Select Page

Don Corleone Pizzéria – BBQ penne tészta

Don Corleone Pizzéria – BBQ penne tészta

Ismét egy jó szerda és tökéletesen fingom sincsen mit ebédeljek, így rárobbantam az internetre, hogy megkeressem a mai áldozatot. Egyre szomorúbb lettem, ahogy teltek a percek, egyre kevesebb étterem van amit eddig nem próbáltam ki. Végül a Don Corleone Pizzéria lett a befutó, de semmiképpen nem pizzát! Logójukat megtekintve az öreg legendáról nevezték el éttermüket, aki köztudottan nem éppen egy ártatlan cserkész volt.

Étlapot fürkészve végül a tészták közül a BBQ penne lett a befutó, ami akár milyen meglepő tartalmaz BBQ mártást, de az egész lista így fest: pármai sonka, háromféle kaliforniai paprika, póréhagyma, BBQ mártás amihez penne tészta dukál. Főként a húsmentes összetevők dukálnak, meglátjuk hátha nem olyan rossz, így hogy nincsen benne 40 fajta hús.

Esztétikai megjelenés: Az ilyen tészták házhoz szállítva nem éppen tartoznak a legfotogénebb kreációk közé. Ragasztott fóliás lefedéssel kaptam az ételt, leírhatatlan élvezet még mindig letépni, a recsegést egyszer felveszem videóra. Átlagos küllem, a tészta tetején egy nagyobb dózis sajt van, az egészen látni egy jó adag paradicsomos szószt, mely kellően pirosasra festi az ételt. A feltétek valószínűleg lejutottak az étel aljára, mert szinte alig látni, egy két apró részt belőlük. A legnagyobb élményt az ajándékba kapott hűtőmágnes, igaz nem a legnagyobb méretű, amit eddig valaha kaptam, de megteszi mindenképp.

Pont: 7/10

Ízvilág: A sajt megamód nyúlékony, simán fel lehetne tekerni az egészet, nagyon durva tényleg, sokszor késsel vágtam el. A BBQ mártásból tökéletesen nem érzek semmit, szerintem helyette paradicsomszósz került bele, annak viszont intenzív íze van. A sonka nekem eléggé száraz és rágós, egy-két falatnál rendesen rá kell harapni, hogy el tudjam majszolni. A háromfajta paprika valójában megvan, mind a piros, zöld és a sárga megtalálható, ízre egészen frissek viszont ezt is átjárja a paradicsomos íz és nem pedig a BBQ. A sajt egészen kellemes ízű, ezzel nincsen gond. A póréhagyma ázott át leginkább és ennek köszönhetően elvesztette az ízét is. A tészta pont jó, nem főtt túl nem lett mállós massza. Összességben a szósz és a hússal vannak csak gondok, a többi úgy-ahogy rendben van azért.

Pont: 6/10

Mennyiség: Falatozás közben sokszor megfordult a fejemben, hogy tuti nem vega kaját eszek én? Húsból egészen kevés került bele, alig 4-5 darabka sonkát találtam benne, főként a paprika ami túlnyomórészt feltölti az ételt. A hús kijelenthető, hogy a legtöbb esetben jótékony hatással van a mennyiségre, vagyis arra, hogy meddig elegendő egy kaja. Ilyen feltétekből egész nagy adaggal kell belapátolnunk, ha nem szeretnénk, hogy hasunk 2-3 óra múlva reklamáljon a repetáért. Az egészet pikk-pakk sikerült betermelnem és sajnos ez csak egy szűkös három órás adag, hamar zörgetni fogom a hűtőajtót. Amin mindenképpen javítani kellene, a sonka mennyisége, nem okozna törést senkinek, ha kétszer-háromszor ennyi kerülne bele.

Pont: 5/10

Kiszállítási idő: A visszaigazoló e-mail alapján körülbelül 50 percet kell várnom arra, hogy megkapjam a kajámat. A táv az étterem és köztem 3.4 kilométer, ami viszonylag átlagosnak mondható az útvonaltervező szerint ez nagyjából tíz percet jelent autóval, robogóval persze gyorsabban is lehet ezt abszolválni. A kaputelefon pont 51 perccel később szólalt meg, tehát mondhatni pontosak voltak, igaz egy ilyen kaját összedobni nem tart olyan sok időbe, de még benne van az egy órás limitben. A futár teljesen korrekt jó fej és nem néz ránk boci szemekkel a borravalóért kuncsorogva.

Pont: 6/10

Ár/érték: Keresztapa tolla finoman szólva vastagon fogott mikor az árcetlit írta a tésztához, az 1400 Forintot én kicsit sokkalom azért amit kaptam. A BBQ teljes hiánya, holott főként emiatt választottam ezt, illetve adagra se nevezhető olyan brutálisan soknak, inkább kissé kevésnek érzem. Más étterem egy ilyen előadást megold körülbelül 1000-1200 Forintból, így nálam most kicsit csalódottságot okozott a rendelés. Az étterem 11 éve üzemel, nem tudom kinek milyen tapasztalatai vannak, de remélem a második esély során jobban fognak vizsgázni. Remélem a kissé negatív vélemény után nem fogom a Duna medrében végezni egy pár csinos betonkockával a lábamon, illetve a lófejért sem ragaszkodom holnap reggel, köszi!

Pont: 5/10