Select Page

Da Caterina Ristorante e Pizzeria Budapest – Scaloppina alla Chef con Patate Forno

Da Caterina Ristorante e Pizzeria Budapest – Scaloppina alla Chef con Patate Forno

Megint eljött egy csütörtök és úgy éreztem, hogy nem lehet vége ennek a hétnek úgy, hogy nem bővítem a tesztelt éttermek listáját. Így, hogy már túl vagyunk a hét nehezebbik felén, úgy döntöttem, hogy valami különlegesebb fogással kényeztetem magam, és kivételesen letérek a helyes útról, no csirkemell jöhet valami négylábú. Ha már különleges és új, van egy egy étterem, amivel már régóta szemezek, de még nem mertem bevállalni.

Az étterem neve már önmagában is csábító, valami olyasmit jelenthet a Ggl fordítós olasz tudásom alapján, hogy Caterina étterme és pizzériája Budapesten, de ha valamelyikőtök ott van a toppon olaszból, akkor előre is megköszönöm hogyha kijavít. Az étel amit választottam a Scaloppina alla Chef con Patate Forno névre hallgat, ami bár nem tudom mit jelent, de szerencsémre nem csak olaszul tüntették fel az étlapon, így tudtam nagyjából, hogy mire számíthatok. A fogás igazából egy setésszűz tejszínes-mustáros szószban, kemencés burgonyával tálalva. A kodfejtés után nincs is más teendőnk, rendelni, várni, enni és megosztani, hogy milyen is ez az olasz csoda.

Esztétika,megjelenés: Fehér műanyag dobozban érkezik az ebédem, átlátszó tetővel, amin bizony nem látok be, mert meglepő módon bepárásodott. Be kell, hogy valljam, hogy frappánsabb csomagolásra számítottam, ilyen elnevezések után valami csizma alakú, piros-fehér-zöld csodatálon kellett volna érkeznie az ételnek. De mint tudjuk, nem a csomagolás a lényeg, az csak egy eszköz, hogy megkapjuk, amit akarunk, lehetőleg melegen és olyan kinézettel, hogy továbbra is kívánjuk. Doboznyitás után az első szembetűnő dolog az, hogy maga a doboz sem nagy, de sajnos kitömve sincs. Ha ettől elvonatkoztatok, négy darab kisebb szelet sertésszűz foglal helyet, egy közepes adag első nézésre nem fagyasztott kemencés burgonyán és a mustártól sárgás színű mártással nyakon öntve. A megjelenés meggyőző, viszont már ránézésre ott az érzés, nem ezzel fogok jóllakni.

Pont: 7/10

Ízvilág: Az első falat ami a számba kerül, egy szem a kemencés burgonyából. Mint mindannyian, én is szeretem a köretet előre venni az ízlelés során, hisz önmagában is jónak kell lennie, ahhoz, hogy ki tudja egészíteni a főfogást. A kemencés burgonya, szerintem nem csak ránézésre nem fagyasztott, hanem az íze alapján bizony friss burgonyából készítették, és csak sóval ízesítették. A sertésszűz omlós, szinte szétolvad a számban, annyira sütötték meg amennyire kell. A tejszínes- mustáros szósz, egészen krémes, nem a mustár dominál, pontosabban a mustár ízét kellemesen lággyá teszi a tejszín. Az összhatás remek, úgy látszik az olaszok nem csak a pizzához értenek.

Pont: 9/10

Mennyiség: Nem akartam ezzel kezdeni, de az a bizonyos doboz bizony nem csak nem méretes, és nem is volt tele pakolva, de még feltűnően könnyű is volt. Mikor a futár a kezembe nyomta, az első gondolat, ami bevillan, hogy bizony ezzel nem fogok jól lakni, mielőtt nekiállok megenni kéne rendelnem még egy pizzát valahonnan. Sajnos az első gondolat bizonyult helyesnek, igencsak kevéske husi és krumpli került a dobozkámba, így nem is laktam jól. Tudatosan lassan fogyasztva, pár pohár vízzel és egy két decis tejeskávéval kiegészítve, mondhattam azt, hogy pár órán keresztül kibírom, hogy nem küldök utána semmit.

Pont: 5/10

Kiszállítási idő: A pincéren bizony rendelkeznek egy villám ikonnal, ami hiperszuper gyorsaságra mer következtetni, illetve 40 percet ígérnek  kiszállítási időnek. Ehhez képes nagyjából 50 perc után suhant be a futár, és melegen hozta ezt a brutális mennyiségű ételt. Minden bizonnyal nem azért lett ez 50 perc, mert túlsúlyos szerelvényen kellet hoznia az ebédemet, csak azért , mert kicsit túlvállalták ezt a 40 perces szállítást. AZ idő amúgy nem egy tragédia, de az a véleményem, hogy ne ígérjünk 40 percet, ha nem tudjuk tartani.

Pont: 6/10

Ár/érték: Mikor új éttermet választok, szeretek az akciós, kiemelt, ajánlott választékból szemezgetni, feltételezem ezeket nem a nyersanyagok romlandósága, hanem promóciós szándékkal kínálják kedvezőbb áron. A feltételezésem többnyire helyes is, ezek a fogások jók szoktak lenni, és arra ösztönöznek, hogy máskor is rendeljek az étteremtől. Esetünkben, bár ízben és megjelenésben is kifogásolhatatlan az étel, amit nem neveznék nevén (mertnemtudomkimondani), de mégis ha már akciózunk, népszerűsítünk, akkor az adag mérete is legyen csalogató. A fogás rendes árát nem tudom, de most 1190 forintért lehet megrendelni  ami azért valljuk be nem kevés. Nem kevés, mert nem fogtok vele jól lakni, főleg, ha átlag feletti az étvágyatok. Az étterem és az étel mellett szól, hogy nagyon nagy odafigyeléssel készül az étel, és az íze is remek, próbáljátok ki és írjátok meg, ha jóllaktatok az általuk készített fogástól.

Pont: 6/10