Select Page

Don Pepe – 2014 pizza

Don Pepe – 2014 pizza

Annak ellenére, hogy a tegnapi postban a kolléga megjegyezte, hogy nem csak hambi és pizza lesz, sikerül egyet duplázni utóbbiból a héten. Az ok egyszerű a mai alany csupán januárban rendelhető melyből már egyharmad szinte el is repült. A beszállító a sokat próbált Don Pepe akik az e havi akciós pizzájukat meglepő módon 2014-nek keresztelték el.

A konyhában valószínűleg látók is dolgoznak mivel ők biztosra veszik, hogy az idei évet egy paradicsomos alappal indított pizza fog jellemezni amit tovább erősít némi sonka, gomba, főtt tojás, mozzarella, bazsalikom és ráadásként meg egy kis füstölt mozzarella. Én elhiszem nekik ha szerintük ezek fognak dominálni, de mondjuk pár aprított húszezrest is berejthettek volna akkor már a feltétek közé.

Esztétikai megjelenés: Megszokott tányér helyett is alkalmazható piros árnyalatban pompázó doboz ami teljesen rendben van. Felnyitva egy igazi szolicicával találtam magam szembe, talán picivel többet időzött a sütőben, mint kellett volna mivel a tészta jó alaposan barnára sült, illetve egyes feltétek foltokban kaptak a koromból. Ettől eltekintve viszont rendben van, rendesen a széléig elterülnek a feltétek, nincsen kalácsos széle. A tojás kétszer vágott, így sokkal emberibben lehet fogyasztani, mint egy tükörtojásos verziót, igaz ízben is azért akad eltérés. Sajnálom ezt a kis túlsütést, mert amúgy teljesen korrekt látványt nyújt a pizza, bár az is igaz, hogy egy albínó se mutat jobban.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta a széleinél olaszosan ropogós, ami tényleg nem meglepő egy ilyen intenzív átszolizás után. Origója fele haladva egyre több mosolyt csal az arcomra. A feltétek egytől-egyig finomak. A legtutibb mégis a már említett főt tojás, sokkal jobban passzol egy pizzára, mint egy tükörtojás. A sajtok között képtelen vagyok különbséget tenni, jó eséllyel a kettő alaposan összeolvadt sütés közben. A sonka csíkokra vágott, ízre rendben van, de a többi mellett azért elvész. A gomba friss és maradt benne némi nedvesség így a kicsit kiszáradt pizza falatozása közben jön némi frissítő. Fűszerezése végigkíséri minden falatunkat, szóval ezzel sincsen semmi para. Továbbra is ott motoszkál a fejemben, hogy akkor ez lenne 2014 útmutatója?

Pont: 7/10

Mennyiség: Szépen faltól-falig nyúlik a tészta nem lehetne már nagyobbat belecsempészni a dobozba. A tészta pont normál vastagságú így nem kell tartanunk a szénhidrát mérgezéstől. A feltétek kivétel nélkül bőségesen kerültek rá, egyikből sincsen kevés. Arányaiban remekül átgondolt produktum, nem igazán lehet rajta fogást találni. Az egészet elropogtatva simán megvan a bő négy órás adat, tökéletesen elég ebédre főleg egy munkanapon. Mi más is kívánhatnék ezután, mint egy hasonlóan bőséges esztendőt a bendőmnek, na meg persze a zsetontárnak.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A táv akár egy El Camino, kacsázva sincsen meg 200 méter gyalog. Ilyenkor mindig átgondolom, hogy mennyire fair az 5-6 kilométer távolságból szállító éttermekkel szemben, valószínűleg semennyire, de ilyen az élet. A végeredmény 25 perc ami egészen rekord közelinek számít, de mindenképpen dobogó gyanús. Akciósból valószínűleg mindig van “raktáron” ez is gyorsítja a folyamatot. A futár kedves és korrekt.

Pont: 9/10

Ár/érték: Igazi kicsit emelkedett a Don Pepe akciós pizzák ára, de még így is csak 1090 forint amiért most egy különösen jó összeállítást kapunk. A túlsütés kifejezetten egyedi esetnek számít, most én kaptam máskor meg más, emiatt elítélni őket teljesen értelmetlen lenne. A tojást eddig nem igazán éreztem pizzára való feltétnek, de ilyen főtt formában egészen jól viselkedik, de még fogom tesztelni. Nyugodt szívvel ajánlom, viszont hajrá mivel csak január hónapban rendelhető a 2014 pizza!

Pont: 8/10