Select Page

Déli12 – Holstein csirke, jázmin rizs

Szerző: | 2016. jún. 16. | Egyéb

A déli 12 óra, sokunknak igen kedves időpont, hiszen ha munkánk miatt nincs lehetőségünk közösségi életet élni, ebédszünetben, azért megvitathatjuk az élet nagy kérdéseit kollégáinkkal. Oldalunkon még nem szerepel, az ebédre hajazó névvel büszkélkedő Déli12, de eljött ennek is az ideje. A hely frappánsan a Déli pályaudvartól nem messze székel, és kiszállítást, jelen állás szerint csak az I., II. és a XII. kerületbe vállal. Szóval, budaiak, Budán dolgozók figyeljetek és persze azok is akik egy biztos ponttért, hajlandóak lennének a székhelyüket a környékre tenni.

Némi vizsgálódás után, az amúgy nem túl hosszú étlap frissensültes pontjánál kötöttem ki. Nem valami nagy a választék, konkrétan 7 féle étel van és ha valaki húspárti, akkor gyanús, hogy arra esik a választása, mint nekem.

Jércemellfilé, Holstein módra, jázmin rizs

A Holstein módra készült csirkemell, nem egy rejtély, a natúr csirkemell, tükörtojás kíséretében érkezik, tisztességes adag jázminrizzsel.

Holstein csikre

Holstein csirke

A doboz pattintása után, szinte kiégette a retinámat a hófehér jázmin rizs. Nagy szemű, fehér és az is egyértelmű, hogy elég lesz a húshoz. A csirkemell szép barna, és bár ezen a képen nem látszik, de nem egyedül érkezett, csak eltakarja a méretesre sütött tükörtojás. A tojás fehér része szépen elterült, az alja barna és nincs a tetején olyan réteg, ami nem sült volna meg. A sárgájának a színe nagyon szép, és ránézésre is látszik, hogy az állag is rendben lesz.

A Holstein lelke

A Holstein lelke

Rátérek az ízekre, amik ebben az esetben nem bonyolultak, de az egyszerűség, ha nincs benne hiba könnyen gyönyörködtetheti az embert. A rizs nem csak mutatós, de a főzésben sem hibáztak, pont elég sós , és nem ragad túlságosan. A csirkemell filék külseje  barna, így a pirult íz megvan, ugyanakkor a hús belül szaftos maradt. A fűszerezése enyhe, az ízeket atojás határozza meg, annak is a közepesen lágy sárgája. Az ízek alapján, azt tudom mondani, hogy valahogy így kell elkészíteni a szállítás kompatibilis Holstein csirkét.

Szaftos és barna

Szaftos és barna

A küllem és az íz a helyén, és az a helyzet, hogy a mennyiség sem lesz gyenge pontja az ebédnek. Két szép szelet csirkemell, amiknek a vastagsága is a helyén van, egy legalább L-es tojás és egy emberes adag rizs. Nekiálltam, megettem, de utána, az összes vér a gyomromba került és a munka kész állapot helyett inkább vegetatív állapotba kerültem.

Szállítás téren, nem okoztak csalódást, 11 óra 16 perckor rendeltem meg és déli 12 -re meg is érkezett. Nem gondolom, hogy mindenkinek délre viszik ki az ételt, de nagyon jól jött ki, hogy az első tőlük rendelt ételemet pont Déli 12 -kor kaptam kézhez. Az áraikra sem tudok nagyon rosszat mondani, főleg az eddigiek alapján. A csirke 980 forintos, a köret a párolt jázminrizs pedig 390 forintos árcédulát kapott. Így összességében 1370 forint volt a fogás, ami ezért a minőségért teljesen korrekt ár.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték