Select Page

Diéta Pizza – Füstölt tarjás zsírégető pizza (32cm)

Diéta Pizza – Füstölt tarjás zsírégető pizza (32cm)

Bár az igazat megvallva a héten már szerdán letettem a lantot, de lélekben a gazdaságunk zakatolásán dolgozókra gondoltam/ok láblógatás közben. Csak hogy tudjátok az élet nem fenékig tejfel, egészen Malmőig jöttem, hogy ne csak pesti konyhák remekműveit csodálhassátok a mitettemmán. Na de, hogy ezen a pénteken se maradjatok pizza nélkül, és gasztrobetyár is nyugodtan szabadabban tudja felhasználni a munka utáni értékes óráit, ezért a hét elején betermeltem egy pizzát.

A Diéta Pizza pár hete keltette fel a figyelmemet. Név kötelez alapon, nem találunk náluk fehérlisztes pizzát. Már a kategóriák is felkeltik az egyszerű ember figyelmét, van itt ”életmód”, ”szénhidrátcsökkentett”, ”zsírégető”, ”paleolit” és még ”bioorganikus” kategória is. A pizzákon túl találunk még minden mást, persze a többi étel sem a megszokott zsíros, olajas fehérlisztes receptek alapján készül. Elsőre a zsírégető kategóriából vadásztam le egy pizzát, ami nem is volt rossz.

Esztétika,megjelenés: A szemeimet a nevük után az igen ötletes logójuk akasztotta meg. Ahogy én látom, egy igen egészséges gyümölcsből az almából indultak ki és formáltak belőle egy szívet. Ezek után a doboz már meg se lepett, a „Stop az elhízásnak” felirat igencsak ötletes. Ezen kívül számos dolgot felsorolnak, ami nincs az ö pizzájukban, na ezek a dolgok amiből a meki meg a king rommá kereste magát. Na de nézzük a pizzát. A felbontás után a legszembetűnőbb dolog, azon kívül, hogy jól mutat a pizza, a tészta. A tészta a 70%-al kevesebb szénhidrátnak, na meg a felhasznált lisztkeveréknek köszönhetően sötétbarna. A színén kívül megfigyelhető még számos mag, amik első blikkre minden falatban megtalálhatóak lesznek. A Füstölt tarjás zsírégető pizzán, a tésztán túl, nem meglepő módon tarját is találunk. A hús feltéten kívül, vöröshagymát, és szép nagy paradicsomkarikákat találunk a sajt alatt. A felsorolt feltétek, tejfölös alapon csücsülnek, de arról nincs infó, hogy a tetejére került sajt zsírtartalmával mi a helyzet. Ami tuti, a kinézete nagyon meggyőző, és ha van igazság, akkor az ízek is a helyükön lesznek.

Pont: 9/10

Ízvilág: Egy diétásnak mondott pizzának a tésztáját, mindig érdeklődéssel kóstolom. Az eddigi favoritom, az egyik nagy hálózat light carb néven futó tésztája volt, de ez valami egészen más. Az a tészta jó, de erről sokkal inkább elképzelem, hogy alacsony szénhidrát tartalom mellett számos kedvező összetevőt is tartalmaz. A pizza széle puhák, a szerkezetük laza, ugyanakkor a magoknak köszönhetően igen erőteljes ízű. Aki néha készít otthon teljes kiőrlésű lisztbél és magokból egészséges péksüteményt, azt nem éri meglepetés, egészen hasonló tésztával ágyaztak meg a feltéteknek. A feltétek kombinációja hibátlan. A tejföl ízét nem igazán lehet érezni, a füstös tarja és a hagyma az, ami labdába rúg a tészta mellett. A paradicsom, inkább csak szaftosabbá teszi a történetet, talán majd nyáron tud ízben is hozni valamit. Összességében az íz terén nem ért meglepetés, pont így képzeltem el, persze egy hagyományos pizza azért még mindig nagyobbat üt.

Pont: 8/10


Mennyiség: A pizzákat 32 centiméteres kiadásban készítik. A mérés azt mutatja, hogy 31,5 centire zsugorodott a pizza a sütőben. Ekkora zsugorodást, már megszokhattunk, így szokott ez lenni, de itt valahogy nem hiányzik az a kicsi. Nem azért, mert nem jó a cucc, hanem azért, mert nagyon laktató a pizza. A teljes kiőrlésű tészta, nagyjából kétszer annyira laktat, mint a normál. Ketten ettük, vacsorára, de egy szelet még reggelre is maradt belőle. Egy embernek ez az adag több mint elég.

Pont: 10/10

Kiszállítási idő: Az online rendelésnél 75 percet írnak. Ehhez képes, igen gyorsan 51 perc után érkezett meg a pizza. Az átlagos 45 perchez képest, ez 6 perccel több, de az ígértnél 14 perccel kevesebb. Ezen száraz tények alapján azt tudom mondani, hogy nem panaszkodhatok az ígérthez képest remekül teljesítettek és még forró is volt a pizza.

Pont: 9/10

Ár/érték: Ahogy azt már Norbinak köszönhetően megszokhattuk a diétás cuccok mindig drágábbak. Ahhoz képest, hogy mennyire diétás és egészséges még annyira durván nincs is elszállva az ára. A képeken látható Füstölt tarjás zsírégető pizzáért 1890 forintot kell csengetnünk. Ehhez érkezik még 200 forint a szállításért, amivel együtt már azért nem annyira rózsás a helyzet. Ha esetleg, még nem költöttetek volna eleget a pizzára, akkor mondjuk, 490 forintért még választhattok egy szuper egészséges Somlói galuskát is. Extrának lőttem pár képet erről is. A konklúzió egyszerű, a Diéta pizza jó, de azért meg kell fizetni az árát.

Pont7/10