállítási idő. Szerencsére ez a hirtelen meleg, most is csak a tömegközlekedést üzemeltető szervezeteket lepte meg, a futárok már feltették a megfelelő gumit. Ennek köszönhetően tartják is amit ígérnek, ezt a pizzát például 44 perc alatt repítették a kemencéből az asztalomra. Az idő nem extra, de határon belül mozog, helyes.

Pont:7/10

Ár/érték: Na ez az, ami most nem teljesen a reális képet fogja mutatni, viszont ha mondjuk ma vacsira berendelitek, akkor tutira hozzá fogtok jutni a 950 forintos áron. Akciós árért nagyon megéri ez a pizza, még akkor is, ha nem ez lesz életetek legnagyobb pizzaélménye. Amúgy ezt a kategóriát 1100-1200 forintos áron készítik, ami szintén korrekt ajánlat. Ha egy jó ár/érték arányú pizzával akarjátok megsokszorozni a bevitt kalóriák számát, akkor rendeljétek és mielőtt nekiesnétek osszátok meg velünk is, hogy a tiétek hogyan is nézet ki.

Pont:9/10