Select Page

Don Pepe – Apolló pizza (32 cm)

Don Pepe – Apolló pizza (32 cm)

Havi akció állt a hírlevél tárgyában, amit jó magyar módjára azonnal megnyitottam. Új hónap, új akciókat eredményez a Don Pepénél és mivel augusztusban szerencsétlenül a hó vége fele jutottam el a teszthez most minden követ megmozgatva rákészültem egy hó eleji rendelésre. Bíztam benne, hogy lesz még egy nyári húzás az akciós pizzával, de nemes egyszerűséggel a szeptember havi az Apolló nevet kapta.

Paradicsomos alappal szerelik amire tesznek roston csirkét, lilahagymát, paprikát, mozzarellát, paradicsomot és juhtúrót. Ebből egyértelműen utóbbi a legritkább, amit egy átlagos pizzán felfedezhet az emberfia. Előző holnapban a minden pizza mellé Maoam ajándék nálam mindent vitt, sajnos jött visszajelzés a post után, hogy a hó vége fele már elfogyott a készlet és gumicukor járt. Az édesség ajándék maradt, amiért ismét megapacsi jár a csapatnak, de “sajnos” átváltott gumibékákra.

Burger vonalon is akció hegyek várják a vendégeket, matek menüjük két burger rendelése esetén szolgáltat extra köreteket, míg havi burgerük egy camembert sajttal vadított csirkés burger. Mivel ritkábban eszünk szárnyassal bélelt burgert ezért erre még garantált , hogy rárepülünk a hónapban.

Esztétikai megjelenés: Apollót a rómaiak napistenként tisztelték, amit jól átvezetett az étterem konyhája is a rendelésembe mivel egy jó alaposan átsült pizzát kaptam. A túró darabok vakítóan törik meg a sötét árnyalatban pompázó pizzát. Szélei egyik oldalt több hőt és tésztát is kaptak, de szerencsére eléggé rövid szakasz ahhoz, hogy zavaróvá váljon. Annyi paradicsoma karika került rá, mint égen a csillag. A csirke meglapul az összes feltét alatt, kicsit kutatni kell, hogy kifogjuk egy példányt belőle. A pirosas színvilágot a paprika tovább erősíti, összességében igazán korrekt egy akciós pizzához, ha nagyon kötekedni akarok akkor -2 perc sütés és tök jó!

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta jó ropogós és meglepő mód egyetlen nyers pontja sem maradt. A paradicsomos alap és a plusz feltét meghatározza a főcsapást az ízvilágnál. A csirke enyhén fűszeres, de állagra hibátlan mivel nem túl puha és nem is lett ropogósra pörkölve. A lilahagyma nem túl ízes, egészen elvész a többi feltét mellett pedig bíztam benne, hogy egyedül fogok liftezni egész nap. A túró sajnos kiszáradt az extra perces sütéstől, de egészen jól áttudja így is törni az uralkodó paradicsomos ízvilágot. A gumicukor nem vált ki nálam közel sem olyan extázist, mint elődje tette, de ezzel is pillanatok alatt végezni tudtam.

Pont: 7/10


Mennyiség: Szokásos 32 centis átmérő, ami valószínűleg megvan mivel faltól-falig ér a tésztakorong a dobozban. A piros színű feltétekből percig nem spóroltak, tehát paradicsom és paprika van rogyásig. A hús nem látszik mivel legalulra került, de fogyasztás közben azért érezni, hogy szinte jut belőle minden falatunkra. A hagyma nem kevés viszont egy erősebb példánnyal kellene próbálkozni és akkor ez a mennyiség még talán sok is lenne. A tészta a kép szerinti bal “sarkát” leszámítva normál vastagságú, ez körülbelül a nagy magyar átlagot hozza. Összességben bőven elég egy ebédre egy átlagos bányásznak az Apolló, a négy óra megvan akárhogy is nézem.

Pont: 8/10

Ár/érték: Szokásos áron mozog 1090 forintot kérnek érte a fővárosban, míg vidéken egy százassal vékonyabban megoldható a rendelés. A nyári szezon pizzás akciós kínálatát szerintem ez veri, ajándék édességben ezt nem merem állítani, de feltehetően csak a túlságosan elfajult fanatikusságom mondatja velem a Maoam-ot ekkora királyságnak. A burger akcióból biztos próbálom az e havit, csiklandozza a fantáziám a camembert sajt és a csirke találkozása. A kiszállítási idő nem véletlen maradt ki, továbbra is közel az étterem és emiatt mellőzöm az akciós fogásoknál, de akit nagyon érdekel 27 perc volt tokkal-vonóval az egész.

Pont: 8/10