Select Page

Don Pepe – Buffalo Pork

Szerző: | 2017. Júl. 4. | Egyéb

Újabb étlapszekció van kibonatkozóban a Don Pepe kínálatában, ami jelenleg két elemet tartalmaz, de gyanítható, hogy nem áll meg ennyinél a történet. Ciabattás szendvicseket sütnek ki kemencében, melyek már a leírás alapján is eléggé étvágygerjesztőek főleg, de ha még az ételképet is mellévesszük lesz csak nyálcsorgatás igazán. A két lehetőség közül a Buffalo Pork nevű példányt teszteltem most.

Ahogy a neve is sugallja, ez bizony malacalkatrészt tartalmaz. A tarja adja a lelkét az egésznek, ami mellé még bacon is kerül, illetve némi húsmentes hozzávaló is. Nem pulled pork szendvicsről van szó, ami mostanában kezd igazán divatos lenni és egyre több helyen találkozunk a nevével, itt nincsen széttépve a hús alapanyag hanem egyben marad.

Buffalo Pork – cibatta, mozzarella, paradicsom, sertés tarja, lilahagyma, bacon, kukorica, besamell, rukkola, márványsajt

A dupla sajt külön öröm, de például a kukorica jelenléte kifejezetten kíváncsivá tett, hogy miként illik bele majd. A tálalás nem egyszerű, egy fakorongon kapjuk, amit egy fémkosárba tesznek. Remek játék valahol mivel tök jól lehet benne pörgetni a fogást, viszont kicsit óvatosabban kell enni, mivel nem feltéten nyújt védelmet a szaft ellen, hiába húzzuk magunkhoz közel.

Buffalo Pork

Látványra guszta, az olvadt márványsajt mindent beterít, a húst beszorítja ölelésével, ami ezután olyan mintha borostyánba csempésztek volna tarját. A zöldségek döntő hányadán is ott van, szóval színével meghatározza a képi világot az nem vitás. Kóstolásnál is érdekes dolgokat érzünk, mivel a sajt így, hogy bezárja némileg a húst bent tartja annak szaftját, ami akkor szabadul ki, ha ráharapunk. Ennek eredménye egy szaftos-sajtos páros, ami egészen zseniális élményt nyújt.

tarja feat. sajt

A ciabatta belső fele kicsit ropog, állagra pont annyira tömött, hogy egy átlagos szorítást elbírjon, ami a sok hozzávaló miatt el kell. Ízre nincs benn semmi extra, teljesen a megszokott ízvilágot hozza. A ruccola tud egyet tekerni a sajtos-húsos vonalon, de viszonylag hamar lecseng karakteres ízvilága a szánkban. A bacon ebben picit másodhegedűs szerepet tölt be, a tarja az uralkodó hús benne, nyakán a sajtrengeteggel. A kukorica a láthatatlan harcos szerepét kapta ebben a szendvicsben, nem igazán látni nyomát, de ízét sem érezni.

mozzarella

Adagra tökéletesen elég, egy ilyen szendvics mellett már nem vágyakozunk köretre, hacsak nem vagyunk 150 kg-os díj birkózok. Legélvezetesebb pontja egyértelműen a “Tarja sajtba zárva” fejezete, ami igazán megérdemli az elismerést. Árban 1880 forintot kell érte fizetni, ami teljesen rendben van, manapság semmilyen rokon pulled pork szendvicset nem találunk szinte 1500 alatt sehol. Sikerült fellelkesítenie szóval várhatóan a másik alanyt is letesztelem, ami egy könnyedebb pestos-tojásos egyed.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték