Select Page

Dióhéj Étterem – Rukkolás, sonkás, mozzarella sajtos burgonyatekercs

Dióhéj Étterem – Rukkolás, sonkás, mozzarella sajtos burgonyatekercs

A hét elején olyan kellemesen ömlött az eső esténként, hogy eszem ágába nem jutott kitenni a lábam, viszont az éhség nagyúr így muszáj volt felásni valamilyen étket. Ismét boldog pillanatokat okozott a Netpincér, mivel pár új étterem jelent meg a lakcímemhez rendelve. A listában viszont már nem számít újnak a Dióhéj Étterem és Pub akik a tavalyi nyár idusán nyitottak meg.

Mediterrán és hazai ízek képviselői. A nevét feltehetően az éttermet körülölelő utcáról kapta, mivel a VII. kerületi Nagy diófa utca 25-27. szám alatt található. Kétség nem fér hozzá, tényleg változatos étlappal rendelkeznek, de különösképpen két szekció ragadta meg a figyelmem. Egyik a burgonyalepények, a másik pedig a burgonyatekercsek. Utóbbi lett végül a nyertes, ahol 3 különböző összeállítású tekercset találunk. A középső gyermek a rukkolás, sonkás,  és mozzarella sajtos burgonyatekercs hangzik a legizgalmasabban így már rendeltem is. Többfajta elkészítési mód terjedt el, van ahol tésztát csinálnak krumpli és némi liszt keverékéből, van ahol legyalult krumplit tekernek fel akár egy rétest.

Esztétikai megjelenés: Országos cimboránk a fehér doboz már, melybe a tekercs is érkezik. Egyetlen réteg fóliával betekerve, így nem kell egy sátrat letekernünk, igaz a hőszigetelés is szolidabb. Egy hűtőmágnes ajándékként dukál, gondolom minden elsőáldozónak jár egy belőle, jópofa megy a gyűjteményhez. Felnyitás után kicsit meglepődtem, én eddig egészen máshogy ismertem a burgonyatekercseket, első pillantásra azt hittem palacsinta van a dobozban. Közelebbről megvizsgálva már egyértelműbb, hogy nem lett eltévesztve semmi, ez bizony az amit kértem. A doboz két sarkában kapott helyet pár kanál tejföl. A maradék kettőből az egyikben egy salátalevél és egy fél fej paradicsom rejtőzik, míg az utolsóban semmi, de inkább a tészta tanyázik. Mélyebbre ásva látszik, hogy két tekercs van, melyek alaposan fel vannak töltve rukkolával és reszelt sajttal. A sajt színre nem igazán mozzarella inkább a trappistára hajaz. A sonka szerintem nem spanyol, inkább egy egyszerűbb bolti verzió.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta látványra, mint egy palacsinta, de ízre hozza a jóféle hazai tócsni élményét. Állagra és ízre is teljesen rendben van, üde színfoltként hat a sok tészta mellett. A rukkola – vagy a borsmustár, ahogy tetszik – ízre kicsit tormás, de nem az a könnyfakasztó és orrtisztító erősségű, sokkal enyhébb, kellemesebb. A sonka ízre elvész, alig érezhető. A tejföl egyesek szerint minden ételhez passzol, szerencsére itt sincsen másként, felfrissíti a falatokat ha lágyan megmártjuk benne. A sarokba állított zöldségek közül egyértelmű győztes a salátalevél, a paradicsom nagyon vízízű. A tészta itt nagyjából félbe lett hajtva, a tekercs így annyira nem jellemző rá, azt szorosan szokták feltekerni, de nagy katasztrófa nincs. A sajt ízre is távol van a mozzarellától.

Pont: 7/10

Mennyiség: Nem egy könnyed, szellős fogás, egészen laktató és nehéz. A látvány alapján nem tippeltem volna meg, hogy ilyen kiadós. A két tekercs egy étkezésre tökéletesen megfelel. A tészta döntő többségében fél ujj vastagságú. Ritka alkalmak egyike, de egy levél saláta még simán lement volna, a paradicsomot szívesen becseréltem volna rá. Öt szelet került az egészbe a sonkából, legalább nem számít vega kajának tőle. Tejfölből mérnöki pontossággal állapították meg a szükséges mennyiséget, nagyjából pont az utolsó, egyben legfinomabb falatra fogyott el. Bőséges négy órás adag úgyis, hogy egészen éhes voltam mikor nekiláttam.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Az e-mailben 45 percet adnak meg átlagos kiszállítási időnek amit tökéletesen megfejelt az étterem. 27 perccel később már csörgött a telefon, hogy megjött. A távolság 1100 méter ami rotyogóval tényleg pillanatok alatt megvan. A tekercsben sincsenek olyan alapanyagok melyeket hosszas órákon át kell előkészíteni. Gyorsan elkészíthető étel. A futár nagyvidáman jött és vigyorgott, szóval nyugodt szívvel kapott borravalót.

Pont: 10/10

Ár/érték: 1390 forint a végösszeg ami egy erős középkategória. Adagra abszolút kiadós, ízre pár apróbb hibát eltekintve egészen rendben van és a legjobb benne, hogy változatosabb, mint amit az éttermek többsége kínál. A mozzarella hiánya picit ront az összképen, de kitudja lehet csak éppen kifogyott a konyhán. A tekercseléstől többet vártam, túlságosan beleéltem magam, hogy egy réteshez hasonló töltött lakomám lesz. A burgonyalepényre látok némi esélyt, hogy a nem túl távoli jövőben még tesztelésre kerül. Ajánlott azoknak akik már unják a pizzahegyeket és megkóstolnának végre egy háziasabb étket is.

Pont: 7/10