Select Page

Don Pepe – Bad boys pizza

Don Pepe – Bad boys pizza

Ismét új hónap, azaz rá kell repülni a havi akciós kajákra. A Don Pepénél az új hónap új szezonális étlapot is jelent, így egycsapásra egy tucat potenciális áldozat került fel a céltáblára. Annak ellenére, hogy nincsen péntek most mégis pizzára kerül a fókusz, mégpedig a Bad boys névre keresztelt október havi akciós pizzájukra.

A név ismerős és mikor rákerestem az archívumban kiderült, hogy ilyen akcióval már operáltak, mégpedig 2013 szeptemberében, azaz jó egy év múlva újra leporolták a Bad boys receptet. A hozzávalók nem igazán módosultak, elvégre minek ha már egyszer bevált?

Bad boys pizza – paradicsomos alap, mozzarella, szalámi, füstölt-főtt császár szalonna, füstölt-főtt tarja és hegyes erős paprika

Húsból biztos nem lesz hiány és a zöldség részt is kipipálhatjuk a paprikával. Sajnos októberre kifújt a gumicukor és hasonló ajándékroham, ebben a hónapban nem jár mellé az édesség.

Esztétikai megjelenés: A dobozt már vakon is felismerném, de minimum azért, mert ilyen negyedekre perforált dobozzal eddig nem sokszor találkoztam a Don Pepén kívül. Ez a mostani egy egészen szépen átsült verzió, egy pár pillanattal tovább volt a sütőben, mint az ideális helyzet, de ennek alig pár négyzetmilliméternyi nyoma keletkezett a pizzán. Átlagos kinézet, amin van egy olyan paprika karika, ami szerintem egy az egyben egy disznó orrát utánozza, legalább van mit megmosolyogni rajta. A tészta az itt megszokotthoz képest egy fokkal vékonyabb, erre már nyugodtan rácsapják már az olaszosan vékony jelzőt. A pizza alá került egy zsírpapír is, ami rendkívül praktikus lehet ha ölben és dobozból akarjuk elfogyasztani a pizzát. Összességében rendben van, nem ez a legszebb, amit láttam, de nem is baj.

Pont: 8/10

Ízvilág: Nehéz kitalálni, de a vékony tészta és az alaposan átsütött verzió egyenesen hozza a finoman ropogós tésztát magával. Enyhén fűszeres alapja picit csillapít ezen, de senki ne pánikoljon egyáltalán nem sértette fel a számat a tészta. A szalámi és a tarja viszi a hátán, ezek íze a legkarakteresebb. A szalonna kicsit elbújik mögöttük, jól ki kell cserkészni egy tiszta falatot, hogy előjöjjön íze. Tavaly ez pont fordítva volt, de így legalább idegenben kijött az X. A paprika kifejezetten erős, jó pár falatnál sóhajtoztam és egy picit még a víz is kivert fogyasztás közben. A sajt jó ropogósra sült, ízre pedig rendben van.

Pont: 8/10


Mennyiség: A dobozt szinte faltól-falig átéri talán egyetlen centivel nagyobb pizza férne bele. Ahogy az elején említettem ez inkább a vékony, azaz az olaszosabb tésztát hozta most el, bár az eredeti recept szerint semmi ilyen nincsen, csak vékony alapból és ennyi. A feltétekkel nincsen semmi baj mennyiségileg. Esetleg a szalonnából tudnék egy minimálissal nagyobb jelenlétet elviselni, de ez tényleg totál maximalizmus, ami egy akciós pizzánál jó pofátlanság. Egy emberre simán elegendő vagy éppen két vékony csontú teremtménynek. A bő három óra megvan, de a négy nálam necc, itt látszik mennyit jelent a tészta mennyisége.

Pont: 7/10

Ár/érték: 1090 forint, ami továbbra is megéri kategóriát jelent. Egy kellemesen csípős pizza, amin háromfajta hús is van. Ennyiért ilyet aligha találunk, szóval rendben vagyunk. A gumicukros traumát nehéz feldolgozni, remélem novemberre azért kapunk némi alamizsnát ismét. Az étlap újítás egészen sok újdonságot hozott, melyekből elsőre a mély serpenyős kézműves pizzát fogom tesztelni, ha minden igaz a héten is kikerül. A havi burgerre nem garantálom most a tesztet, de igyekszem. Bátrak előre, de amúgy nem kell félni némi újítástól, kétlem hogy bárkinek is fájna pár új falat.

Pont: 8/10