Select Page

Don Corleone Pizzéria – Kaliforniai pizza (30 cm)

Don Corleone Pizzéria – Kaliforniai pizza (30 cm)

Ismét péntek van, és ez egy nem akármilyen péntek. Ez az első péntek, amikor már több mint 4000 tartotok velünk a Facebook-on és mivel az ilyen szép számokat az íratlan fészbuketiket alapján illik megköszönni, ezért én megragadom a lehetőséget és megköszönöm nektek. Ezen a kerek számon túl is igyekszünk minél több és minél változatosabb rendelt és helyben fogyasztott ételt bemutatni, és az új és általatok ajánlott helyekről is leírni a véleményünket pár mondatban.

Ez a hónap, csakúgy, mint az előző év elsuhant, mint a szél, és az igen kedvelt nagyobb lélegzetvételű tesztjeinkből nem került újabb a terítékre. Ígérem, következő hónapban azért olvashattok majd ilyet is, talán még egy második körös pizza tesztet is összehozunk. Ha már pizza, akkor most jön is egy, méghozzá egy régi motorostól, a Don Corleonétól.

Esztétika,megjelenés: Az imádott doboz ismét megérkezett, és mosolyog rajta a pizza szakácsok pizza szakácsa, Mr. George Clooney. Tudom, hogy nem a doboz a lényeg, de ezt mindig le fogom írni, mert egyszerűen zseniális. A doboz nyitogatás után, már látszik is a lényeg, szélein barnára sült tésztával. Ügyesen sütötték meg, mert a sajt helyenként ropogósra sült, de ez a tésztát nem tette tönkre. A feltétek között a hús az úr, a tisztességes adag bacon mellett elegendő csirkemellet is találunk a sajt alatt. Az alap paradicsomos, ez látszik, viszont a Bbq szószt nehéz lenne felfedezni. A zöldség oldal nem erős, pár darab zöld és piros kaliforniai paprika csík feszít csupán a húsok tengerében. Jól mutat a pizza, feltétekből nincs hiány, remélem az ízre sem tudok majd panaszkodni.

Pont:8/10

Ízvilág: Kezdem a tésztával, mert nem mindegy, hogy milyen alapokra épít a szakács. Ahogyan már említettem a szélek nem pirultak meg, pont eltalálták a sütési időt. Az íze elég alap, de nem kenyérre hajaz. A közepe felé vékonyodik, de nem ropog, nem tipikus olaszos a kivitelezés. Az alap ezzel a bbq-s szósszal bolondítva kivételesen jó ízű. Enyhén füstös, erősen paradicsomos. A bacon nem zsíros, így nem ázik a tészta. A csirkemell kockáknak nincs melegített csirke hús íze, és fűszerezve is annyira vannak csak amennyire a fogás megkívánja.

Pont:8/10

Mennyiség: A pizza papírforma szerint 30 centis, de mivel mohó voltam ennek ellenőrzése elmaradt. A dobozzal már sokszor találkoztam, a becslésemet annak méretére alapozom. A 32 centisnek eladott nagyjából 30,50 – 31,25 cm-es pizzákat is ekkora dobozokban hozzák, így megelőlegezem a bizalmat és azt mondom, hogy ez 30 centi. Ha valaki mostanában rendel tőlük és van egy kis türelme, akkor mérje le, fotózzon és bátran ossza meg velünk is.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Kicsit több, mint 55 perc várakozás után, egy középkorú úr érkezett a pizzával, aki szabadidejében biztos nem tart kommunikációs tréningeket. Miután nagy nehezen kicibálta a táskából a dobozt, átadta és kifizettem, még kifogásolta a lépcsőház világítását. Nincs is ezzel baj, ismét gazdagabb lettem egy élménnyel.

Pont:6/10

Ár/érték: Összefoglalva adott egy 30 centis pizza, amit szépen lassan falatozva simán elfogyasztunk egy évesre. A pizza feltétekben gazdag, és a minőségre sem panaszkodhatunk. Ami külön kiemelendő, az az alap, ami ezzel a Bbq-s csellel, nekem nagyon Bejött. Az ár 1450 forint, ami nem kevés, viszont mivel kb. középső árkategória, így nem húzhatjuk rá a szánkat. Ha kicsit gyorsabbak lennének, akkor még pozitívabb lenne a kép.

Pont:7/10