Select Page

Csülök Vendéglő és Pizzakert – Mátrai borzaska (nagy adag), kukoricás rizs

Csülök Vendéglő és Pizzakert –  Mátrai borzaska (nagy adag), kukoricás rizs

Kedden igazán vállalkozó szellemmel estem neki az ebédkeresésnek, így nem csak a hely volt számomra új, hanem a fogás is olyan alapanyagból készült, amit nem minden héten fogyasztok. Be kell, hogy valljam, hogy nem sikerült belenyúlni a tutiba, az a fergeteges sertés húsból készült étel, nem igazán nyerte el a tetszésemet, a köretekről nem is beszélve. Ma egy új nap van új lehetőség valami remek hely felkutatására.

Kitartó böngészés árán, sikerült találnom olyan helyet, amiről se személyes tapasztalatom, se egyéb információm nincs, és nem is szerepelt még nálunk. A hét eleji élményből okulva, csak a hely új,  a fogás, egy olyan már sokszor rendelt étel, amit még úgy igazán rossz kiadásban nem sikerült megszereznem. A fogás egy Mátrai borzaska a készítő pedig a Csülök Vendéglő és Pizzakert ügyeletes szakácsa. Tele reménnyel, korgó gyomorral várom, hogy megcsörrenjen a telefonom, hogy a recepción vár az ebédem.

Esztétika,megjelenés: Megszokott doboz, gondosan befóliázva, tetején blokk, és egy piros sárga szórólap elején az akciós kínálattal. A doboz felnyitása után, kifejezetten tetszetős a látvány. Alul kukoricás rizs, ránézésre megfelelő mennyiségű kukoricával, és pergős kivitelben, pont ahogyan szeretem. A köret tetején két szelet aranybarna bundába rejtett csirkemell szelet. A csirkeszeletek kisebb tenyér méretűek, a tetejükön. a Mátrai borzaska elengedhetetlen összetevői a tejföl és a reszelt sajt. Az arányok első pár pillantásra is rendeben vannak, a bunda színe nekem friss olajról árulkodik.

Pont:8/10

Ízvilág: A hússzeletek puhák, a kés, hogy közhellyel éljek, átszalad rajtuk, mint forró kés a vajon. A bunda nagyon kényes pontja, ennek az ételnek, fontos, hogy jó állagú legyen ez a krumplis palacsintatészta, mert ha valami félresikerül, akkor bizony nagyon be tudja szívni az olajat, és ez bizony javíthatatlan hiba. A Csülök szakácsa, igencsak képben volt, mikor az ebédemet készítette, a tészta remek, a sütőben is pont elegendő időt töltött, így a végeredmény remek lett. A tetejére kanalazott tejföl kellően fokhagymás, finom trappista sajttal van gazdagítva, még most miközben írok róla is összefolyik a nyál a számban. A rizs nem csak ránézésre, de ízlelésre sem kifogásolható. A rizs nem gyenge minőségű olcsó köret, minőségi rizsszemek vannak a dobozba rejtve, a kukorica nem párolódott túl, a szemek roppannak az ember fogai között.

Pont:9/10

Mennyiség: A köret szép adag, ahogyan az szokott lenni, de mégsem érzem azt, hogy ezzel akarta volna jóllakatni. A két tenyér méretű hússzelet, a közepesen vastag bundában,  a megfelelő mennyiségű feltéttel, kívánja ezt a mennyiségű rizst. A fogás jól van összeállítva, és az arányok is nagyon jól vannak belőve. Éhesen ért utol az ebédidő, de ez a mennyiségű étel, olyan szinten eltelített, hogy az amúgy töretlen munkakedvem egyszerűen zátonyra futott. Egy ilyen adag után, aki nem lakik jól, az nézzen körbe kicsit a diétás étrendek világában, mert lehet nemsokára érdekelt lesz a témakörben.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Ebben a kérdésben percre pontos információt a mai ebédem esetében sem fogok tudni Nektek nyújtani, mert egész órára kértem az ételt. A futár pontos volt, mint a svájci óra, még egy percet kénytelen is volt rám várni, még leértem a recepcióra. A rendelős oldalon 45 percet írnak átlagos kiszállítási időnek, ami teljesen megszokott, és ha tartani is tudják, akkor ezen a téren sem panaszkodhatunk. Most megkapják a max pontot, hisz amikorra kértem, ott is volt az étel, ahol kellett lennie, és mivel jó is volt, így kicsit elfogult is vagyok.

Pont:10/10

Ár/érték: Bár a szórólapukon 1590 forintos ár van a Mátrai borzaska mellé biggyesztve, én 1550 forintot fizettem érte. Nem igazán emlékszem, hogy lett volna bármilyen százalékos akció, így vélhetően a szórólapon van rosszul, vagy neten leadott rendelésnél van egy kis sale. Az ár bár nem kevés, soknak sem mondanám. Általában 1500 – 2000 forint közé esik a hasonló fogások ár, de nem minden esetben kapunk ilyen minőséget. Nálam egyértelműen ajánlott kategóriába esnek, pár hét múlva egy kontroll rendelést, nagy duzzogva azért meg fogok ejteni, hogy kiderüljön, hogy valóban nem csak szerencsém volt, hanem hozni tudják ezt a színvonalat.

Pont:8/10