Select Page

Don Pepe – Burgonyakrémleves és Serpenyős rakott krumpli

Don Pepe – Burgonyakrémleves és Serpenyős rakott krumpli

Minden hónapban megszokhattuk, hogy valamilyen extra újdonsággal, egy-két különböző havi akcióval vár minket a Don Pepe csapata. A november viszont most kicsit más, ebben a hónapban több szinten kapjuk az újítást az étteremtől.

Egy seregnyi fogást küldtek nyugdíjba, melyek helyére egészen új fogások és specialitások érkeztek. Házias, olasz és még egyéb konyhák remekei kerültek fel az étlapra. Street food rajongóknak is kedveztek,nem kell aggódni, többfajta új és már foltokban ismert összeállítás is került a burger szekció közé például.

Mindenfajta trendi vonalat mellőzve fogtam magam és a retró, azaz a Nagyi kedvencei szekcióból kezdtem el keresni a leginkább szemrevalóbb fogást. A „hagyományőrzés” fedőnév alatt futó teszt keretein belül kivételesen bevállaltam egy levest is, hiába nincsen éppen vasárnap, ami nálam az egyetlen pontja a hétnek, amikor rá tudnak venni leves fogyasztásra.

Burgonyakrémleves kolbászchips-szel – burgonya, zeller, sárgarépa, vöröshagyma, fokhagyma, tej, tejszín, tejföl, kolbász, petrezselyem

Serpenyős rakott krumpli kolbászkarikákkal és szalonnapörccel, Don Pepe módra – Paraszt kolbász, burgonya, tojás, tejföl, trappista, bacon, só, fekete bors

Két fogás, ami valóban beleillik a Nagyi kedvence rovatba, ezeket valóban a legtöbb nagymama előszeretettel készítette kedvenc unokái számára vagy éppen megfáradt urának egy dolgos nap után.

Esztétikai megjelenés: Hangulatemelő, kiegészítő terítésben részesül, aki ezen fogások közül rendel, Nagyi kedvenceihez bizony kapunk egy kockás abroszt is, ami piros-fehér színeivel valóban egy pillanatig a nagyi konyhájába varázsol minket. A leves egy retró, minden nagymama által imádott piros kis fazékban érkezik, ez még tesz egy lapáttal a hatásvadász terítésre. A kolbászchips sajnos a fizikai törvények áldozata lett és nem bírt a leves felületén maradni, hanem annak alámerült és ledöngetett a lábos aljára. Vaskos karikák és egészen sok lapul a fenéken, mindössze annyi a feladatunk, hogy kihalásszuk onnan azokat. A leves homogén, amit egyedül a tejföl tud megtörni, ami egy picit kapaszkodik a felszínhez. A főételnél is jár a kockás abrosz kiegészítő, sőt cserélik is a két fogás között. Egy tányér és azon a serpenyő, aminek alsó hangon fél tonna a súlya, nem venném bóknak, ha valaki arcon törölne egy ilyennel az biztos. Maga az étel átlagos, semmi vad dolog nincsen rajta, hagyományos recept. A kolbászkák kicsit szégyenlősen bújnak el, de ha alámászunk a krumpli-sajt páncélnak, akkor bizony azok is előkerülnek.

Pont: 8/10

Ízvilág: A leves kellemes és ízletes. A zöldségek szolidan fűszerezik a krumpli alap ízt, amihez krémesen csatlakozik a tejföl íze. A kolbászchips nem észveszejtően ropogós, ahhoz túl sok időt úszkált már a lében, illetve vastagsága is talán egy picit gátolja, hogy ezt a hatást tudja kelteni szánkban. A rakott krumpli lágyan borsos, de a kolbász hoz mellé egy pikáns hatást, ami nagyot emel az összhatáson. A sajt nagyon király! Vastag réteget képez a tetejére és olyan ropogósra sült, hogy ez sokkal jobban kelt ropogós-chip-es hatást szánkban, mint a levesben a kolbászkarika. A krumpli, a fogás lelke, állagra egészen hibátlan ezt már szinte nagymama szintre emelhetjük a ranglistánkon. A bacon kifejezetten másodhegedűs ebben a színdarabban, ami köszönhető kicsit a tejfölnek is, ami ha bekebelezi, akkor bizony szinte észrevehetetlen lesz.

Pont:8/10


Mennyiség: Amint egy nő életében elérkezik a pillanat, hogy nagymamává válik, azonnal elfelejti a józan léptékű adagok használatát. Ha kérünk 1-2 kanállal valamiből akkor az garantáltan liter feletti mennyiséget jelent, azzal megtoldva, hogy „egyél mert olyan vékony és sápadt vagy!” Ez a gondolatmenet érvényes a levesre is, ez nem kevés az biztos. Mire végére érünk, bizony félig jól fogunk lakni. A mélyben egészen sok kolbászkarika bújik meg, szám szerint nem számoltam le, de akadt benne szép számmal. A rakott krumpli se aprózza el, van bőven benne adag. Kolbász, tejföl és krumpli főleg ezek adják a dózist benne. Összességében a két fogástól rendesen meg lehet borulni, nem árt, ha előtte egy laza 5-6 órás fizikai munkával gyúrunk arra, hogy ne kómázzunk be tőle.

Pont: 10/10

Ár/érték: Nagyik esetében egy nagy ölelés és két puszi megteszi fizetségnek, de a Don Pepében ez jelenleg nem járható út, pedig akad pár dekoratív lány a személyzet tagjai között. A leves, ami gond nélkül két főre is elegendő 890, míg a rakott krumpli, ami önmagában is simán megfelel ebédre, az pontosan 1690 forintot jelent. Az abrosz talán egy apróság csak, de hangulatban sokat hozott nálam. Az étellel nincs baj, de ismerjük be, hogy a saját nagyink féle verziót soha, senki és sehol nem fogja tudni utánozni. Az újított étlap tartogat még jó pár izgalmas újdonságot, így nem kizárt, hogy idén még lesz legalább egy teszt, de akkor Nagyi kedvenceit elkerülve másik szekciót fogunk kivesézni.

Pont: 8/10