Select Page

Csülök Vendéglő és Pizzakert – Leonardo pizza (45 cm)

Csülök Vendéglő és Pizzakert – Leonardo pizza (45 cm)

A Csülök Vendéglő és Pizzakert már nem szűz cserkészlány nálunk, a kolléga már randevúzott vele, de akkor még 2013-at kellett az évhez írni, így talán belefér már az ismétlés. Nagy elemzés előzte meg a választást, de végül Leonardo lett a szerencsés kiválasztott. Nem kis feladat a közel 30 összeállítás közül megtalálni az igazit, de hozzátartozik, hogy ennél leginkább a rák, mint alapanyag fogott meg.

A teljes leírás az étlapon így mutat: paradicsomos alap, sonka, gomba, rák, főtt tojás, mozzarella. Nincsen túlcifrázva, nem tűnik egy nehézbombázó egységnek, de valahogy nem is bánom, nincs kedvem ülve elaludni az irodában minden nap. A hús így nagy pénteken nem pálya, de megnyugtatok minden hívőt, hogy ezt pár nappal ezelőtt ettem, így nem vétkeztem.

Esztétikai megjelenés: Letisztult szokásos pizzás doboz, melyen az egyetlen díszítő elem az étterem saját logója. Felnyitás után sok minden megállapítható, egyrészt jó sok tojás került rá, másrészt pedig, hogy kicsit az olaszos vonalat követi az étterem a pizzák vastagságával. A sajt a feltétek alá került ezért látni ilyen tisztán őket, a tojás mellett a gomba egyértelműen a másik domináns egyed, a lényeg a rák pedig szinte észrevehetetlen. A sonka apró csíkokra vágva került rá, ebből jelentősen több meri magát megmutatni. A pizza tésztája nagyjából egyenletesen elnyújtva, ha nagyon kötekedni akarok akkor maximum a széleinél lécvő pár huplit lehetne felróni, de ez sütés mellett természetes deformáció. Alakja szép kerek, szinte kitölti az egész dobozt.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta kellemes már-már ropogós, nincsenek szerencsére nyers részek sehol. Alján egészen sok liszt maradt, ami egy idő után azért idegesítő tud lenni, főleg ha sötét ruhában vagyunk. A paradicsomos alap sajnos nem igazán paradicsomos, valamit érezni, hogy ott van, de lehetne sokkal karakteresebb is. A tojás viszont zseniális, mind ízre és állagra, ezzel telitalálatot vitt nálam az étterem. A sonka ízre egy átlagos kategória, annyira nem vertem a földhöz a seggem tőle. A rák sajnos leginkább olyan, mint a felirat a cukros szénavas üdítőkön, azaz nyomokban tartalmazhat rostot, esetünkben éppen rákot. Alig érezni pár pillanatig, ami azért nagy kár, mert erre voltam leginkább beindulva a választásnál. Két ponton kellene erősíteni, az egyik a szósz a másik pedig a rák.

Pont: 6/10

Mennyiség: Pillanatok alatt itt a húsvét szóval bízom benne, hogy a nyuszi meglep egy méretes colstokkal amivel ezentúl mérni fogom a pizzákat, legyek akár a Holdon. A dobozban talán egy ujjnyi hely maradt még a tészta és a doboz fala között, szóval nagyot biztos nem tudtak hibázni 44 centi megvan körülbelül. Minden feltétből bőséges adag került rá kivétel természetesen a legfontosabból, a rákból. A sajt kérdés kicsit csalóka lehet mivel a feltétek alatt van, viszont falatozás közben kiderül azért, hogy jutott rá kellő mennyiség. Simán beáldoztam volna a gombából és a tojásból is cserébe, ha legalább minden harmadik falatra jutna a rákból. A tészta nem túl vastag, de két ember így is kényelmesen megebédelhet belőle. Egy embernek biztos nem egyszeri adag, szóval leginkább akkor érdemes ekkorát rendelni ha van mellé pajtás, mivel az újramelegített pizza nem igazán jó.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A portál szerint az átlagos kiszállítási idő 39 perc, amitől én már félek. Sok étterem használ hasonló értéket aztán akkora pofára esés volt néha, hogy még most is visszhangzik a csattanás. Gyanús remekül beigazolódott mivel kerek 68 percet kellett várni a futárra, ami majdnem fél órával több, mint az előzetesen megadott érték. A bajt tovább tetézi, hogy a 3.2 kilométeres távot autóval az adott pillanatban a térkép szerint mindössze 8 perc alatt meg lehet tenni, tehát nagyjából egy óra alatt sikerült összehozni a dolgot. A futár viszont finoman bocsánatot kért a késésért, ami csak pár szó mégis sokat enyhít a kissé már türelmetlen vendég lelkivilágán. Van hova fejlődni nem vitás, talán majd legközelebb jobb köridő lesz.

Pont: 5/10

Ár/érték: Az árcetli bruttó 2400 ami azt jelenti nem a legolcsóbb 45-ös pizza a városban az biztos. Az árat felfele emeli a rák féle kicsit egzotikusabb feltétek jelenléte, viszont ha csak ilyen kis mennyiségben szerepel rajta akkor kicsit jogtalannak tűnik ez az eljárás. Legnagyobb hibája ezzel meg is van, de talán nem nagy feladat ezen javítani, csak egy bátrabb marok kell hozzá. Persze lehet, hogy egyedi eset és csak egy rossz pillanatot fogtam ki, ezért majd egy második fordulót is tervezek, de a nyárnál előbb biztosan nem lesz megejtve részemről. Az étterem nem csak pizzával operál, így lehet a végén még egy jófajta zuzapöri lesz belőle.

Pont: 6/10