Select Page

Csabi konyhája in action

Csabi konyhája in action

Csabi konyhája. Talán páratoknak már ismerősen hangozhat, mivel volt már 1-2 közös kajás projektünk az elmúlt pár hónapban, amiben megemlítettem. Nem egy szürke hétköznapi srácról van szó, hanem sokkal inkább egy jelenségről, amihez erősen hozzájárul nem gyenge szakállkölteménye, mely szinte névjegyévé vált az évek alatt (2007 óta dédelgeti). Éttermi tesztelésekkel és receptekkel is nyomul, de emellett ezerrel zenél is, szóval nem éppen egy lustafajta.

S

Ideje jelentős hányadát egy hostel szolgálatában tölti, ahol bizony néha beugrik a rostlap mögé és elkezd burgereket ontani. A hostel a VIII. kerületi Vas utca 16. szám alatt lakozik, és történetesen a Casa de la Musica Hostel nevet viseli. Első emeletig kell feljutnunk, amikor egyből szembetaláljuk magunkat a Bikini Beach fantázianévvel szerelt terasszal. Sajnos, még tavasz révén a bikini contest nem aktuális, de bízom benne nyáron annak is eljön az ideje, ugye Csabi?

S

Vidám, színes környezet, ahol lazább társaságok simán elférnek. A pult értelemszerűen főként italok kiszolgálására hivatott, de jobb oldalán egy kisebb konyha etap található, ahol most bizony burgereket is rendelhetünk. Egy kisebb rostlap, ahova Csabi rendelés leadása után, dobja is a húspogácsát. A szezonnyitó burger 100% marhahúst, bacont, csemegeuborkát, cheddar sajtot, grillezet hagymát, céklát és végül majonézt tartalmaz.

S

A húspogácsa nagyon patent, olyan tökéletes medium, amit sok helyen lehetne példaként mutogatni, hogy bizony meg lehet ezt csinálni rendesen. Ízre enyhén borsozott, nincsen túlzásba víve szerencsére, így azért a hús íze dominál benne. A cékla nálam érdekes pont, kevés ételben vagyok oda érte, de itt magamhoz képest egészen jól megvoltam vele. A sajt meglepett, annak ellenére, hogy lapka, teljesen korrekt cheddar íze van. A bacon elvész benne, de erre és a buci kérdésre már szinte meg is van a megoldás főhősünk fejében. A bucival (pontosabban a beszállító pékséggel) kell még kísérletezni, de valahol azért vannak az ilyen próbaburgerezések, hogy ezek kiderüljenek.

SAMSUNG CSC

1200 forint, ami szerintem teljesen baráti ár, főleg, hogy ilyen húspogácsával nagyon sok burgert maga mögé tud utasítani. Sajnos szakács poston nem tud éjjel-nappal jelen lenni, így figyelni kell mikor csapja magára ismét a kötényt és fog burgert gyártani a nagyérdeműnek. Ital oldalról, árban hibátlan, nem zárnám ki annak se lehetőségét, hogy valamikor csak úgy felugrok sörözni. Az egész terasznak van egy érdekes hangulata, amit főként az ad, hogy “bepillanthatunk” egy hostel lakosságának rezgéséibe.

S

Kövessétek hát Csabi kalandjait is, egészen biztos vagyok benne, hogy jó előre beszámol, amikor eljön az újabb burgerezésnek lehetősége!