Select Page

Don Corleone Pizzéria – Barzini pizza (30 cm)

Don Corleone Pizzéria – Barzini pizza (30 cm)

Nem tudom, hogy hallottatok-e esetleg róla, de állítólag, az év legdepressziósabb hetén vagyunk, már majdnem teljesen túl. A borús időjárás, a nyár vége, és a lassan kezdődő iskola, könnyedén indokolja ezen hét legdepressziósabbnak kinevezését, de azt eddig is tudtuk, hogy nem a legjobb újságírók szerkesztik az online bulvár magazinokat. A kis kitérő után most egy nem meglepő fordulat következik, péntek révén jön a pizza, abból is némi emberhúsos kiadás.

A régi idők Amerikájában, valahogy el is tudom képzelni, hogy előfordult, hogy valaki aki nem úgy viselkedett, ahogyan kellett volna, pizza feltét ként végezte. A párhuzamaim furák, de mivel a Don Corleone pizzériából rendeltem a mai áldozatot, így nem csoda, hogy ilyen gondolatok kavarognak a fejemben. Nem igazán találtam, hogy mit is kívánok, még meg nem láttam az akciós kínálatban egy számomra tök alap pizzát, ami a Barzini nevet viseli. Emilio Barzini a történet szerint a Corleone család legnagyobb riválisa volt, és minden földi jóban benne volta keze, még úgy nem járt, ahogyan azok szoktak, akik nem a helyes úton járnak.

Esztétika,megjelenés: A maffiózók is értik a csíziót, a pizzás dobozon az öreg George feszít, bár erről most nem lőttem képet. Ez a csomagolás, nálam már plusz egy pont. Feltétek terén, nem a legalapabb a történet, de kezdjük a tésztával. Közepesen vastag tészta, nekem ez bejön, majdnem a széléig feltéttel, ez dicséretes. Alul paradicsomos alap, amit ők csak pizza szósznak hívnak, remélem azért találkozott a paradicsommal. Erre került pár szelet szalámi és bacon, utóbbi, ahogy nézem nem a zsírban tocsogós fajta. A két hús után kukorica sárgítja a képet, amire mozzarella golyók olvadtak. A sajt nincsen teljesen eloszlatva, a husik ki ki kandikálnak alóla, de az összkép rendben van. Semmi extra, de ami van az mutatós.

Pont:7/10

Ízvilág: Harapok, ízlelek és már kattognak is a fogaskerekek, hogy vajon mit fogok írni, mit olvashat a nagyérdemű, ha bepötyögi a gugliba az étterem nevét. A tészta egészen jó, nem az a nagyon szellős, inkább a tömörebb fajta. A rajta lévő pizza szósz, jogosan nincs paradicsomos alapnak nevezve, mert nem igazán van íze. Remélem a szín azért valami zöldségtől ilyen, ami tuti, íz téren valami kellene, hogy ne csak jobban csússzon tőle a cucc. A feltétek közül a bacont már emlegettem, szerencsére tényleg nem zsíros, és úgy érzem, neki köszönhetjük, hogy van valami íze a pizzánknak. A sonka íze a bacon miatt nem igazán érezhető, ami még ott van a szeren, az a kukorica, a maga édeskés ízével. A sajt igazából az állagon javít, de a mozzarellától az lenne inkább fura, ha lenne íze. A látvány remek, az íz az viszont inkább csak közepes.

Pont:6/10

Mennyiség: Ismét egy pont, aminél meg kell, hogy dicsérjem őket. A pizza, ha harminc centisnek van ígérve, akkor legyen is harminc centis. Nem sütés előtt, nem sütés után, hanem akkor, amikor az idióta, aki rendelte, előveszi a mérőszalagot és nekiáll lemérni. Ahogyan az utolsó kép bizonyítja, nem lehetetlen küldetés, akkora pizzát szállítani, mint amekkorát ígérünk. A méreten felül a feltétek és a tészta mennyisége is egészen baráti, kifejezetten jóllakottan álltam fel az asztaltól.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Bár péntek van, sajnos még nem állt meg az élet az irodába és jó Sztahanovista révén, a holnapi ebédemet is itt fogom elfogyasztani. Ebből adódóan, a mai ebédnek is időre kellett érkezni, így nem indítottam stoppert, mikor megrendeltem az ételt, hanem a kért időre leugrottam a portára. Lássatok csodát, nem csak a tészta méretet nem lehetetlen tartani, az időre kiszállítást sem. Ahogyan átváltott az óra egészre, már nyomta is a kezembe a futár a pizzát, ez bizony óriási piros pont, ha figyelembe vesszük a közlekedési nehézségeket.

Pont:10/10

Ár/érték: Ahogyan az lején jeleztem, az akciós kínálatra repültem rá, amiben 4 különböző pizzát is megtalálunk, darabját 1099 forintért. Ahhoz képest, hogy akciós pizzáról van szó, egyáltalán nem érződött rajta, hogy csínján bánnának a feltétekkel, sőt inkább a vendégcsalogatást éreztem benne. A megjelenéssel, az adaggal és a szállítási idővel, meg is győztek arról, hogy máskor is rendeljek tőlük, viszont ott az a fránya íz. Annyi mindent olyan jól csinálnak, de valahogy a pizzának nincs igazán pizza íze. Nem érzek egy olasz fűszert, egy érett paradicsomot, semmit, amitől az iroda helyett a másodperc tört részéig Szicília környékén érezhetném magam. A konstrukció jó, a javaslatom annyi lenne, hogy legalább egy kis oreganot használjanak.

Pont:6/10