Select Page

DOB3 – BBQ Burger

DOB3 – BBQ Burger

Annyira nagy mostanában a hamburger láz, hogy ha megfigyelitek, szinte képtelenség a városban úgy végigmenni, hogy valahol ne tolnának az arcunkba valami igazán gusztusos és még annál is látványosabb burgert. Aki itt első körben a Meki és a burgerking plakátjait látja a szeme előtt, az gyorsan hessegesse el azokat a kamu képeket, és gondoljon egy olyan burgerre, ami olyan paraméterekkel bír, mintha magának készítené az ember.

Ezeknek az impulzusoknak, na meg gaszrobetyár hamburgerdiétájának köszönhetően havonta kb. egyszer engem is magával ragad a hamburger láz. Múlt hétvégén is eljött egy ilyen nap, az első próbálkozás eredményét a facebook oldalunkon láthattátok is, de erről inkább ne is beszéljünk (a hely említést sem érdemel). A csalódottság arra késztetett, hogy nyakamba vegyem a várost, és megcélozzak, egy hamburger fronton híresebb egységet. Így kötöttem ki a DOB3-ban, ahol a kézműves sörök és a millió féle koktélon túl, hamburgert is fogyaszthatnak a vendégek. Bár többedmagammal érkeztem, a rövid történetben, csak az általam választott BBQ Burgerről fogtok olvasni.

Esztétika,megjelenés: Kivételesen, mivel csomagolás nincs, kezdem magával a hellyel. A DOB3, nem meglepő módon a Dob utcában található. A helyre belépve, igazán hangulatos környezetbe találja magát az ember, a pulton és az asztalokon kívül, még akár kanapéban ülve is kóstolgathatjuk a söröket, vagy fogyaszthatjuk a kiválasztott ételeket. A hely stílusos, az étlap is igényes, így a kötelező kézműves sörhöz, meg is rendeltem a BBQ Burgert. A hamburgerek egységes méretben gyártódnak, közepes méretű buciba töltik a finomságokat. A BBQ Burgerben a buci alsó része felett egy méretes sült paprika darab foglal helyet. A piros színét a grillnek köszönhetően enyhe pirulásnyomok törik meg. A következő réteg a marhahúspogácsa, amely vastagságával, nem igazán emelkedik ki a kézműves burgerek között, de a buci méretéhez passzol. Némi fehérség következik, hagyma formájában, de ránézésre, nem valami méreg erős makóiról van szó, a színe alapján ez inkább egy soft változat. A zöldségek sorának itt még nincsen vége, sült paradicsom következik, ami nincs nagyon megsütve, de a bőrén látszik, hogy kapott némi hőkezelést. A zöldségek sorát egy baconszelet koronázza, ami húsosságával szépet villant, a sütésnek köszönhetően pedig szépen megkoronázza az alkatrészeket. A szószok hiányát lehet, hogy felfedeztétek, ez nem igazán hiány, inkább csak a tálkában való tálalásnak köszönhetően lehetővé válik, hogy ízlésesen fogyasszuk el a burgerünket. A szósz sűrű, a színe gyönyörű, és még némi fűszerdarabok is erősítik az emberben a házias jelleget. A burger pár soros leírása után meg is érkeztem a körethez, ami nem más, mint háromszor sült burgonya. A helyzet, nem igazán volt olyan, hogy rákérdezzek, mitől is háromszor sült, de gyanítom, hogy utoljára a grill lapon pirítanak rá, és így lesznek ilyen a széleken chipsszerűre sültek ezek a vastag burgonyahasábok. Ami biztos, hogy ahogyan ez kinéz, attól még egy vegának is összefolyik a nyála szájában.

Pont:9/10

Ízvilág: Biztosan ti is emlékeztek a szlogenre, hogy ronda és finom, de itt egy példa arra, hogy nem kell valaminek rondának lennie ahhoz, hogy finom legyen. Megint szembesültem ennek a hivatásnak az árnyoldalával, többször kellett a saját kezemre csapnom, hogy ne egyek bele a krumpliba, még a képek el nem készülnek. A kattintgatás után, elsőnek természetesen egy méretes hasábot ragadtam meg. Szósz nélküli kóstolásnál, ki is derült, hogy nem csak háromszor sült, de fűszeres is a burgonya. A szélek, a legfinomabb prémium chipset hozzák, a vastag részeken pedig a külső ropogós réteg alatt omlós falatokra lelek. A következő szint, még a hambinak esés előtt a házi BBQ szósszal való ismerkedés. A szószuk nem az az ízlelőbimbó gyilkos erős ízű szósz. Enyhén füstös és nem túl édes, szinte friss paradicsom íz köszön benne vissza. A körítések után itt az ideje az első falatnak. A hamburger nem túlméretezett, átlagos nagyszájú ember ,mint én simán átharapja. A buci belső felei rendesen megvannak pirítva, sem a zöldségek, sem a húsok szósza nem tudta átáztatni. A hamburgerhús át van sütve, a közepe sem krémes, ízében egyértelműen ott a marha. A sült paprika és a bacon, az ami még karakteres, a hagyma, enyhén csípős, a paradicsom ebben a csapatban inkább csak a szaftosságért felelős. Be kell, hogy valljam, hogy egy jó darabig fel sem tűnt, hogy belül nincs külön szósz, igazából az  burger felénél jöttem rá, hogy még nem használtam el egy szalvétát sem. A szósz nem hiányzik belőle, a zöldségeknek, a bacon enyhe zsírosságának és a húsnak köszönhetően így is jó az összeállítás. Aki kicsit hatásvadászabb, az egy krumpli doronggal össze tudja BBQ-ni a hambit, én a szájban keverést választottam. Az ízek a helyükön vannak, a húst érzem kicsit vékonynak, nagyjából egy 12 dekás darab lehet, egy 20 dekással még nagyobbat tudna ütni a cucc.

Pont:8/10

Mennyiség: Ez az a rész, ahol vissza is kell utalnom az előző részleg utolsó mondatára. Lehet, hogy nem álmaim marhahúspogácsájával találkoztam, de az biztos, hogy a képen látható burger, egy teljes étkezésnek felel meg. A hozzá köretként tálalt háromszor sült burgonya, nem csak az ízével, de a mennyiségével is olyan eleme a fogásnak, amit a szervezetünk keményen megérez. Mindehhez kapunk egy kis tálka szószt, amibe tunkolhatunk, vagy beleküldhetjük a hambiba, Ez a három összetevő együtt, olyan teltségérzetet ad, ami 5-6 órán keresztül tuti blokkolja az agyunk éhségérzetért felelős szekcióját. Ha valakinek esetleg kétségei lennének azzal kapcsolatban, hogy ez elég, javaslom, válasszon hozzá két üveg kézműves sört, és akkor jó eséllyel még akár a kipukkadást is megkockáztatja.

Pont:8/10

Ár/érték: Az étlapon szereplő összes hamburgerhez alapból mellékelnek egy adag szószt, és egy nagy halom háromszor sült burgonyát. Ehhez csapódik a kb. 40 dekás burger, így a teli pocak garantált. Hogy mindezért mennyit kell fizetnünk az már egy másik kérdés. A legalapabb burger 1290 forint , a legdrágább pedig 1890 forint. A képeken látható BBQ Burger, nem más, mint az arany középút azaz 1690 forintocskánkban kerül. Ez így rendben is van, sőt kifejezetten kedvező az ajánlat, ha azt vesszük, hogy köret is jár a hambihoz. Sajnos mint mindig, most is van egy de! A de annyira nem nagy de, de ha mondjuk még az iskolapadot koptatjátok és a havi ösztöndíjból akartok villantani a csajotoknak, akkor jobb ha tudjátok, hogy a borravalót, nem ti fogjátok adni, mert a 10% szervízdíj bizony rákerül a számlára. Azzal, hogy ennek ezen a szinten mennyire van létjogosultsága, azért tudnék vitatkozni, de az étel és a hely kifogástalan, merem ajánlani nektek is.

Pont:8/10