Select Page

Csirke Land Gyorsétterem – Szezámmagos rántott csirke, hasábburgonya

Csirke Land Gyorsétterem – Szezámmagos rántott csirke, hasábburgonya

Azzal együtt, hogy mostanában azért igyekszünk minél változatosabb fogásokkal és különlegesebb helyekkel is megismerteti titeket, azért arra is figyelünk, hogy ne szakadjunk el teljesen a nagy Magyar valóságtól. Az embernek nem mindig van ideje cuki fánkokat majszolni, vagy nem mindig engedheti meg magának, hogy egy 4 fős család ebédjére való összegből kényeztesse magát prémium kategóriás hamburgerekkel.

Az ilyen olyan élethelyzetektől eltekintve, azért a nagyvárosi ember életéhez hozzá tartozik, hogy a rohanásban le kell huppanni valahova enni, mert különben nincs energia, például a fárasztó munkanap után még egy órát a BKK kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatásait igénybe véve eltölteni. Ilyen esetekben választhatunk valamilyen nevéből egyértelműen csirkeételeket kínáló éttermet, mint például a Sugárban megtalálható Csirke Land Gyorséttermet. A kínálatban akad mindenféle csirkealkatrész, de ma nem bonyolítottam túl.

Esztétika, megjelenés: Szokásos bevásárló központos megoldás, színes tálca, műanyag tányér, és ami talán kicsit extra, az az egybe csomagolt kés villa szalvéta megoldás. A választott csirke, az bizony a méltán híres rántott hús, annak is egy szezámmagos bundával megbolondított változata. A hússzelet nem kicsi, és ami még inkább szerencsésnek tűnik, az az, hogy nincsen úgy papírvékonyra klopfolva, ahogyan azt az útszéli betérős szendvicsekben szokás. A bunda aranybarnára sült az olajban, benne pedig kiadós mennyiségű szezámmag az, amitől nem standard a husi. Köretnek hasábburgonyát választottam, mert első ránézésre bizalomgerjesztőbb volt, mint a rizsük. Közelebbről megnézve kissé szottyos ez a hasáb, lehet a délelőtti sütés utolsó szemeit sikerült megkaparintanom.

Pont:6/10

Ízvilág: Ha már a krumplival fejeztem be az előző részt, akkor azzal folytatom itt az ízesebb résznél. Sajnos a burgonya tényleg nem öt perce keveredett ki a sütőből, és ez bizony érezhető is rajta. Ami jó benne, az az, hogy sütés közben nem szívta magába az olajat, ami rossz benne az pedig az, hogy mivel a sütés már régen volt, így sikerült kiszáradnia. Minden bizonnyal mindenki szaladt már bele ilyen burgonyába, fogyasztásra alkalmas, de az élvezeti értéke az töredéke a frissnek. A csirkével már más a helyzet. Azon nem érezhető, hogy lényegesen korábban készült volna el. Kivül aranybarna, és a bunda ropog is. A bundát ha már szóba hoztam, akkor jelzem, hogy a szezámmag íze, remekül feldobja a sima alap rántott hús ízét, ami elsősorban a mennyiségének köszönhető.  Ami kívül ropogós, az belül szaftos, a csirke nincs kiszáradva, azt hiszem pont annyit úszkált a forró olajban amennyit kellett.

Pont:7/10

Mennyiség: Ránézésre, akár azt is tippelhetnétek, hogy ez egy kis adag étel, de nem ez bizony egy plazás adag étel. Természetesen eszem ágában sincs általánosítani, de jellemzően nem az a jóllakatós porciózás a cél a bevásárlóközpontok gyorséttermeiben.  Az adag méretétől eltekintve, elégnek bizonyult, de igazából inkább két szelet husit kellett volna kérnem, köret nélkül, vagy valami jóképű kenyérszelettel. Talán, ha kicsit szemfülesebb lettem volna, akkor kérek mellé valami savanyúságot és akkor nem kopogtatja meg a vállamat az éhség nagyjából két órával később.

Pont:6/10

Ár/érték: A szelet husiért 645 forintot fizettem. Biztos vagyok benne, hogy nem egy családanya a monitor előtt ülve már mondja is magában, hogy egy jó akciót kifogva ennyi pénzért be lehet szerezni fél kiló friss csirkemell husit, de sajnos az még nincs bundában a tányéron. A köret e-mellé még 350 forintot kóstál, amire pedig én mondom, hogy vagy egy kiló fagyasztott, vagy akár két kilónyi friss változatot is be tudunk szerezni. Ez az ebéd így 5 forint híján 1000 forintomba került, illetve igazából kicsit többe, mert még egy gyümölcslevet is legurítottam mellé. Az ár nem nagyon több, mint a megszokott, de a minőségről sem tudok ódákat zengeni. A végeredmény, a csirke remek a köret ramaty. Ha erre jártok, érdemes inkább a csirke részből duplázni.

Pont:6/10