Select Page

Dominos Budapest – Piri-piris csirkemell

Dominos Budapest – Piri-piris csirkemell

Kicsit fittebb vonalon álmodtam meg ma reggel az ebédet, ennek eredményeképpen úgy álltam neki az étlap vadászatnak, hogy némileg zöldséges összeállítás legyen. Annyira azért nem tértem meg, hogy valami totál zöld salátát rendeljek, de igyekeztem tényleg tartani magam. A nagy keresgélés befutója a Dominos Budapest lett akik emlékeim szerint nem rég csatlakoztak a Netpincéren fellelhető  étteremsereghez.

Étlapjuk több helyen gonosz erővel csábított az elbukás fele, például sokáig magyaráztam magamnak, hogy egy fitness burger simán megfelel a célnak. Végül betonszilárd elhatározásom inkább a “Piri-piris ételek” rovathoz kalauzolt el. Három alfogás tanyázik, ezek mindegyikének lelke a csirkehús, eltérés a csirkéről származó alkatrészek helyében van. A drumstick és a csirkeszárny helyett a jó öreg csirkemell lett végül a szerencsés kiválasztott. A pontos leírás pedig így tetszeleg: piri-piris csirkemell, steakburgonya, coleslow, grillzöldség. Igen a salátát ők írták el és nem én, de marad a 110% pontosság. A piri-piros mód számomra tökéletesen ismeretlen, elképzelésem sincsen arról, hogy milyen lesz, de legalább van min “izgulni”, juj!

Esztétikai megjelenés: Egy exkluzív fakó sárga zacskóba érkezett ami újabb két dobozt rejtett. Az egyik a hagyományos fehér hungarocell, rajta a szokásos jó étvágyat kívánsággal, természetesen olaszra fordítva. A másik áttetsző és káposztasalátát rejti, eddig semmi furfang. Felnyitva az elsőt kicsit meglepődtem. A csirkemell szép tenyeres példány. A doboz másik felében a grillezett zöldségek amik ránézésre is annyi olajat kaptak, hogy South Fork gyenge vicc ehhez képest. Tényleg csillog minden, mint Salamon töke, legyen az répa, gomba vagy cukkini. A steakburgonya alattomosan a hús alatt sunyul, ránézésre jól átsült példányról van szó. A húson intenzív fűszerezés tűnik fel, ami a zöldségekre is egyaránt érvényes. A saláta szokásos, annyi eltéréssel, hogy itt egészen nagy káposztacsíkok maradtak némelyiket késsel el is vágtam a biztonság kedvéért, nehogy a szomszéd szemét kiszúrjam vele. Összességében egész jó, a sok olajért kár csak.

Pont: 8/10

Ízvilág: A zöldségekkel nyitottak amik lenyűgöztek, fűszeres ízük amit fokoz egy kacér pikánsság is, már-már zseniális. Az olaj sajnos kicsit csorbít az érdemen, illetve az olaj mellett egészen sok pára is visszacsapódott, így aztán tényleg volt miben ázni szerencsétlen ebédemnek. A gomba a legtutibb a zöldségek közül, félbevágott fejek amiken megállt picit a paprikás fűszer, nagyon jól harmonizál. A répa ízre is-is kategória, ezt meghagyom a nyulaknak ha nem baj. A krumpli kicsit meglepett mivel se só vagy egyéb fűszert nem kapott. Alapos sózással sokat lehet rajta segíteni, viszont a kicsit víztől átázott érzésen már ez sem tud javítani. A hús omlós és finom, ez bejövős nagyon. A saláta nem egy nagy csoda, átlagos enyhén majonézes íze és leginkább ízetlen káposztája jellemzi. Az erős fűszeresség  miatt nekem bejött ez a piri-piris vonal, pár apróbb hibán pedig könnyedén lehet orvosolni, leginkább egy szellőző doboz kell és tized ennyi olaj a grillhez.

Pont: 8/10

Mennyiség: Jól átgondolt adagokról van szó, szinte tökéletes arányokkal működik. Meglepő, de a krumpli felét akár becserélném még pár fej gombára is, az valamiért nagyon megfogott benne. A hús szép méretes és nem papírvékony szeletecske hanem korrekt majdnem ujj vastagságú példány. A két fajta köret nagyjából 50-50 árnyában osztozik szerepükön. Salátával nem vicceltek, jutott bőven sőt nekem még maradt is a végére, nincs panasz! A fűszerezés mértéke kiváló, jól eltalált igazi magyaros kategória. Az egyetlen amiből viszont amiből horror mennyiség van az az olaj, ezt nagyon újra kéne gondolni, persze így garantáltan nem lesz szorulásom az elkövetkező úgy 40-50 évben. A saláta kivételével mindent eltüntettem és utána bő négy órán át jelet nem mutatta a gyomorom az irányából közelgő éhező fenevadnak.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A távolság egészen pontosan 5.2 kilométer amit az autósfutár ebédidőben elvileg 11-12 perc alatt tudott is abszolválni. A megjegyzésbe belevéstem, hogy csörgessen meg legyen oly jó, amit meg is tett csak nem voltam az asztalomnál, de azonnal csörgött mobilra, szóval köszi. Vidám, lelkes és végtelen hosszúságú jókívánsággal áldott meg. A lényeg viszont a végeredmény ami mindössze 31 perc ami akárhogy nézem profi teljesítménynek számít ilyen távolságból. Mintafeladatként oldották meg a kiszállítást, gut-gut!

Pont: 9/10

Ár/érték: Nem a legolcsóbb lehetőség viszont kár figyelmen kívül hagyni, hogy minőségben az átlag felett van és kifejezetten finom. Az árcetlin amúgy 1590 forint szerepel. A grill zöldséges olajozást talán nem nagy hadművelet megoldani, azzal sokat lehetne fogni az összhatáson. A csomagolást ha kicsit szellősebben hagyják akkor a víztől is jelentősen meg tudják kímélni a köretet, ez sem megoldhatatlan feladat. A burgonyára vadul rá merném képzelni ugyanazt a kissé pikáns fűszerkeveréket amit a zöldségek is megkaptak. A piri-piris csirkéről már lett némi fogalmam mit is jelent, remélem másnál is belefutok hasonlóba és akkor lesz viszonyítási alapom. Az elején említett fitness burgerezést nem felejtem el, szerintem pár hónapon belül lecsekkolom a biztonság kedvéért. Ismét egy remek példa arra a Dominos, hogy érdemes az új lehetőségekkel kísérletezni és nem csak a tipikus rendelős kaják (pizza-burger) közül válogatni.

Pont: 8/10