Select Page

Csabi Konyhája – Bikini beach

Szerző: | 2017. jún. 5. | Burger

Csabi Konyhája – ismerősnek tűnhet mint blog, mint személy, de még úgyis, mint egy hely, ahol hetente kétszer hősünk, azaz Csabi készít ételeket. Hétköznapi nevén a hely Bikini Beachen fut, ami a VIII. kerületi Vas utcában található egy hostelbe ágyazva. Nyáron megvan a laza terasz hangulat akár medencével, egyedül csak a tengerre néző panoráma hiányzik. Csabi rendszerint előre jelzi, hogy mikor, milyen kajával kecsegtet, én történetesen a burger estre tévedtem be.

Nem faggattam ki a hosszútávú terveiről, de gyanítom, hogy nem egész szezonban ugyanazt a burger összeállítást fogja nyomatni, lesz bőven frissítés a koncepcióban. A pontosság kedvéért viszont íme a pontos összetevő lista, ami a buci közé került jelen esetben.

Csabi Konyhája burger – Revolución Budapest házi buci, 15 dkg marhahúspogácsa, lilahagymalekvár, paradicsom, csemege uborka, cheddar sajt, bacon, burger szósz és pirított hagyma

Nem egy alap burger, vannak benne érdekes fordulatok. Az elkészítési idő erősen függ a vendéghorda nagyságától, de esetemben talán még némi VIP figyelmet is sikerült becápáznom. Ránézésre a burger dögös és kész. Nem egy félénk szűzies kislány, ez bizony megmutatja amije van.

CSKB

A buci idegenlégiós, de ennek ellenére teljesen rendben van. Légies állag, amit mindenfajta trükk nélkül jól lehet kezelni, harapni pedig végképp könnyű. Enyhe vajas íze lágy indítást ad, de a lényeg mégis a burger origója. A hagymalekvár nem édes, ami nálam máris félsikerrel egyenértékű, mert egy túlédesített verziónál rosszabb nincs a Földön. A húspogácsa bőségesen rejt magában még szaftot, ez most pedig egy jobban átsült verzió. Ízre van benne egy minimál bors és ezzel meg is vagyunk, inkább a hús íze dominál.

belső

A bacon korrekt, enyhén sós viszont szinte tökéletes chips szerű állaga van, ami szintén dicséretes. Az uborka pillanatig üdít, de utána íze viszonylag hamar elillan. A burgerszósz egy majonézes alapú átlag, különösebb “atttyaúrsiten” nincsen benne elrejtve, viszont a célnak tökéletesen megfelel. Sokkal érdekesebb a pirított hagyma, ami bennem kicsit hot-dog élményt idéz, viszont burgerben is tök király hatása van. Persze ehhez az is kell, hogy ne hagyjuk sokáig pihenni mert, akkor a szósz felpuhítja.

sajt és a lekvár

Adagra tökéletesen jó, átlag burger méret, amiben a leírt hozzávalók rendesen jelen vannak és nem csak másodpercig érezzük őket. Kérhetünk köretet is mellé, ami ha jól emlékszem hasábburgonya, ami sörrel kiegészítve igazi teraszon tespedős szuperszettnek felel meg. Árban 1500 forint a burger maga, ami teljesen rendben van. Nem egy aluljárós, sikátoros mirelit burger, annál ezerszer jobb.

sajttal

Csabi és az ő egyszemélyes konyhája remek példa arra, hogy nem kell sok csillió forint drága szupergép állomány, ahhoz, hogy finomat együnk. Lehet, hogy két burgere között néha van eltérés, mert nincsen agyonautomatizálva a két keze, de ilyen környezetben pont ez a szép. Minimális felszereléssel is nagyon jót készít. Igény esetén a húst még grillsajtra is cserélte, nem tudom ez mennyire egyedi eset, de rugalmasság azért van a burgerben, ha szükséges. Lesz nála erősevőverseny is, ami június végére van beharangozva.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték