Select Page

City Pizza – Leqi pizza (32cm)

City Pizza – Leqi pizza (32cm)

Bizonyára Ti is nagyon vártátok már az év első hosszú hétvégéjét, ami valójában a második, csak a januárira már senki sem emlékszik. Itt van megérkezett és már csak az ebből a péntekből visszalévő pár órát kell lenyomni és mehettek is verset tanulni, meg persze tojást festeni. A szerencsésebb flótások rövidített munkanappal operálnak és az emberek többsége, a nap vége felé közeledve inkább már csak imitálja a munkát.

A helyzetem kivételesen szerencsés, egyik csoportba sem tartozom, már a hét közepén letettem a lantot és leléptem. Azért, hogy ne maradjatok pizza nélkül, és gasztrobetyár is kalóriadeficites napokat tarthasson a sonka+kalács pusztítás előtt, mára múlt hét végén vadásztam egy pizzát. A pizzám szállítója a City Pizza, a választásom pedig a Leqi névre hallgató 32 centis pizza.

Esztétika,megjelenés: A City Pizzával már volt dolgom, ami egyből be is ugrott, amikor a doboz a kezembe került. Ez nem egyedi megoldás, viszont remek támpont a rengeteg pizza felirat a dobozon azok számára, akiknek nem lenne egyértelmű, hogy mit rejt a doboz. Ahogy bontom a dobozt, egészen szimpatikus látvánnyal találom szembe magam. A szélek, nagyjából egy centisek, de szép barnára sültek a sütőben. A tejfölös alap vastag, így jogos a következtetés, hogy nem feltétlenül az anyagspórolás miatt vaskoska a pizza széle. A fehér alaptól színben legjobban elütő feltét a sonka, kis szeletkékre vágva szépen eloszlatva került a tésztára. Zöldségek terén két szereplőről beszélhetünk. A nagyobb mennyiségben jelenlévő kukorica mellett, megfelelő mennyiségű hagyma került a sajt alá. A sajt, helyenként barnára pirult, ennek és az egyenletes elrendezésnek köszönhetően teljesen korrekt kinézetű pizzát kaptam.

Pont:8/10

Ízvilág: A szép barnára pirult széleknek, nem tudok és nem is akarok ellenállni, így itt kezdem a falatozást. A tészta könnyed, kívül roppan, de belül igazán levegős a szerkezete. A megfelelő alapra került a fokhagymás tejfölös alap, aminek az íze igazán meghatározó. A sonkából, bár nincs óriási bőség, de ahol van ott rendben van, szerencsére, figyelnek a minőségre. A vöröshagymát jól eloszlatták, és nem is túlozták el a mennyiségét. Ennek köszönhetően a hagyma nem uralkodó íz, ami rákerült, édeskés ízt kapott a hőkezelésnek köszönhetően. A kukorica is az édes fajtából való, így azokon a helyeken, ahol a tükörtojás is megtalálható a pizzán meg is van a tökéletes tejfölös alapú pizza élmény. Némi baconnal, vagy több sonkával tudna jobb lenni, de így sem tudok panaszkodni.

Pont:8/10

Mennyiség: A pizza a 32 centis brancsba tartozik. Ami még jobb hír, hogy nem csak papíron, de a centi alatt is 32 centiméteres a pizza. A már említett nagyjából 1 centiméteres szélek, a széleldobálóknak, nem biztos, hogy jó hír, viszont még úgy 31 centis a pizza. Két dolog van, amit még a mennyiségnél feltétlenül meg kell említsek. A több sonka mindenképpen dobna a pizzán, de ennek ellenére simán tele lett vele a bendőm.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Az a helyzet, hogy ezen a hétvégén biztos, hogy nem kell majd várni, hogy bele repüljön a falat a szánkba. Nem tudom, hogy felétek mi a helyzet, de felénk ezen a hosszú hétvégén, a karácsonyi állapotokhoz hasonló kaja hegyek kerülnek előtérbe. A pizzám amúgy 40 perc alatt ért ki, és sajnos kicsit veszített a hőjéből. Mivel gyorsan elpusztítottam, így nem volt ideje teljesen kihűlni, de azért érkezhetett volna melegebben. Sebaj, mindjárt itt a nyár, aztán esélyük sem lesz a pizzáknak kihűlni.

Pont:6/10

Ár/érték: Na foglaljuk össze, ez a hétvégi kalandot, ami a City Pizza Leqi névre hallgató pizzájával és velem esett meg. Ami biztos, hogy ezt a nevet nem jegyzem meg és nem is sikerült rájönni, hogy miért kapta a pizza. Ez persze nem is számít, a lényeg, hogy a kis húshiányt és a szállítás közbeni lehűlést leszámítva nagyon bejött a cucc. Az ár, amit cserében fizettem, 1320 forint. Az kell, hogy mondjam, hogy ez árazást elkapták. Nem sok, nem is kevés, de ha azt nézzük, hogy milyen minőséget képviselnek, teljesen rendben van.

Pont:7/10