Select Page

Don Corleone Pizzéria – Magyaros pizza

Don Corleone Pizzéria – Magyaros pizza

Reggel az a csodás gondolat villant át az agyamon, amint kinyitottam a szemem, hogy nekem ma bizony pizzát KELL ennem. Magam sem tudom megmagyarázni miért, mert a konyhában tornyosuló, üres pizzásdobozok miatt lassan már egy poharat sem találok, tehát elvonási tünetekről egyértelműen nem beszélhetünk. Annyit tudtam, hogy többfajta hús kell nekem és hagyma – semmi más. Szerencsére viszonylag rövid kutakodás után sikerült is megtalálnom a boldogságom forrását.

Magyaros – paradicsomszósz, sonka, szalámi, bacon, hagyma, sajt

Esztétikai megjelenés: 2826 cm2 eledel érkezett a különlegesen megdizájnolt, George Clooney-val tuningolt dobozban. A pizza szépen kitölti az egész dobozt, nincs sok hely ficánkolásra. Egy gyors pillantás is elég ahhoz, hogy nyugtázzuk, a leírásban szereplő összes feltét megérkezett. Szépen egyenletesen van elosztva a 3 fajta hús, biztosan nem fogunk „vegafalattal” találkozni. Az én ízlésem talán egy hangyányit több sütést is elbírt volna, hogy a hagyma és a sonka kicsit jobban megadja magát, de az már valószínű a többi összetevő kárára történt volna. Összességében rendben van, pofásan néz ki, a szélén a fapados rész sem ér be a pizza feléig szerencsére.

Pont: 8/10

Ízvilág:

Kicsit tartottam tőle, hogy ez a feltétkombó enyhén el fogja áztatni a tésztát, de szerencsére nem így történt. A tészta kellemesen átsülten érkezett, nem egy igazi vékonytésztás kivitel, de abszolút nincsen gond vele, pont elviselhető a mennyiség. Feltétből meglehetősen sokat kapunk, a hagyma érthetően hangsúlyos, talán a már említett picit több szolizás rá fért volna, és akkor kevésbé nyomná el a többi ízt. A sonka volt az egyedüli, ami igazán elveszett az egész mutatványban, a szalámit és a bacont a hagyma mellett is lehetett érezni. A szalámi miatt nem ugrottam ki a bőrömből örömömben, találkoztam már finomabbal is pizzán. Nem kimondottam egy diétás kivitel, jutott zsír tisztes mennyiségben, de erre lehet is nagyjából számítani a bacon és szalámi miatt. Akit ez zavar, talál mást a kínálatban simán.

Pont: 7/10


Mennyiség: A magam részéről én kifejezetten kedvelem a 30 cm-es kiviteleket, mert az egy számmal nagyobb méretű pizzákból mindig szokott maradni, akármennyire vagyok éhes. Bár a kőműves készletem kéznél volt, de lusta és éhes voltam, ahhoz, hogy előkapjam a mérőszalagot, így csakis a szemmértékemre hivatkozva jelenthetem ki, hogy a valóságban is megérkezett mind a 30 átmérő centi.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Az előrejelzés alapján, pontosan 60 percet kell várni a rendelés leadása után, és az egyszerű irodakukac máris indulhat a recepcióhoz a gőzölgő pizzáért. Nos ez a mutatvány nem sikerült, ugyanis koppra 80 percet mutatott már a stopper, amikor a futár jelezte ittlétét. Emiatt a gőzölgő pizza is illúzió maradt.

Pont: 5/10

Ár/érték:

Van egy 30 centis pizzánk, viszonylag gazdag feltétlistával 1450 magyar forintért. Tekintve, hogy ezért az összegért 3 féle húst is kapunk, panaszra nincsen okunk – ennél csupaszabb, ámde drágább pizzákat találunk szép számban. Relatíve alacsony a pontszám, de ha a futárok vesznek pár leckét Rossi-tól, máris mehet följebb ez az érték.

Pont: 7/10