Select Page

Csibefalat – Sajttal-sonkával töltött csirkemell menü

Csibefalat – Sajttal-sonkával töltött csirkemell menü

A tegnapi Ráday utcában elkövetett burgerezős túra során lettem figyelmes, egy kifejezetten kifőzdés stílusjegyeket magában hordozó etetőre. A Csibefalat nevet viseli, de jobban akkor nem tudtam megnézni mivel már zárva volt. A lelkesedés mit sem kopott és ellátogattam egy napsütéses kora délutánon a helyre.

A helyiség formájából fakadóan “L” alakban terül el az egész, melynek hosszabb szárán box-szerű asztaloknál foglalhatunk helyet. A rövidebb oldalon vár minket a pult, amit két oldalról egy melegítő és egy salátás fog közre. Nevükből sejthető, hogy a kínálat nem kolbászról és hurkáról szól, hanem sokkal inkább csirkés dolgokról.

Sajttal-sonkával töltött csirkemell menü, amihez jár saláta és hasábburgonya köret is

A menük mellett választhatunk szendvics kínálatukból is vagy éppen kérhetünk rántott sajtot akár. Egy szolid másnaposságnak köszönhetően úgy döntöttem kipróbálom csirkeragu levesüket, ami ígéretük szerint gazdagon van szerelve. A salátás pultból kedvünkre csemegézhetünk, de én maradtam a jól bevált franciasalátánál, amivel alapból kínálják ezt a menüt.

Esztétikai megjelenés: Igazi kifőzde tálalás, aminek megvan a maga rejtett szépsége. Nem szarakodnak vele, hogy a saláta minden irányból szép legyen hanem egyszerűen odacsapnak egy bumszli adagot a tálunk szélére. Az alapot mégis a lapaj tenyérnyi csirkemell adja, ami bizony töltve van sonkával és sajttal is. Kerül rá egy apró citromkarika, ami már szinte kényeztetésnek számít. A hasábburgonya szintén kicsit fedi a rántott szeletünk felületét, de leginkább azért van erre szükség, hogy elférjen minden a tányéron. Visszakanyarodva a leveshez a gazdagon jelzővel nem megtéveszteni akartak, ebbe tényleg raktak bőven mindent, de leginkább húst. Méretét nézve ez nem a csésze méret, hanem sokkal inkább közeledik a kisebb fazék űrtartalmához. Ahogy a hely megkívánja, a tál perem pár helyen már le van pattanva, de itt ez rohadtul nem zavar.

Pont: 8/10

Ízvilág: A leves nem mondom, hogy Magdi anyusét veri, de hozza az elvárt szintet. Alaposan telerakták hússal, ami szinte mállik szánkban. Zöldség fronton van répánk, karalábénk és és némi fűszerezésünk is. Egy picit utána sózva segíthetünk az összhatáson, de egy átfagyott séta után ez is életet ment. A csirkemell panírja nem tocsog az olajban, nincsen eltúlozva, szóval a legnagyobb buktatókon gond nélkül jutott tovább. A sonka és a sajt közül a sonka ízletesebb, a sajt íze nem túlságosan intenzív. A hús rendben van, nem a legomlósabb csirke, amivel valaha találkoztam, de a hétköznapi menüs kajázásra ez hibátlan. A köretek közül a hasábburgonya egy közepes minőségű mirelit csoda, amit erősen ajánlott sózni azért. A salátában a majonéz íze kicsit lehúzza a történetet, viszont cserébe olyan állagot ad az egésznek, hogy szerintem várat is lehetne belőle építeni olyan masszívan tartja a formáját, ahogy a kanálból kicsattant a tányérra. A benne lévő zöldségek szintén az átlagos szintet hozzák, a borsó nálam belőlük a befutó.

Pont: 7/10


Mennyiség: A leves kicsit sem szolid mennyisége egy könnyed sokkolásként éri gyomrunkat, amire rájön maga a főétel, mely szintén nem mondható háromfalatos adagnak. Igazi kifőzdés adagokkal operálnak, azaz mindenből sokat adnak aztán a vendég meg izzadjon felette. Egyetlen dologba tudok talán csak belekötni, az pedig nem más, mint a csirkemellbe rejtett extrák mennyisége, sajnos nagyjából a felébe jutott, másik fele pedig üresen kapott a hátára panírt és kész. Saláta és köret szintén kiadós, ha mindent eltüntetünk, akkor bizony garantáltan beüt a kajakóma. Összességében a menü önmagában is tökéletesen elegendő, ennyi levest pedig két főre is simán lehet osztani.

Pont: 9/10

Ár/érték: Sajnos a leves árát nem sikerült pontosan megjegyeznem, amit ráfogok a kissé tompított agyfunkcióimra, de valahol 350 forint környékén kell legyen jelenleg. A menü 1450 forint, de ha vagyunk olyan szerencsések, hogy van diák igazolványunk akkor jár -10% kedvezmény is. Nem a legolcsóbb menü a városban, ebben 100%-ig biztos vagyok, de a Ráday utcában talán nem is ezt kellene keresni. A hely kicsit átmenet egy kifőzde és egy gyorsétterem között, a hangulat megvan, mint például a polcra kihelyezett mikró. A bútorok viszont jelentősen túlmutatnak minőségben egy vászonviaszos műanyag asztalon. Esélyes, hogy nem utoljára jártam itt legközelebb a csirkés szendvicsek egyikére repülök majd rá.

Pont: 8/10

(ha szeretnéd tudni merre adják a brutális adag csirkés menüt, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen!)