Select Page

Darshan Udvar Étterem – Darshan pizza (32 cm)

Darshan Udvar Étterem – Darshan pizza (32 cm)

Már másfél éve, hogy a Darshan Udvar Étterem megjelent nálunk, akkor egy lasagne volt az áldozat tőlük. A sok pizzás teszt után meglepően sokan írták, hogy bizony a Darshannál van az ő kedvencük és ott milyen jó a pizza. Nem nagyon kellett több és végre nekiláttam böngészni étlapjuk pizza szekcióját.

Két különböző méretben van lehetőségünk rendelni, a 25 centis átmérővel szerelt leginkább gyerekek számára lehet elegendő, aki kicsit is éhes az biztosan az elterjedt és hagyományos 32-es méretre fog rárepülni. A kínálat korrekt mivel 25 különböző összeállítás közül van szerencsénk válogatni, ahol az egészen egyszerű pár feltétes verzióktól a vega kiadásig is megtalálunk mindent.

Darshan pizza – pizzaszósz, sajt, bacon, szalámi, bolognai ragu, modenai ragu, pepperóni

Alighanem ez a lista csúcsragadozója, de ez így is van rendjén egy pizzánál, ami az étteremről kapta a nevét. A visszajelzések száma alapján ez a legkedveltebb pizza és a 95%-os elégedettség egészen biztató így látatlanban is. A feltétlistát elnézve semmiképpen nem várok egy könnyed, sokkal inkább egy laktató kiadást.

Esztétikai megjelenés: Darshan felirattal felvértezett doboz, mellé dobva pár elérhetőség. A fedél felpattintásával sok minden kiderül. A pepperónit nem vágták fel, úgy ahogy van rátették, ez látványra teljesen jó, viszont felvágni a pizzán már közel nem ígérkezik olyan jó mókának. A dupla ragu és a húsokból kisült zsiradék lágyan csillog a pizza felszínén, illetve egy kicsi jutott a dobozra is, amit az korrektül felszívott. A tészta normál vastagságú, olyan kifejezetten reklámba illő szépen felhajló széle nincsen, de amúgy formára szép kerek. A szalámi egészen vicces így, ahogy egyetlen karika látszik belőle igazán, de egyik baconcsík alatt találtam egy másikat menet közben. Darált marhahús és csirke is van rajta, szóval igazi nehéztüzérség már látványra is. Ajándék desszertet fogalmam sincsen miért kaptam, de ki haragudna meg egy ilyen miatt?

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta széleinél kellemes ropogós. A belseje felé haladva egy kicsit már ázottabb a tészta, köszönhető a már említett zsiradék rétegnek. A bolognai ragu meghatározó íze folyamatosan jelen van, mondjuk úgy, hogy övé a főszerep a pizzánál. A pizzaszósz paradicsomossága egészen eltörpül, de foltokban azért érezni ízét. A bacon és szalámi alkotta páros teljesen jól vizsgázik íz ügyileg, főleg előbbi tetszik igazán. A pepperóni erős, pár harapás a paprikából és máris úgy érezzük magunkat mintha 30 fokos nyárban ülnénk. A csirkekockák enyhén fűszeresek, állaguk pedig kellemes omlós. Összességében egy laktató és nehéz feltétekkel rakott pizza.

Pont: 8/10


Mennyiség: A 32-es méret általában egy átlagos felnőtt férfi számára elég ebédre, ami a Darshan pizzára is tökéletesen igaz, sőt inkább többre is elég, mert ilyen mennyiségű feltét bizony laktatja a gyomrot. Arányaiban egy kicsit kevesebb bolognai raguval pakolnám, mert túlságos elnyomja a többi feltét ízét. A sajt például szinte egy az egyben eltűnik alatta. A szalámi két karikája kicsit a szemfényvesztés kategóriája, ennél talán többet is elvárhatnánk ha már a feltétek között szerepel. A tészta normál vastagságú, körülbelül szerintem 220-240 gramm tésztából készülhetett. Órákban kifejezve pedig egy laza 5 órás adag biztosan megvan.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Gyalog a távolság 550 méter, amit két lábon is meg tudunk tenni 5 perc alatt. Ha futárunk a KRESZ szabályai szerint közlekedik akkor máris duplájára nő a távolság és 1250 méter lesz az egészből. Gyanítom az 50 méter egyirányú rövidítés nem okoz álmatlan éjszakákat egy rutinos futárnak, de a megadott 50 perces várható kiszállítási időt teljesítette. Pontosan 4 perccel szűkebben, azaz 46 perc a végeredmény. A borravalót egy jó étvágyat kívánsággal nyugtázta, szóval minden frankó.

Pont: 8/10

Ár/érték: A sok feltétnek köszönhetően ez az egyik legdrágább pizza a kínálatukban. A 1510 forintos árcetli így sem mondható halálosan soknak. A legegyszerűbb összeállítás alig van például 1100 forint felett, ami már igencsak jutányos árnak számít. A pizza valóban egészen jó, kicsit túlságosan is nehézbombázónak számít nálam, ez tipikusan már a túlzottan megpakolt pizzákat képviseli. Tárolni ezt vétek lenne, mert nagyjából harminc perc állás után pépessé ázna a tésztája. Mennyiségre tényleg hibátlan, viszonylag hamar is kiért szóval nagy panaszra nincsen okom. A desszert nem nagy kunszt, de jól esett lefojtani vele a pizzát.

Pont: 8/10