Select Page

Dang Muoi Vietnámi Étterem – Sült csirke ropogós és illatos fafülgombával, salátával rizzsel

Dang Muoi Vietnámi Étterem – Sült csirke ropogós és illatos fafülgombával, salátával rizzsel

A hétköznapi körforgásból, igencsak nehézkesen tudunk kiszakadni, így általában az ebédünket a munkahelyünk erre alkalmas közösségi tereiben töltjük el. A rendelt ételek, sosem olyanok, mint a helyben fogyasztottak, a csomagolás és a szállítás alatt nem csak a látvány, de sajnos az ízek is sérülnek. Ha van lehetőségetek, az imént említett okokból, érdemes a hétköznapi ebédnek is megadni a módját. A céges/sulis menzán túl, biztos vagyok benne, hogy a környéken találtok olyan helyet, ahova szívesen beülnétek és kicsit kiszakadnátok a megszokott környezetből. Kicsit nyakunkba vettük a várost, és benéztünk, egy a leveséről híres vietnámi étterembe. A leves nem igazán az én vonalam, így egy csirkés gombás fogást szemeltem ki, a Dang Muoi Vietnámi Étterem igencsak széles kínálatából.

Sült csirke ropogós és illatos fafülgombával, salátával rizzsel tálalva

Esztétika,megjelenés: A Dang Muoiba belépve, a megszokott ázsiai büfé kinézettől eltérően, egy pulttal találjuk szembe magunkat. Nincsen kínáló, telis-tele előre elkészített fogásokkal, étlapról tudunk választani. Az étlapon a fogásokból párhoz képet is találunk, így anélkül, hogy a szomszéd asztalnál ülő szájából kinéznénk a kaját, nagyjából tudunk tájékozódni, mi is kerül majd a tányérunkra. A választásom, gombás csirke, rizzsel és salátával, ízlésesen megtálalva érkezett ki az asztalunkhoz. Nagy fehér tányéron, melynek egyik felét a gombával turbózott hús, másik felét a köretek foglalták el. A hófehér rizs, formázva került a tányérra, mellé halmozták a salátát, aminek a tetejét megszórták pirított hagymával és mogyoróval. A fűszerektől sárgás árnyalatot kapott csirke, jól mutatott a a csíkokra vágott erős, sötét színű fafülgomba mellett. Az egész fogás jól mutat a nagy fehér tányéron, és bár nem túlozták el, de a sárgarépa virágos díszítés is kedves gesztus.

Pont:8/10

Ízvilág: A körettel indítok, mert az a helyzet, hogy az átlagos kínai büfés rizs, a kedvenc köreteim között szerepel. A képen látható merőben eltér a megszokottól. Az a helyzet, hogy nincs íze, illetve, csak a tizs saját ízét lehet érezni, ami valjuk be, nem igazán karakteres. Érthető okonál fogva, pártolok is át a csirkére, aminél viszont a fafülgomba jellegzetes íze a domináns. A gombán kívül, még enyhén hagymás ízzel találkoztam, a csirke viszont egyáltalán nem volt tűlfüszerezve. Állagra hibátlan, egyáltalán nincs kiszáradva, puha és omlós. Az extra a saláta. Az enyhén csípős  káposztasalátát, nagyon feldobja a pirított hagyma és még annál is jobban a pírított földimogyoró. Együtt az ízek tökéletesen megállják a helyüket, és jóval átgondoltabbak, mint az egyenízű kínai büfés kaják.

Pont:8/10

Mennyiség: Elszántságom, még nem öltött oly óriási mértéket, hogy mérleggel a zsebembe járjam az éttermeket, de az a helyzet, hogy erre nem is minden esetben van szükség. Ha a képe alapján, nem lenne egyértelmű, a fogás egy 32 centis pizza tálalására alkalmas tányérban került elém. A rizs a saláta és a hús aránya nagyon el van találva. Ez ebben az esetben nem azt jelenti, hogy mindenből épp hogy van, inkább azt, hogy mindenből egy kicsit több van, mint az kellene. Természetesen, egy éhes 80 kilós hímnemű egyednek, nem igazán okoz problémát egy ilyen adag elpusztítása, de az asztaltól felállva, azért éreztem, hogy jót fog tenni a séta. Összességébe, azt tudom, mondani, hogy ez elé, még a nagyétkűeknek is csak kis adag levest ajánlanék.

Pont:9/10

 

Ár/érték: Bár a kiszolgálás gyors, az én csirkémet 8 perc alatt sikerült kihozni, a Dang Muoi Vietnámi Étterem nem összetévesztendő egy átlagos kínai gyorsbüfével. Miután az ételt megrendeljük, egy meglett korú ázsiai úr esik neki a wokoknak és készíti el frissen, az előkészített alapanyagokból a kiszemelt áldozatunkat. Ez némiképp az árban is látszódik, így nem a minden étel 990 forintos kategóriáról van szó. A Sült csirke ropogós és illatos fafülgombával, salátával rizzsel tálalva ellenértéke, egészen pontosan 1590 forint. Cserébe frissen sült csirkét, tűzforró rizst és egy klassz salátát találunk a tányéron. Aki attól tart, hogy az ázsiai kaja kikészíti a gyomrát, annak külön merem őket ajánlani, a friss kaják lényegesen gyomor barátabbak, mint mikrózott társaik. Nem mondom, hogy minden héten be fogok térni, de ha biztosra akarok menni, akkor bátran választom őket, és gyanús, hogy legközelebb a szállításukat is tesztelem

Pont:7/10