Select Page

Dallas Étterem – Cheese-Bacon Burger

Szerző: | 2017. máj. 3. | Burger

A tankolás, már ha van autód kicsit olyan mint az evés. Ha nem üres a tank akkor bizony nem megy a gép. Általában nem jellemző egy étteremre, hogy benzinkúttal van kombinálva, de természetesen van üdítő kivétel. A szóban forgó kivétel a III. kerület egyik Bécsi útról nyíló kis utcájában leledzik és Dallas Étterem névre hallgat. Korábban elég sokat lehet hallani róla a rádióban, úgyhogy eljött az idő, hogy betérjünk egy lakomára. A Dallas sorozatot és a texasi hangulatot megidéző helyszín, szinte kényszeríti az embert, hogy valami méretes és kalória gazdag kaját válasszon az étlapról.

Ha már méretes és laktató lakoma, akkor miért is ne jöjjön egy jó nagy hamburger. Számos variáció található az étlapon, én most egy hagyományosabb felállást választottam. ( Az étlapon az aktuális amerikai elnökről elnevezett aranyozott burgert is találunk, ami olyan árcédulát kapott, hogy lehet ha első randira idevisztek egy csajt akkor maradtok mosogatni.)

Cheese-Bacon Burger
Old’school buci, 20 dkg marhahús, saláta, uborka, hagyma, paradicsom, BBQ szósz, cheddar sajt, bacon

A hagyományos felállás alatt itt a sajttal és baconnel extrázott alap burgerről beszélek. A 20 dekás marhahús kiadós lakomát ígér, és a nagyméretű bucival dolgozó helyen a hamburgereket steak burgonyával tálalják.

a buci tényleg retro a burger pedig méretes

Mielőtt nekiesnék, szemmel kicsit szétszedem a burgert. A burgonya fűszerezett és ránézésre egészen rendben van. A hambi első ránézésre is méretes és a névadó alkatrészek kikandikálnak a 20 dekás marhahúspogácsa mellől. Van itt jégsaláta, paradicsom, uborka, némi hagyma és a szaftosságért a BBQ szósz a felelős.

felülnézet és a részletek

A nagy méret miatt, az asztaltársaságunk több tagja is úgy döntött, hogy késsel villával esnek a burgernek. Én azért nekiestem szokás szerint kézzel-lábbal. Az átharapásához kicsit ki kellett akasztanom az állkapcsom, de megugrottam a feladatot. A burger ízei elsőre rendben vannak. A hús kicsit az én ízlésem szerint túl van sütve, de a szószoknak a baconnek és a sajtnak köszönhetően egyáltalán nem száraz a hambi. A burger leggyengébb pontja a buci, ami esetemben ki volt száradva, a burger fele után csak az ügyességemen múlott, hogy nem hullott darabokra. A másik gyenge pont a hús, amit bár jól megsütöttek, de 3 falat esetében is úgy éreztem, mintha csontszilánkot haraptam volna. Először azt hittem, egyedi volt a probléma, de a kaja utáni beszélgetésből kiderült, hogy a 12 fős asztaltársaság nagy része szintén találkozott a problémával.

 

a képen nem látszik a probléma

A Dallasos hamburgerek tényleg gigantikusak, a kisebb változattal is simán tele lehet a bendő, de az étlapon jóval nagyobbat is találhattok. Az árazásban erősen benne van a marketing gépezet, itt bizony a Dallas élmény is meg kell fizetnünk. A Cheese-Bacon Burger 2590 forintos áron van az étlapon, ami azt jelenti, hogy egy kétfős kajálás alkalmával egy 10est nem nehéz elverni. Ennyiért azért sok helyen ehetünk a városban olyan burgert, amitől ketté áll a fülünk. Az élmény nem rossz, a hely hangulatos, de a burgeren lehetne pofozni.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték