Select Page

Don Pepe – Borzas borda rizibizivel

Don Pepe – Borzas borda rizibizivel

Van egy hely, ahova szerintem az emberek többsége szívesen tér be, sőt van akinek a pizzarendelés már összefonódott a nevükkel. Ha megnézzük, hogy az oldalunkon mennyi Don Pepe fogásokról szóló post van, az a helyzet, hogy minden kétséget kizáróan kiderül, hogy mi is ebbe a közösségbe tartozunk. Ez nem véletlen, az esetek döntő többségében, abszolút pozitív tapasztalatokat szerzünk náluk, illetve abban az esetben, ha tőlük rendelünk. Akárhogy kapargatom az emlékeimet, saját részről talán egy pizza volt ami nem tetszett, gasztrobetyár részéről pedig egy karácsonyi burger dereng, ami annyira nem talált be. A leírtak alpaján, gondolom nem lepődtök meg, hogy érdeklődéssel és némi izgalommal töltött el, amikor megtudtam, hogy új étlap került a Don Pepe éttermek asztalára. A kedvenc részem a “Nagyi kedvence”, úgyhogy jön is innen egy klasszikus fogás.

Don Pepe – Nagyi kedvenc – Borzas borda rizibizivel

Esztétikai megjelenés: Az étel neve, nem árul zsákbamacskát, már az elnevezés alapján, pontosan el tudj az ember képzelni, hogy mi fog elé kerülni. Némi várakozás után, meg is érkezett a fogásom, a megszokott nagyméretű fehér tányér közepére helyezve. A közepére talán kicsit túlzás, mert az a helyzet, hogy a tányér peremét leszámítva, minden helyet elfoglal a fogás, még így is, hogy díszítésnek nincs helye.  A tányér egyik oldalán, a rizibizi. A rizsszemek nagyok, ez bizony jázmin rizs, a zöldborsó pedig kerek, nincs túlfőzve. A tányér másik oldalán, két méretes hússzelet, tisztességes vastagságú, sötétbarnára sütött bundában.  A szeletek tetején, hófehér tejföl azon pedig egy nagy marék sajt. Ahogy így képet nézem, ismét összefolyik a nyál a számban. A fogás, pont úgy néz ki a tányéron, mint ahogyan elképzeltem és kétségem sincs afelől, hogy teli hassal fogok távozni.

Pont: 8/10

Ízvilág: Ha már a köret látványának dicséretével kezdtem az előző részt, akkor ezen a szisztémán ennél a résznél sem változtatok. A rizs pontosan annyi időt töltött forró vízben na meg gőzben, amennyit kell neki és a borsószemek sem főttek szét. A rizst csupán sóval ízesítették és a mennyiséget is tökéletesen belőtték. Jöhet a lényeg, a borzas. A bunda jó ropogós, de az olajat nem szívta magába. A pirult íz mellett az enyhén borsos krumplis ízt a fokhagymás tejföl és a trappista sajt emeli a mennyekbe. A bunda közepén a vékony  sertésszelet jól megpárolódott, sehol sem maradt nyers. A borzas bundának köszönhetően a puha hús remek ízvilágot kapott. A fogás összességében nagy ízes, olyan amilyennek lennie kell. Kifejezetten tetszik, hogy a megszokott hasábburgonya helyett rizses köretet kapott, így kicsit a gyomrunk is könnyebben elbánik vele.

Pont: 8/10


Mennyiség: Ha jól megnézitek a tányért, akkor elég feltűnő, hogy a szokásos képhez képest, most a köret mennyisége marad el. Ez nem is baj, hisz ha belegondolunk, akkor a borzas borda tulajdonképpen egy köretben van benne, hisz a bunda jelentős részét burgonya teszi ki. Ennek megfelelően laktató is a kaja rendesen, és egyáltalán nem érzem a köret hiányát. A vékony hússzelet, elsőre talán túl vékonynak is tűnhet, de mégiscsak van belőle kettő, így mennyiségre igazából ez is rendben van. Tisztességesen belapátoltam az utolsó falatig és az a helyzet, hogy az elfelezett desszert rám eső része, már elég nehézkesen csúszott le a torkomon.

Pont: 9/10

Ár/érték: A Don Pepe, nem a legolcsóbb helyek egyike, de a minőséghez képest egészen korrekt áraik vannak.  A havi akciók, még azoknak is jók lehetnek,m akik nem feltétlenül költenének el, egy egy fogásra 2000 – 3000 forintot. A Borzas borda rizibizivel egészen pontosan 2390 forintért kerülhet elénk az asztalra. Ez az ár, ha minden szempontot figyelembe eszek, korrekt. Nem mondom, hogy ez az év ajánlata, de ha a borzast szeretitek, akkora Don Pepe féle variációt semmiképpen sem hagyhatjátok ki.

Pont: 7/10