Select Page

Don Pepe – Burgerosz – A görög burger

Don Pepe – Burgerosz – A görög burger

Végre! Ki ne játszott volna olyat, hogy görög vagy spanyol instant nyelvkurzust kipipál azzal, hogy magyar szavak végére odacsapja az- os, -osz toldalékot. Miosz csodosz, ez bizosz burgerosz! A hamburger nem kifejezetten olyan autentikus görög étel, mint a gyros vagy éppen a Zeusz által sokat nyomott natúr joghurt. A nyári szezon első Dj Pepe fogása, a Burgerosz, a görög burger nevet kapta. Valahol egészen logikus lépés, magyar viszonylatban a görög tengerpart igencsak közkedvelt célállomásnak számít nyáron.

Burgerosz – marhahús, paradicsom, jégsaláta, feta, kígyóuborka, görög joghurt, olíva bogyó, lila hagyma, fokhagyma, gyros fűszerkeverék, Don Pepe burgonya és persze hozzá tartozó öntet

Igazi mediterrán képviselők a feltétek között, aligha számít közönséges burgernek. Köszönhető a kinti hőségnek, úgy voltam, hogy néha ki kell próbálni házhoz is szállítva a havi akciós dolgokat, nem feltétlen kell az nekem, hogy a járdára olvadjon a lábam.

Esztétikai megjelenés: A burger csomagolása és a doboza továbbra is bajnok. Jól átgondolt és praktikus. A burger kapott egy alufóliás borítást is, ez egyrészt nem hagyja kihűlni (mostanában inkább felforr szállítás közben az étel), másrészt a több G-s kanyaroknak is ellenáll, így nem lesz a burger egy gnóm torzszülött mire célba ér. Felhőkarcoló szint, amihez erősen hozzájárul a buci, ami még mindig bitang darab. Kicsit most jobb a helyzet, mint májusban, itt a feltétek is vaskosra hizlalják a köztes szakasz, nem olyan feltűnő. A buci felső fele pirítva lett, kicsit már túl is, mert néhol már a fekete színvilágot erősíti. Félbevágásnál kiderül, hogy a hús most vagány médium lett, közepe kellemesen rózsaszín maradt. A hús felett igazi görög saláta érzés, korrekt feta kockák és fűszermennyiség. Fehér színvilág, eléggé kontrasztos lett így az összhatás.

Pont: 8/10

Ízvilág: A zsemle szokásos, ez most specielosz extrán van szórvaosz szezámmaggal. A hús enyhén szaftos bírt maradni, nem kell nagyon rettegni a szaft cunamitól, maximum pár cseppel kell számolni. A töltelékek között két alfahím van, az egyik a lilahagyma, míg társa az olívabogyó. Ezek ketten viszik hátukon a szekeret, a többiek csak gyenge mellékszereplők a történetben. A fetás, joghurtos rész teljesen lágy, intenzív ízeket ezektől kár lenne elvárni. A fűszeresség picit hozza a gyros jeleket, de nincsen eltúlozva, ebből például többet is elbírna szerintem a burger. A Don Pepe burgonya még mindig jó fűszeres, és nem tudom, hogy ez számít-e a steakburgonyának, mert külön lett egy adag rendelve, ami teljesen más. Összességében hiányolom kicsit a harmóniát belőle, a két karakteres íz elhúzza az összképet.

Pont: 7/10


Mennyiség: Ezzel szinte sosem volt még gond. Mindig kiadós mennyiséget eredményezett a DP-s burger, ami itt is tökéletesen igaz. A húspogácsa benga, tuti hozza a 200 grammos mennyiséget. A buci szerintem most is sok hozzá, egy számmal kisebb jobban passzolna, főleg, hogy kevésbé keltene önmagában száraz hatást. Kevesebb lilhagyma is elég lenne, ez nagyon randi killer verzió, olívából meg sokkal kevesebbet nem lehetne alkalmazni, mert akkor nemes egyszerűséggel kimaradna. A körettel és szósszal minden klappol, pont elegendő a mártogatáshoz utóbbi, míg előbbi rátesz egy lapáttal a jól lakott szőrös görög életérzésre.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Továbbra is a kert végében van szinte egy étterem, ami aligha van távolabb, mint 200 méter. A futár ritkán jön robogóval, legtöbbször látom, ahogy átsétál a melegentartó táskájával. Hőgutával együtt 54 percbe telt ebédidőben, amiből annyira következtethetünk, hogy rendesen volt forgalom. A futár zokszó nélkül kivárta, míg a világ legértelmetlenebbül programozott liftjével leérek a recepcióra, ami alsó hangon 5 perc volt szerintem. Jó kívánság pipa, borravaló is, szóval mindenki boldogosz. Annak fényében, hogy volt már innen 20 perces szintidő is, muszáj, kissé lefelé pontozni.

Pont: 6/10

Ár/érték: Zeusz ajándékát 2290 forintért mérik a Don Pepénél most június hónapban. A nyárias vonal megvan, de annyira nem ültem a székmellé tőle, de talán csak több Ouzóra lenne szükségem. A rendületlen kísérletezésért, mindenképpen jár az elismerés, van, amikor nálam jobban bejön, és van mikor kevésbé, na ez most pont az utóbbi lett. A fotókért bocs, sajnos a fotómasina elmaradt aznap mikor jött az ihlet. A szintén nyárnyitó havi pizzájukkal szerintem még összefutok a hónapban, neve nem más, mint helló nyár! Másik lehetőség, a néhány új elemmel bővült étlapjuk tesztelése, na majd meglátjuk mit hoz a déli áramlat.

Pont: 7/10