Select Page

Don Pepe – Black White Burger

Don Pepe – Black White Burger

Alig pár napja, hogy februárra fordult a naptár, de máris egészen meglepő burgerekkel rukkoltak elő többen is. Nem tudom, hogy valamilyen bolygóállás vagy egyéb más miatt, de több helyen is ugyanolyan “trükkel” próbálkoznak. Egyáltalán nem számít világújdonságnak, de a fekete buciba csomagolt burgerek továbbra is eléggé bizarr képet festenek a drágalátos vendég elé.

A Don Pepe havi burgere a Black White nevet kapta, amit talán a képek láttán nem is kell túlmagyarázni. Véleményem szerint igazán megosztó burgerről van ismét szó, akár decemberben, de kíváncsian várom milyen sikere lesz a nem hétköznapi zsemlébe csomagolt verziónak.

Black White Burger – marhahús, dupla cheddar, jégsaláta, paradicsom, majonéz, csemege uborka, póréhagyma és a szokásos Don Pepe burgonya a hozzá tartozó öntettel

Igazán nagy csavart a bucin kívül nem tettek bele, egyedül talán a póréhagyma az, ami nem túl hétköznapi a feltétek közül, illetve egyre kevesebben dolgoznak tiszta majonézzel, mint szósz a burgerbe bele.

Esztétikai megjelenés: A promoképet szuggeráltam folyamatosan, míg meg nem kaptam a burgert, mint valami rossz kisgyerek. Amikor megláttam az elém rakott szendvicset egyből feltűnt, hogy az eredeti tervhez képest itt kicsit más sorrendben kaptak helyet a hozzávalók. Nem mondom, hogy most eljött a világvége, de a hús felett és alatt cheddar biztos dögösebben mutatott volna. Az összhatás furcsa, sokkal színesebbnek tűnnek a feltétek egy ilyen sötét bucival dolgozó burgerben. A fekete minden, csak nem szín ugyebár, így a saláta enyhén zöldes színe is rikít. A fekete igazi ellentétét a majonéz fehér színe képzi, ami szintén totál más helyen van, de már beletörődtem. A buci érdekes, szokásosan tintahal tintával oldották meg a színezést, nem pedig rommá égették a sütőben. Félbevágva nekem a textúrája valamiért a szivacsot juttatja eszembe.

Pont: 8/10

Ízvilág: Gyorsan törtem egy darabot a buciból, hogy megkóstoljam, vajon a színe mellett bizarr íze is van? Nem, nincs mivel teljesen átlagos íz, semmi pluszt nem hordoz magában. Textúrája alapján kellően szellős, könnyen harapható. Kézügyesség nem árt a burgerhez, mivel a brutális mennyiségű majonéz és a paradicsom mindent elkövet, hogy az egész szétcsússzon vagy negyven különböző irányba. A hús átsütött, picit szaftos, de hiányolom annak lehetőségét például, hogy a trendi medium választható opció legyen. A szószhoz visszatérve, a tiszta majonéz íze, ahogy némi póréhagymával keveredik egészen frankó lett, már-már frissítőként hat szánkban. A sajtnak kissé fanyar íze egészen előjön a burgerből. A burgonya és a hozzá mellékelt szósz továbbra is bajnok nálam. Ízben nincs semmi durvulás, viszonylag “sima” a burger.

Pont: 8/10


Mennyiség: Alapfelszereltség a 200 grammos pogácsa, amihez most jár a dupla dózis sajt. A majonéz pár falat után a fülünkön is megjelenik, igazi gitáros burgerré változtatja, feltéve, ha nem figyelünk óvatosan minden mozdulatunkra. A zöldség front maradék résztvevőiből többet nem tudnék elképzelni bele, nekem ennyi tökéletesen elég. A buci mérete már majdnem tökéletes lett, a decemberi mamut zsemle után ez már jóval visszafogottabb lett szerencsére. Önmagában a szendvics se aprózza el, de a köretet hozzávéve, ami szerintem lazán fél kiló önmagában, alaposan kinyírja a vállalkozó delikvenst. Kajakóma garantált, hosszú órákon át garantált a nyögdécselés.

Pont: 9/10

Ár/érték: Az ilyen havi burgerek mindig valami pluszt rejtenek magukban, ami árukban is visszaköszön. A februárra meghirdetett Black White Burger egységesen 2390 forintért kapható, amiben benne van a köret is. Nem hiperolcsó, de egyszer nálam megérte a próbát, hogy egyek végre fekete bucis burgert. Pár környezetemben lévő ember azt mondta esze ágában se lenne megkóstolni mivel tök gusztustalan, míg a másik tábor pedig tök kíváncsian faggatott, hogy milyen volt. Tény és való, hogy bizarr színén kívül ez a burger sok extrát nem rejt magában. Na, mindegy is, de továbbra is van egy álmom, miszerint egy nap minden fekete és hagyományos buci egyenlőként lesz kezelve..

Pont: 7/10