Select Page

Dj Pizzéria – Dj Junior pizza (30 cm)

Dj Pizzéria – Dj Junior pizza (30 cm)

Pár évvel ezelőtt hódított igazán a DJ-láz, bárki aki kiszabadult egy valóságshowból vagy hasonlóból az megpróbálkozott a DJ OKJ képzéssel és pillanatok alatt a pult mögül köszönt vissza. Voltak páran akik kicsit tovább a reflektorfényben tudtak maradni, de ott általában egy tehetségesebb méretű kebel is társult a produkcióhoz.

Alig egy hete, hogy észrevettem egy vadiúj éttermet a piacon, ami történetesen a DJ Pizzéria nevet viseli. Nevéből eredendően főprofiljuk a pizza, amiből tényleg szinte megszámlálhatatlan varráció szerepel az étlapon. Többnyire ismert DJ-k neveit használták fel az egyes fogások elnevezésénél, de azért én találtam olyat, amiről lövésem sincsen ki lehet, de ez valószínűleg az én hibám. Egyetlen méretben érhetőek el a pizzák, ami 30 centis átmérőt jelent, talán pont a 12 hüvelykes bakelit volt a vezérelv?

Dj Junior pizza (30 cm) – paradicsomos alap, sonka, gomba, kukorica, paradicsomkarika, kevés sajt

Nem táplálok különösebb érzelmeket Dj Junior irányába, egyszerűen csak egy könnyed pizzára vágytam és azért esett rá a választás. A leírás végén található “kevés sajt” jelző kicsit megmosolyogtatott, nem igazán tudom hova tenni elsőre.

Esztétikai megjelenés: A doboz merőben új. Egy enyhe Netpincér promóció, mivel rajta a link és egy sablonos szöveg, hogy legjobb pizzák bla bla… Rendelésem adatainak egy részét egy négyzetrácsos fecnire vésték rá, gyanúsan még nem forrt ki minden folyamat náluk. Felnyitás után nem mondom, hogy azonnal szerelembe estem volna a látványtól. Sok paradicsomszósz nem került rá és ettől szerintem egészen sápadt lett szegény. A sonka szeletelt verzió és azon egy centit nem változtattak, úgy ahogy van dobták rá. A paradicsomkarikák jó húsosak, talán ez a legjobb pontja Dj Junior korongján. A tészta típusa már súrolja a vékony kategóriát, így legalább nem kapunk szénhidrát mérgezést.

Pont: 7/10

Ízvilág: A tésztát masszívan védték a letapadás ellen, ennek köszönhetően van az alján liszt dögivel.  A tészta maga inkább a ropogós családot erősíti, de egy bakelitet elharapni tuti nagyobb feladat lenne. A paradicsomos alap mintha csak virtuálisan lenne jelen, ízre tényleg alig érezni belőle valamit, kár érte. A sonkát nem igazán tudom magasztalni, leginkább ezt a tömb alapot tudom hozzá elképzelni, ami nem feltétlen színtiszta húst jelent. A kukorica félédes, teljesen rendben van ez passzol hozzá. A paradicsom lédús és színe ellenére egészen paradicsom íze van, meglepő. A gomba még egy picit tesz hozzá, de összességében nem mondanám, hogy ízorgiában lett volna részem.

Pont: 6/10


Mennyiség: A 12 hüvelykes átmérő egészen biztosan megvan, mivel a doboz szélessége pont 30 centi és a pizza azt faltól-falig kitölti, sőt kicsit még fel is gyűrődik. A feltétekkel nincsen mennyiségileg különösebb probléma, egyedül a paradicsomos alapból van hiány, ebből simán mehetne rá dupla, de akár háromszoros adag is. A sajttal nem vicceltek, ezen tényleg kevés van, leginkább alig pár falatnál érezni. A tészta inkább vékony, mint normál vastagságú, de így is megvagyunk egy bőséges három órára. A kajakómát ettől ne várjuk, a feltétek alapján sem egy sumo birkózó, de néha kell az ilyen könnyed falodázás is.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A cím ahonnan jött rendkívül ismerős. Kis kutakodás után kiderült, hogy anno az El Santo étterem volt itt, ami azóta átcuccolt volna a Ráday utcába? A köztes táv 2.2 kilométer amit nyílegyenesen az Üllői úton kell a futárnak megtennie. A visszaigazoló alapján 50 percet vállalnak, amit most túl is tudtak teljesíteni a 41 perces végeredménnyel. A futár jó arc és kedves, a borra való után pedig boldogan köszönte el. Teljesen hibátlan idő, ennyi alatt még egy Junior szettet se lehet lepörgetni.

Pont: 8/10

Ár/érték: 1350 forint szerepel a blokkon. Közepes árkategória, de ennyi pénzért azért jelentősen jobb pizzákat is kifoghatunk a városban. A Dj vonal jópofa meg minden. Ilyen sokrétű pizzás étlappal szerintem még nem találkoztam, ez tényleg embertelen. A kezdeti döcögések után talán majd beindul a szekér és a minőség is kicsit javul, értem itt főleg, hogy ezt az alaptalanságot kiküszöbölik. A feltétek nem prémium minőségűek, igazi az ára sem, így valahol a kompromisszumkötés határait súrolja nálam a Dj Junior pizza. Lesz második esély, főleg mert egészen friss étteremről van szó és ilyenkor ez jár. A pizzát még kétszer is átgondolom, lehet majd inkább egy tésztával próbálkozom.

Pont: 7/10