Select Page

Diéta Pizza – Négy évszak paleolit pizza (32cm)

Diéta Pizza – Négy évszak paleolit pizza (32cm)

Az a helyzet, hogy elég sok evős ivós programon kell idén nyáron részt venni, így a hétköznapok folyamán a helyes táplálkozás extra figyelmet élvez. Azon kívül, hogy a napi kajáim nagy része csirke, rizs, zabpehely és zöldség gyümölcs rendelésnél is kerülöm a nehéz ételeket. A pizzának ilyenkor sem igazán tudok ellenállni, de szerencsére, rengeteg okos megoldás van már a piacon. A Diéta Pizza kínálatából teszteltünk már zsírégető pizzát, de most eljött az idő, hogy a paleo vonalra is rámenjünk kicsit.

Négy évszak paleolit pizza (32cm) – paradicsomos alap, sonka, gomba, brokkoli, szalámi, parmezán sajt (paleo alapanyagok, természetes ételek, glutén, tej (kivéve kemény sajtok), és hozzáadott cukor nélkül)

Esztétika,megjelenés: Ahogyan azt a rádió reklámokból már mindannyian tudjuk, Kasza Tibi is a Diéta Pizzának köszönheti, hogy áramvonalas a teste. Szerencsés hely, nem csak a hangját, de az arcát is megkapták a művész úrnak, ami csodával határos módon ráfért a 32 centiméteres pizzának otthont adó dobozra. A doboz amúgy a doboz pofás, minden olyan információt megkapunk az ételről, amit meg akarnak velünk osztani. A kibontás után, látszik is a 4 évszak, bár nem tudom, hogy melyik negyed melyik évszakot jelöli. Az alsó rétegen látszik, hogy a liszthez nincs köze,  többnyire magok adják a pizza alapját. A brokkoli, a kukorica szép színessé teszi az egészet. A másik két negyedet pedig bőséges szalámi és sonka díszíti. A legfelső réteg a sajt, ami szintén nem egy megszokott változat de szépen borítja a rávalókat. A paleolit pizza ránézésre közel sincs egy megszokott pizzához, de pofásan néz ki.

Pont:9/10

Ízvilág: A tészta ízlelgetésével kezdtem, ami pozitív meglepetést okozott. Bár próbáltam megfejteni, hogy mit is érzek, de hogy őszinte legyek a tökmagon kívül nem sok mindent tudtam beazonosítani. A paradicsomos alap a “tészta” erőteljes íze miatt nem igazán tudta megmutatni mit tud, mindenhol inkább a feltét dominált. A szalámi ízes, paprikás, a brokkoli puha, a kukorica enyhén ropogós édeskés élményt tudott nyújtani. Az egyetlen gyenge pontnak nevezhető rész a sonkás negyed volt. Bár a sós ízt kedvelem, és nem éppen sótlanul eszem, de ez a sonka bizony túl sokat érett a sóban. Sótlanul evőknek ehetetlen sós ízt tudott volna garantálni, de nekem is kellett trükköznöm, hogy a zöldséges részek eltereljék a kellemetlen élményről a figyelmemet. Ha ez a baki nem lett volna, akkor azt mondanám, hogy ez egy tökéletes alternatíva a paleo étkezőknek a pizza élmény megéléséhez.

Pont:8/10

Mennyiség: A centit szerencsére nem felejtettem el elővenni, így ki is derült, hogy a paleo tészta nem megy össze sütés közben. A papíron 32 centiméteres pizza a mérésnél azt mutatta, hogy nem hogy nem ment össze, inkább még egy kicsit meg is nőtt a sütőben. 32,5 centis kiterjedéséhez, laktató ízek párosultak, így bőven elértem a teli has állapotot. A paleo vonalat erőltetők, a tudatosan étkezők táborát erősítik, így azt sem tartom kizártnak, hogy egy jól belőtt diétában  két személynek is elegendő egy ilyen pizza.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: A szállítási idejüket úgy 75 perce lőtték be. Ez nem nagy vállalás, de az biztos, hogy tudják tartani. A pizzámra 56 percet kellett várnom, de így is melegen érkezett. A sebesség bár nem emelkedett F1-es magasságokba, de a vállalásukat tartották, így ezért nem kapnak fekete pontot.

Pont:7/10

Ár/érték: Ahogyan azt megszokhattuk, egy menő, felkapott dolog árát ahogy illik magasan tartja a piac. Nincs ez másképp a paleo pizzával sem, ennek köszönhetően a 32 centiméteres Négy évszak paleolit pizzáért 1990 forintot kell csengetni. Ehhez jön még 200 forint szállítási díj így meg is érkeztünk a 2190 forintos végösszeghez. Ez nem kevés, de Kasza Tibi biztos nem adja magát olcsón, meg persze az ízletes ételt is ki kell hozni valamiből. Nem mondom, hogy minden nap tudnám enni, de ha paleo vonalon mozogtok, simán megér egy próbát, még úgy is, hogy nem osztja meg velünk a hely, miből is készül valójában.

Pont:7/10