Select Page

Don Corleone Pizzéria – Baconnel töltött rántott sajt, kukoricás rizs

Szerző: | 2016. Sze. 28. | Egyéb

Don Corleone nevét hallva, nem sok embernek jut eszébe egy étterem, inkább a New York -i maffiacsalád keresztapájára, vagy legalábbis valami jó kis maffia világot bemutató filmre asszociálunk. Mivel nekem már volt szerencsém a Don Corleone Pizzéria kínálatából falatozni, így nálam a név hallatán ez is bevillan. Így történt, hogy mikor beleszaladtam a Maffia III című játékról egy cikkbe az étteremválasztásnál is a Don Corleonénál lyukadtam, ki. A kínálatban van minden, mi szem szájnak ingere, így nem is esett nehezemre választani.

A helyzet az, hogy pizzát és tésztát rendeltünk már tőlük, de a tésztákon túl nem mertünk gondolkodni. Ennek mostanára leáldozott, de a húsételek helyett inkább egy kombinált fogás választottam. A rántott sajtot mindenki úgy gondolom mindenki szereti és nincs is annál jobb, ha egy közkedvelt fogáson turbóznak egy kicsit. A húst nem evők táborának talán nem tűnik jó ötletnek, de nálam telitalálat a sült baconnel töltött rántott sajt.

A sajt nem egymagában, hanem párban érkezett, méghozzá kukoricás rizzsel körítve. Korábbi rendeléseinkből nem derült ki, de a Don Corleonénál profin csomagolnak, gondolom veszélyesebb helyzetekbe nagyon jól jön egy ilyen fóliázó gép, amivel most az ételem frissességét biztosították.

dav

fóliázva

A fólia lerángatása után ott is van a vastag bundával burkolt sajt. A sajtot ketté vágva meg is vannak a bacon szeletek, amiket láthatóan tisztességesen megpirítottak, mielőtt a sajtba rejtették. A látvány engem nagyon megfogott, szinte biztos voltam benne, hogy az íz sem lesz csalódás.

dav

sajt és bacon

Mohó módon, estem neki a fogásnak és remek ízekkel találkoztam. A sajt trappista, pont annyira folyik amennyire kell és a bacon íze kellemesen füstössé varázsolja az egészet. A bunda kicsit vastagabb az átlagosnál, de a két sajt megvizsgálását követően arra jutottam, hogy ez igencsak hasznos, mivel esélye sem volt a sajtnak elhagyni a szolgálat teljesítési helyét. A kukoricás rizs nem nyűgözött le, de a sajt ezt kellőképpen ellensúlyozta. Az étlapon nem szerepel, de valamiért azt hittem, hogy alapból érkezik hozzá egy tartár mártás. Ez nem érkezett, így majonézzel kellett turbóznom a falatokat, javaslom, Ti ne kövessétek el ezt a hibát és rendeljetek tartárt külön.

dav

kukoricásrizs

A fogásra kicsit több mint 50 percet kellett várnom.  Nem egy világbajnok idő, de este 6 és 7 között sikerült megrendelnem, amikor azért akad dolguk az éttermeknek. Az átlagnál kicsit magasabb várakozási idő ellenére, a profi csomagolásnak köszönhetően melegen érkezett a vacsorám. A fogásért 1390 forintot fizettem, ami az adagot és a minőséget figyelembe véve egy teljesen korrekt ár. Mindent egybevetve a Don Corleone Pizzéria most sem okozott csalódást, így legközelebb már biztosan valami hús kerül az asztalomra  konyhájukból.

Akad náluk menü is, amit a Facebook oldalukon csekkolhattok

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték