Select Page

Diéta Bistro – Cézár saláta csirkemellel (Slim)

Szerző: | 2016. ápr. 13. | Saláta

A Diéta Pizza egy jó ideje elérhető, a rendelős oldalakon és a Kasza Tibis rádióreklámok óta töretlen népszerűségnek örvend. A fő profiljuk az, hogy az étlapjukon mindenféle ételből csakis olyan változatot találunk, ami segít felkészülni a nyárra. A paleo fogások mellett, slim és zsírégető kategóriába sorolják a fogásokat, így az étrendünknek vagy az elképzelésünknek megfelelően választhatunk . A rendelésen túl, tavaly év vége óta, már a Diéta Bistroba is betérhetünk, ha a Déil pályaudvar környékén akad dolgunk.

Nem hiába választottam a Diéta Bistrot, vészesen közeleg a nyár, így egyre inkább felértékelődnek a kalóriaszegény étrendek és az edzőteremben eltöltött idő. Mi azért nem vagyunk azok, akik vadul figyelik a kalóriákat, de itt az ideje, hogy a saláta kategória egy újabb taggal bővüljön. Tehát jöjjön egy sali a slim kategóriából.

Cézár saláta csirkemellel (Slim) – Aranybarnára grillezett csirkemell, jégsalátával, sárgarépával, parmezánnal és kalória csökkentett cézáröntettel

A Bistroba betérve, igazi fiatalos, lendületes környezetben találtam magam. Időm nem nagyon volt, így az elviteles megoldást kellett választanom. Az alacsony kalóriatartalom érdekében, nem is kalandoztam semerre, így esett a választás a Cézár salátára, amit olyan dobozban kaptam a kezembe, hogy egyből le is adtam vagy két kilót. Minden infó rajta, a design remek, ez az a doboz, amiből szívesen falatoz az ember.

Ilyen dobozzal jöhet a nyár

Ilyen dobozzal jöhet a nyár

Hiába a csodás doboz, a lényeg mégiscsak az, ami benne van, így könnyes búcsút veszek a tetőtől.  A legfelső réteg a reszelt parmezán, ami azért nem óriási de megfelelő mennyiségben díszíti a csirkemell csíkokat. Az aranybarna csirkemell csíkokra az aranybarna kifejezést egy kicsit azért erős. Inkább azt mondanám, hogy az a felük, ami érte a grill lapot, barnára pirult. Amúgy nagyobb csíkokban került a hús a dobozba, és a felsőbb szinteket egyértelműen uralja. A következő összetevő, ami a színe miatt igen feltűnő a sárgarépa, amiből csupán pár csík került a dobozba. A legnagyobb mértékben megjelenő alapanyag a jégsaláta, a legnagyobb részben ez alkotja a cézár salátát. A kalória csökkentet öntet elbújt, pedig a fat burning és a paleo változattal összehasonlítva ettől slim a saláta.

Slim Cézár

Slim Cézár

Akarva akaratlanul, ilyen összeállítású salátáknál a csirke csíkok ízlelésével szoktam kezdeni. A fűszerezés rendben van, de a szósz támogatására szükség lesz, a hús kicsit kiszáradt a grillezés közben. A jégsaláta friss és ropogós, nem követték el azt a hibát, hogy a forró csirkével zárták össze és így hagyták volna megfonnyadni. A sárgarépa nem egy jelentős szereplő, így az ízvilágot, csak néhány falatnál színesíti. Az ízek szempontjából a legfontosabb tényező a Slim Cézár saláta esetében a parmezán sajt és az öntet. A fotók elkészítése és az összetevők megízlelése után, összekevertem a salit és egy teljesen új dolgot találtam a dobozban. A parmezánsajt jellegzetes íze az ízvezér, amit kicsit kikönnyít, lágyabbá varázsol az öntet. Az öntet íze nem olyan erős, mint általában, kicsit vizesebb, amiből arra következtettek, hogy lényegesen alacsonyabb a zsírtartalma az alapanyagnak amiből készült.

Parmezán vezér

Parmezán vezér

 

Szerencsére a futárra várás, most kimaradt az életemből, helyette kedves kiszolgálásban részesültem. Ebédidőben tértem be, és a viszonylag hosszú sor ellenére is pár perc után a kezembe került az áhított saláta. Adagra, ha könnyed ebédet akartok magatoknak és a cél valóban a kalória deficit a nap végére, akkor ez a sali jó barátotok lehet. Én az az igazság, hogy pár szelet puffasztott rizzsel azért kiegészítettem, mert az én méreteimhez, önmagában kevésnek bizonyult volna.

Az árazás az mondhatni átlagos, de ha a mennyiséget is fegyelembe vesszük, akkor azért a kifizetett 1490 forintot kicsit soknak érzem. Persze ezért olyan salátát kapunk, ami egy átlagos salátánál sokkal de sokkal diétásabb, de azért ettől még nem érzem az év üzletének náluk salátát vásárolni. A kiszállításos vonal korábban már bevált, talán ha legközelebb betérek a sali helyett valami húsételt választok, ami még a zsíromat is leégeti.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték