Select Page

Cserpes Tejivó – Tonhal saláta

Cserpes Tejivó – Tonhal saláta

Ha van olyan kategória, ahol hiányosak vagyunk, az bizony a saláta, így úgy döntöttem, hogy közeledve a hét végéhez egy könnyed tonhal saláta lesz terítéken. A Cserpes Tejivót már korábbi írásomban is dicsértem  hisz tényleg tejből készíti a tejtermékeket, és mindezek mellett remek szendvicseket, salátákat, és italokat fogyaszthatunk náluk.  Minap a Corvin köznél jártam, és beugrott, hogy a Facebook oldalukon láttam, hogy már itt is megtalálhatóak egy egységgel, be is tértem, és a változatosság kedvéért a bevált csirke helyett a tonhalsalátát választottam.

Esztétika,megjelenés: Ugyanaz az átlátszó doboz, amiben kínálják a salit, ez bizony helyes, így láthatjuk, hogy pontosan mire vállalkozunk.  Amit pedig látunk, az nem más , mint saláta ágy, középen egy szép adag tonhallal kitöltve. A tonhalkupac tetejére három méretes paradicsomkarika, két negyed tojás, egy két lilahagyma karika, és még némi saláta került. Láthattok még egy cikk citromot, ami nem csak díszítésként kapott helyet a salim tetején.

Pont: 7/10

Ízvilág: Megszokott módon, először csak piszkálom az ételt, külön külön ízlelem a hozzávalókat. A tonhal természetesen konzerv, de mi másból is lehetne. Ízre nem rossz, sajnos volt már konzerv tonhallal olyan tapasztalatom, hogy keserű volt az olajtól, de ez rendben van. A zöldségek frissek, de a minőség itt nem extra, hanem elvárás, a paradicsom sem íztelen egészen kellemes. A külön ízlelgetés után citrom rácsavarva, saláta összekavarva, és természetesen tojás darabokban, hogy minden falathoz jusson. Az ízhatás így már remek, talán némi sajttal kiegészíthették volna még, meg én kicsit sósabban eszem, de ezt a problémát egy mozdulattal orvosoltam.

Pont: 7/10

Mennyiség: A helyszínen még nem fogyasztottam salátát, de az bizony érdekelne, hogy van e lehetőség pirítóst kérni a salátához. Ami biztos, hogy egy evésre úgy elegendő a saláta, ha legalább két szelet toast kenyér méretű, természetesen teljes kiőrlésű rozskenyérrel megbolondítjuk. Ha esetleg a helyszínen döntötök, hogy kell mellé valami és nincs pirítós, akkor valami sajtos szendvicset javaslok, azzal bizony, nem csak jól lakunk, de még az íz élmény is extra lesz.

Pont: 6/10

Ár/érték: A saláta ára csakúgy, mint a csirkés változatnak 780 forint. Ezt bizony korábban sem tartottam soknak és most is ez a véleményem. A  két salátát, ha egymáshoz mérem, akkor nálam a csirke a befutó. Bár mind a kettő finom, a csirke mégiscsak jobban össze van rakva. Továbbra is mindenkinek ajánlom, ha jó salátára vágynak, akkor irány a Tejivó, a majdnem vegáknak pedig tökéletes választás a tonhal salijuk.

Pont: 7/10