Select Page

Don Pepe – Borjúpaprikás pizza

Szerző: | 2017. dec. 12. | Pizza

Jó pár érdekességet láttam már életem során kaja fronton, de a mai napig meg tudok lepődni. A Don Pepe decemberi felhozatalában ott egy pizza, aminek a feltétje történetesen borjúpaprikás, ami azért nem hétköznapi akárhogy nézzük. Már a tájékoztató is beszédes, miszerint ezt a verziót vékony tésztával nem lehet rendelni, mert nemes egyszerűséggel pépessé ázna. Lehet eljön életem első igazán szaftos pizzája.

Sok különleges feltétet láttam már, de ezt azért kellett fejben is emészteni pár pillanatig. Tömören és röviden olyan az egész, mintha a galuskát a receptből pizzatésztára cserélnénk. A kép alapján egészen bizalomgerjesztő, amit kicsit tovább erősít a pontos leírása is a pizzának. Tésztavastagság marad a normál, ahogy tanácsolják nincsen vékony opció.

Borjúpaprikás pizza – pizzaszósz, mozzarella, hegyes erős, borjúpaprikás, tejföl, paradicsom, csemegeuborka

Oké, némi extra pizzára utaló elem is került bele, de ez továbbra is brutális. Csomagolás szokásos, ugyanolyan pizzás dobozt érdemel, mint a többi társa tehát nincsen extra szaftvédelem. Felnyitás után van döbbenet rendesen, mivel ennyi tejfölt még a képre se raktak. Közelebbről kezd el csak igazán ujjongani a koleszterinszintünk mivel meglátjuk, ahogy a borjúpaprikás szaftja a tejföllel kicsit keveredik. Kár tagadni, azért eléggé dögös látvány tud lenni ez is. A többi hozzávaló is többnyire megvan, bár a hegyes erőst én kicsit hiányoltam, de biztos a tejfölfedés alatt van valahol mélyen.

borjúpaprikás ala pizza

Első falatnál tényleg világossá válik, hogy miért nem opció ennél a vékony tészta. Egyrészt vastag réteget képez a feltét, másrészt úgy ömlik belőle a szaft és minden, hogy azt egy burger is irigykedve nézné csupán. Kegyetlen, de ez tényleg szaftos pizza a köbön. Ízre nem vicc, de tényleg borjúpaprikás hatást hoz. Nem annyira tiszta mivel a sajt és a szósz kicsit megvezeti, de a hús íze hiba nélküli. A zsiradékból is a borjúhús ízét érezzük csupán, ami persze azonnal keveredik a rengeteg tejföllel.

szaft

A csípősség nekem hiányzott, ahogy nem sikerült felkutatnom látványra, úgy ízre sem találtam meg a pizzánál. Az uborka kell hozzá, de igazi ínyencek robbantsanak egyet mellé a hűtőből még és totális lesz az élvezet. Tömény a pizza és brutálisan nehéz, de mi mást várhat egy ilyentől az ember? Azt hozza, amit a neve alapján tökéletesen elvárhatunk tőle.

hús

Adagra bőségesen elég, de picit a tejfölt szolidabban kezelném, ahogy a képen is van alapból, illetve az erőset bátrabban rátenném, hogy érezni is lehessen jelenlétét. Egyértelmű agymenés szüleménye a pizza, de amúgy jó azoknak főleg, akik odavannak a borjúpaprikásért és a pizzáért is. Árban a decemberi speciálért 2290 forintot kell pengetni, ami annyit jelent, hogy akit érdekel egyszer próbálja be, de gyanúsan senki számára nem lesz 20 napon keresztül napi fogás. Reménykedek benne, hogy a 2018-as évet a Don Pepe koleszterinszint kímélőbb összeállítással kezdi, akár valami lencsés királysággal.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték