Select Page

Da Pippo – Cannelloni Ripieni Di Prosciutto E Mozzarella

Da Pippo – Cannelloni Ripieni Di Prosciutto E Mozzarella

Az eredeti és autentikus olasz konyhával nem mondhatni, hogy szoros kapcsolatot őriznék. Attól, hogy viszonylag sok pizza pörög át a repertoárban nem lett a középső nevem Francesco. Eredeti igazi olaszos verzióval pedig még ritkábban találkoztam, sok helyen “elkurvultak” már a pizzák, barack meg banán és társai. Fülig ért a szám mikor megláttam a Da Pippo-t az étteremlistában melyek szállítanak a bányába eleséget.

Vicces, aranyos és rémült bajszos villával megáldott logójuk szinte vonzza a tekintetet, jó lett. Az étlap 80%-át muszáj voltam megguglizni, mert olasz előélet hiányában fogalmam se volt, hogy melyik fogás mi lehet. Ilyen esetre hatalmas segítség lenne egy fényképes étlap, de semmi sem lehet tökéletes. Nehéz lenne olyan embert találni a Földön akinek egyetlen fogás sem tetszene, vannak szárnyas, halas, sertés és borjú ételeik is. A pizza fanatikusoknak se kell csalódniuk, igaz egyetlen 32-es méretben, de kapható pizza is.

A boldogságot a kemencében sült tészták között találtam meg, mégpedig egy Cannelloni Ripieni Di Prosciutto E Mozzarella személyében. Voltak benne ismerősen csengő elemek, így kicsit nyugodtabban rendeltem meg végül. Cannelloni tudomásom szerint egy cső szerű tészta, amit jelen esetben sonkával és mozzarellával töltenek.

Esztétikai megjelenés: Végre nem egy szokványos doboz, igaz ez sem quantumfizika bonyolultságú, de korrekt. Egyszerű tálca amire ráragasztottak egy zárófóliát ami jó esetben áttetsző, de itt és most alaposan kicsapódott rá a pára, természetesen belülről. Fóliát szép komótosan, nyikorogva kell letépni, mivel így lehet a legrövidebb idő alatt veszteni pár szavazatot a konyhában a munkatársak közül. Nehéz feladvány megfejteni felülről, hogy melyik éppen mi az ételben, az biztos, hogy a sajtot kicsit megkapta a meleg és bebarnult. Az biztos, hogy a cső tészta elvesztette eredeti formáját, inkább hasonlít már lasagne-ra. A sajt mindent elborít, alig lehet felismerni más hozzávalót mellette. Félbevágva egyik részén belepillanthatunk ahol feltűnik a sonka is, és nem csak egy rétegben. Ajándékba kapott desszert gyanítom tiramisu, de vannak még opciók azért.

Pont: 7/10

Ízvilág: A látvány tényleg nem pont az amibe szerelmes lesz egyből az ember, viszont ízre egészen más a helyzet. Az első falatnál érezni, hogy ez más, mint a többi ez tényleg finom és minőségi anyagokból készült. A sajt eszméletlen finom, azokon a foltokon ahol kicsit túlsült csak ropog, semmi odakozmált íze nincsen. A tészta szinte elvész, alig lehet ráismerni annyira beteríti a sajt. A sonka más osztály, ez tényleg más, mint amit a magyar kifőzdékben használnak. Hús és sajt fronton hibátlan. Bebizonyosodott, hogy egy viszonylag egyszerű kaja között is lehet óriási különbség, nálam az olasz konyha most kiütéssel nyert tészta kategóriában. A desszert már nem ragyog olyan fényesen, de ajándék volt így pofátlanság lenne folytatni:)

Pont: 9/10

Mennyiség: Elsőre nem voltam lenyűgözve tőle, nem tűnt halálos adagnak. Falatozás közben viszont egyre gyorsabban közeledett a jól lakott érzés. A töménytelen sajttól nagyon laktató lett, brutális mennyiség került bele! Sonkából már szolidabb mennyiség került bele, de így is szinte minden falatra jut belőle, így e téren se lehet panasz. A tészta maga szinte észrevehetetlen, de nem tudom mennyire ez a bejáratott megoldás, mivel eddigi tapasztalatom konvergált a büdös nagy nullához. A desszert egy leheletnyi segítség, de nélküle is tökéletesen megfelel egy ebédre ( 4 órás)  a rövid nevű Cannelloni Ripieni Di Prosciutto E Mozzarella.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Bizakodva fogadtam, hogy egy kerületben operálok az étteremmel, de mikor megnéztem térképen kiderült, hogy a köztes táv 7.4 kilométer ami azért eléggé rekord közeli érték. Az e-mailben kerek 60 perc trónol a várható kiszállítási időnél, ami ilyen távolságból valamennyire elfogadható. A végeredmény egy jó 74 perc, de cserébe a futár kedves és türelmesen megvárta míg a lift csúcsforgalommal közel 4 percig húzódott lejutásom. Borravalóért való kuncsorgása kicsit sem látszott rajta, már fordult is volna egyből mivel látta, hogy bankkártyás, szóval pont ezek miatt szóltam utána.

Pont: 5/10

Ár/érték: Tény, hogy nem a legolcsóbb étterem ahonnan rendelni lehet, a fogás ára 1790 forint. Remek bizonyíték arra, hogy ha többet áldozunk akkor igazi kulináris élvezetekben lesz részünk és megéri néha a több az eredeti autentikus ízekért. Nem mondom, hogy mindennap rendelnék innen, de egészen biztos vagyok benne, hogy a pizzájukra is majd rá fogok repülni, hogy megnézzük mennyire tér el egy hagyományos verziótól. A sajt és a sonka tényleg mindent megér, remek és ízletes párosítás. Egyedül azt sajnálom, hogy a cső forma odalett, persze lehet csak a Google képet állították túl magasra a mércét.. Az étlap alján egy remek és tömör összefoglalót írtak magukról, szóval akit érdekel hajrá a képek között megtalálja.

Pont: 8/10