Select Page

Csabi konyhája in action – vol II.

Csabi konyhája in action – vol II.

Betyár kolléga a nyár folyamán többször is megemlítette, hogy van egy pöpec vacsoraajánlata, amihez nem is kell messzire zarándokolni, mindössze a Vas utcában található Casa de la Musica Hostel-ig, ugyanis itt üzemel Csabi konyhája. Meglehetősen későre járt már az idő, rég volt már az ebéd, amikorra sikerült odaérni, ezért a korábbi poszttal ellentétben, én ezúttal nem az “alap” burgert választottam a kínálatból, hanem egyből egy duplával nyitottam.

Duplaburger – házi buci, marhahúspogácsa 2x12 dkg, cheddar 2x, bacon, cékla, csemegeuborka, grillezett hagyma, majonéz

Elnézve az összetevőket, egy rendes finn favágónak is elég lenne ez vacsorára, tekintve, hogy egy csekély negyed kiló marhát lehet bepuszilni egyetlen burgerben. Tovább böngészve az alkatrészeket, a cékla igazi különlegességnek számít, hiszen cseppet sem nevezhető klasszikus burger hozzávalónak.

Esztétikai megjelenés: Nem is kellett sokáig locsolni a torkunkat, elég hamar ott ragyogott a tányéron egy kisebbfajta torony. Első pillantásra is látszik, hogy nem csak úgy tessék-lássék módjára van megkomponálva a vacsora, itt kérem mindennek megvan a maga helye. Az első emeleti hús alapzatát alkotja az uborka, a hagyma és a cékla hármasa – ezzel le is tudjuk a napi zöldségbevitelt. Erre az alapra kerül a két marhapogácsa, mindkettő megbolondítva egy-egy szelet sajttal, közöttük pedig a bacon bújik meg – a sajt csábítóan megolvadva öleli körül a husit.  A húsokra pedig jöhet a szósz, csak, hogy nehogy elhagyja már a fejét a burgerünk. Mi tagadás, nagyon csábítóan néz ki.

Pont: 9/10

Ízvilág: Kolléga nem beszélt a levegőbe, amikor azt jelezte, hogy jó lesz ez vacsora gyanánt. A hús közepesen lett átsütve, maradt benne kellő szaft, nem lett szénné sütve. Ijesztésnyi só és bors, ennél nem is kell több. A sajt is rendben van, érezni a jelenlétét teljes mértékben, de ami számomra igazi meglepetés volt az a cékla. Bevallom nehezen tudtam elképzelni, hogy ez milyen is lesz egy hamburgerben, da abszolút beleillett a környezetbe. Adott az egésznek egy különleges ízt, nem túl erősen, csak épp jelezte, hogy ő is itt van. A grillezett hagyma és csemegeubi is jól passzolt az egészhez. Csabi séfet mikor a szószról faggattam, csak egy sejtelmes mosolyt eresztettel és közölte, hogy mindenkinek megvannak a maga titkai. Az első látogatáshoz képest a buci is lecserélődött, immár szezámmagos kivitelben érkezik. Mindent egybevetve, nagyon meggyőző ez a burger, és hiába a sok alkotóelem, teljes a harmónia az egészben.

Pont: 8/10


Mennyiség: Bőven elég. Sőt, talán azt mondanám, hogy egy picit korábban érdemes nekiállni, nem este 9 óra után, mert aki hajlamos teli hassal rosszakat álmodni, nos könnyen belefuthat egy ilyen élménybe. Én speciel teli hassal tudok jól aludni, nem is volt ezzel gondom a későbbiekben. Általában szeretem, ha van némi krumpliféleség is a burger mellé, de ezt itt most szándékosan kihagytam, és egyáltalán nem is hiányzott. Kapunk elegendő energiát egy ilyen hambi után, hogy az ember újra felkapja a baltát és nekiessen a következő erdő kivágásának.

Pont: 9/10

Ár/érték: A vacsiért kerek 1500 forintot vagy 5 eurót kell leszurkolni – ezt a hostel lakói is könnyen meg tudják jegyezni, és nem kell feleslegesen az aprópénzzel bajlódniuk. Ennyi pénzért ez a burger nagyon megéri az árát. Más helyeken a duplahúsos változatokért ennél jelentősen többet kell csengetni. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy 350 forintért kapunk egy üveg jófajta cseh sört is, akkor nincs is miről tovább beszélni. Ha az összképet nézem, mindenképpen a határozottan ajánlott kategóriába tartozik ez a gondosan megkomponált hamburger.

Az egyetlen dolog, ami miatt egy kissé hiányérzetünk volt, az az, hogy a bikini contest-hez ezúttal sem volt szerencsénk. Igaz ez nyár után, szeptemberben nem is annyira meglepő. Ha ti belefuttok egy ilyenbe, rögvest jelezzétek és már indulunk is.

Pont: 8/10