Select Page

Deli’s Café – Borjú húsgombócos menü és Deli Burger

Deli’s Café – Borjú húsgombócos menü és Deli Burger

Egy ilyen esős hétfőn semmi nem esik jobban, mint egy esti zabálás. Anno nagyon régen egyszer már ajánlották a Deli’s Café egységet melynek rohadt nagy előnye, hogy ha kilépek a kapun már látom. Sokáig szemeztem vele, de valamilyen megmagyarázhatatlan ok miatt sosem tértem be, ezidáig. A kinti étlapon szinte minden szerepel a burgerektől a salátákon át az egyszerű frissensültekig. Egy órával körülbelül zárás előtt sikerült beesni, az első meglepetés akkor fogadott. A pult mögött senki, de még zajokat is alig halottam, akár mint egy kísértettanya. A semmiből előbukkant egy jány aki gyorsan vázolta a lehetőségeinket, és kedvesen próbált tippeket adni.

Másodmagammal bátorkodtam a látogatást megejteni, így egy csapásra két étel is górcső alá került. Az egyik a kajálda nevéről elnevezett burger, azaz a Deli Burger ami dupla emeletes és dupla húsos. A másik egy salátásabb történet mégpedig úgy, hogy társul mellé borjú húsgombóc is. Előbbinél is kérhetünk menüt ami annyit tesz, hogy plusz száz forintért választhatunk mellé köretet, levest(?) vagy desszertet. A leves valahogy nem áll össze a fejemben egy burger mellé, még kevésbé valamilyen desszert, így kizárásos alapon maradt a köret ami hasábburgonya. A húsgombócok mellé egy fokhagymás bagett és 3 dl házi limonádé párosul.

Kihasználva, hogy egyetlen vendég sem volt, felvágtattunk a galériára ahol nyugodtabban lehet fotózni a vadat. Az első élményt a burger tányérja és az alatta lévő tálca okozza, mintha valamiféle antigravitációs öntet lenne rajta (vagy álomvilágban vagyunk? – Eredet?), egy gyengéd lökéssel majdnem fél percig pörög, kurvajó. A második élményt a TV okozza, ahogy az ívelt falról visszaverődik a hang valami eszméletlen szokol fos hangzást vált ki, egyenesen idegesítő a zene amit nyomatnak benne úgy puffog übertorzan. Mivel a TV néha nem boldogult az USB-n lévő tartalmakkal ezért időnként tartott egy kis szünetet, amikor hallhattuk ahogy a személyzet finoman anyázza egymást.

Esztétikai megjelenés: A legszembetűnőbb változás, hogy az étlapon szereplő húsgolyók kilapultak mire elkészültek. Ezentúl a saláta hozza a tőle elvárható szintet, sokfajta zöldség és rajtuk csordogáló joghurtos öntettel ami valójában vagy fokhagymás tejföl vagy ezersziget. A bagett korrekt méretű, bevallom kisebbre számítottam. A limonádé egyszerű, még egy citromkarika se jutott bele, nem nagy katasztrófa persze. A burger pörög, mint a ringlispíl. Ránézésre egészen magas, viszont ami feltűnik egyből, hogy főként saláta és csemegeuborka karikák alkotják a feltéteket. Jobban szétszedve ez teljesen be is bizonyosodik. A buci szépen szezámmal hintett, viszont valami nem kerek az alsó felével, olyan mintha egy másik buci közepe lenne odarakva. Van továbbá két húspogácsa melyek egyenként nem túl nagyok, viszont a kettő már korrekt adagot kitesz. A krumplival nem spóroltak, szépen kitölti a tányér üresen maradt részét.

Pont: 7/10

Ízvilág: A salátán a hús nem jó, olyan rágós, hogy rendesen megmozdulnak a fogaim rágás közben, nem túl kellemes élmény, inkább nyalogatnék betonkockát. A zöldségek sokkal jobbak, egészen frissek és van ízük nem egy vízízű zacskós vegyes saláta kiborítva egy tálba. Az öntet teljesen ízetlen, ez minden csak nem fokhagymás. A bagett kellemes ropogós és ez bizony karakteresen fokhagymás lett, ez telitalálat. Áttérve a burgerre bíztam a csodában, de bizony kár volt. A hús szintén a protézisrongáló fajta és már túlsült, egyik oldala oda is égett. A saláta és az uborka jó, de csak ennyitől nem nagyon érzem a burger érzést, olyan mintha az előző salátát beleraktam volna egy szendvicsbe. Az öntet jól átáztatja amitől az egész csúszik szét minden irányba. A buci csak látszatra korrekt, ahogy megfogtam porlásnak indult, szó szerint úgy kellett felcsipegetni a tányérról morzsánként. Eljött a köret ideje is, ami tovább rontja az eddig is csodálatos ízvilágot, olyan olajos, hogy fél Southfork a Ewingokkal együtt elkezdte tervezni a kajálda lerohanását. A belseje nyers és mállós, külseje pedig tiszta olaj. Az összkép eléggé tragikus, nem hittem volna, hogy valaha is lesz olyan mikor a saláta okozza a legnagyobb élményt.

Pont: 4/10

Mennyiség: A saláta egy az egyben egészen kiadós adag. A húsgolyók helyett kapott pogácsák eléggé nagyok, de sajnos lazább fogainkat gond nélkül kicsavarja. Zöldség ágya teljesen jó, bőséges és minden összetevőből szinte egyforma arányba került bele, egyedül talán még egy fél karika paradicsomot tudnék beleálmodni, de ez már csak a kötekedés részemről. A mellé járó bagett pont jó, ennél egy falattal se kellene több, mert akkor bagett némi salátával kellene a neve legyen a fogásnak. A burger szintén brutál adag, főleg azért mert minden egyes eleme laktató, mint az állat. A húspogácsa itt is büntet, az olajban nevelt krumpli hasábok pedig egyszerűen lebombázzák gyomrunkat és egyből kiütéssel nyernek. Mindkét fogás elegendő kell legyen egy átlagos ember egyszeri étkezésére, de felmerül a kérdés, hogy minden a mennyiség? az íz pedig lényegtelen? Ha így lenne akkor ehetnék fél kiló zsíros kenyeret is feleennyiért.

Pont: 8/10

Ár/érték: A kamu húsgombócos menü 890 ami azért nagyon barát ár, akárhogy nézzük. A Deli Burger az étlapon szereplők közül a király és egyben a legdrágább, alapáron 1250 forint, amire rájött a menüztetés így végül 1350-el zártuk. Lehet napi menüvel kellene próbálkozni, vagy éppen frissensülttel melyek mind baráti áron mozognak leginkább a lélektani ezres határ alatt. A hús ma nagyon nem volt a toppon, talán ez volt a legnagyobb hibája mindkét fogásnak. Vannak reggeli gondolatok is, viszont 8 után nyitnak, hétvégén pedig zárva, így igazán necces, hogy egyszer bejutok nyitáskor, de igyekszem.

Pont: 6/10

(ha pontosan szeretnéd tudni hol van a Deli’s Café akkor klikk IDE!)