Select Page

Direkt apróra tört chips

Szerző: | 2017. feb. 21. | nemteszt

Kevés hangulatgyilkosabb helyzet van, mint amikor kinyitjuk áhított chipes zacskónkat, hogy kiöntsük belőle a mennyei burgonyaszirmokat, de azok ahelyett, hogy nagy hatalmas méretben kiesnének, szinte morzsaként hullanak ki. Ilyenkor a letargia hosszú órákon át hatalmába kerít és a marzsák közt megnyugvó egy-egy nagyobb sziromnak sem tudunk örülni.

Az ilyen csalódások elkerülése végett megszületett a FailChips. Lényege, hogy a nagy szirmoknak esélyt sem hagynak és még csomagolás előtt apróbb darabokra törik őket. Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy az egésznek mi értelme. Egyetlen talán értelmes magyarázat az, hogy így kizárt annak az esélye, hogy ismét csalódni fogunk. A gyártó elmondása szerint pont a zacskó alján elterülő zúzalék a legfinomabb chips, hát ez is talán az “ízlések és pofonok” kategóriába sorolható.

Három különböző ízesítésben árulják az apró chipset, jalapenos, barbecues és sós-ecetes. A FailChips február elejétől kapható, de leginkább az Egyesült Államok területén, így vagy utazunk egy nagyot, vagy kivárunk míg Európai turnéra indul a direkt apróra tört chips. Addig is marad a szerencsepróba, amikor lehet, hogy mamut chipset kapunk, de az is lehet, hogy rommá törtet.