Select Page

Damniczki Budapest – Cukrász Manufaktúra

Szerző: | 2017. máj. 31. | Egyéb

Pár pillantás és a naptári nyár is beköszönt, aminek eredménye, hogy minden harmadik üzlet előtt találunk egy fagyis pultot. Rendkívül csábító ajánlatokkal bírnak, miszerint gigantikus óriás gombócokat 1-200 forint körüli összegért megkapunk. Ezek többnyire jó kis felfújt, térfogat növelt fagylaltok, melyek ízre azért távol vannak a prémium minőségtől. Szerencsére, ha minőségre pályázunk, akkor sem kell elhagynunk az országot mivel van jó pár korrekt cukrászda.

Szóval a trükkös albán fagyi varázslókon túl, találunk pár remek helyet, ahol a fagyi szenvedély és nem feltétlen kizárólag profit vadász eszköz. A Damniczki cukrászda ismét vadító dolgokkal készült a nyári szezonra, de talán fontosabb, hogy a magyarországi Gelato World Tour versenyén első helyezést ért el fekete teás málnafagylaltjával. Ez beutaló a nyár közepén megrendezendő kontinensdöntőre, ahol ha szintén ilyen eredménnyel zár, akkor megállíthatatlanul közel kerül a világhírnévhez.

a csoda

A fekete teás málnafagyi mellett egyéb izgalmakat is rejt a pult, mint például a Rákóczi túrós, ami pár másodpercig azért fut fejünkben míg értelmezni tudjuk. Keresztezték a fagylalt és a sütemény eszenciáját és megalkották életem egyik legérdekesebb fagylaltját. Tésztadarabokkal tűzdelt, ami azért nem minden tölcséres példányról mondható el. Krémes állag, hűsítő ízek, de végig olyan mintha egy süteményt nyaldosnánk, igazi különlegesség.

vegyes

Szintén különleges ízorgiát okoz szomolyai fekete cseresznye fagyijuk, ami egészen izgalmas és ütős gyümölcs önmagában is, de lehűtve és fagyiba álmodva is tökéletes. A nyertes tea-málna kombó egy nagyon könnyed ízvilágot képvisel, amiben megjelenik a pisztácia is , de az uralkodó vonal mégis a tea és a málna. Sokáig lehetne beszélni a kínálatról, de sokkal szerencsésebb tesztelni az állandó 48 különböző fajtát, melyek között még mentás zeller citrommal táblát is kiszúrhatunk. Kicsit drágább, mint az albán és hasonló varázslatok, de a minőségért tökéletesen megéri a felár.

ha a fagyi valamiért nem menne

Akik esetleg torokfájásra vagy hasonló átokra hivatkozva kerülik a hideget, azok kávéval vagy éppen friss pékáruval próbálkozhatnak, míg a nagyközönség fagylalttal kényezteti magát. Nyár végére pedig az is kiderül majd, hogy bajnok fagyit is készítünk-e kis hazánkban!

Damniczki Budapest – Cukrász Manufaktúra – 1051, Budapest, Hercegprímás u. 17. – Facebook