Select Page

Don Pepe – Chili con carne pizza

Szerző: | 2017. máj. 22. | Pizza

Az olasz és a mexikói konyha külön-külön is zseniálisak, de ha ezt a kettőt összeeresztjük, akkor gyanúsan valami egészen érdekes dolog fog születni. Ez a fúzió most a hónapban meg is valósul, mivel egy olyan pizzát lehet rendelni, aminek feltétét chili con carne adja. Eléggé vad párosítás, de kép alapján igencsak ígéretes. Májusban van lehetőségünk csupán tesztelni ezt, így hajrá még akad rá pár nap!

A Don Pepe laborjában a kísérletezési kedv kicsit sem akar csillapodni, az ő gyermekük ez a brutál pizza. Extra pizzának van sorolva, ami egyet jelent a bőséges feltétlistával. A teljes leírás elolvasása már fél kilót varázsol ránk deréktájt, de ennek ellenére is csábító.

Chili con carne pizza – mozzarella, marhahúsos chili con carne ragu, jalapeno, salsa szósz, cheddar sajtszósz, guacamole szósz, tortilla chips, tejföl

Értelmezve az olvasottakat, nekem olyan, mint egy Mint a moziban pizza, de megbolondítva és felturbózva még jobban. Száraznak aligha fog hatni, ennyi szószt pizzára pakolva nem sokszor láttam életem során. Doboz felnyitás után egészen ritka látvány tárul elénk, egy pizza amit vastagon tortilla chipsszel borítottak. Ahhoz, hogy minden feltétet meglássunk bizony a páncél alá kell jutni, mert ott van a lényeg igazán.

Bitang látvány

Első kérdés talán mindenkiben, hogy a chips ropogós tud-e maradni ilyen körülmények között. Vegyesen. A felsőbb darabok frankón ropogósak, de azok amelyek szósszal találkoznak azért megpuhulnak. Azon réteg, ami közvetlenül a ragu ölelését élvezi az viszont már teljesen elpépesedik, de kár rajta bosszankodni, a fizikát kikapcsolni nem könnyű feladat. A tészta szénhidrát csökkentett, hogy nyár előtt kicsit elősegítsük a strandcsillogást, de amikor meglátni, hogy milyen vastag réteg csak a feltét rajta, akkor minden erre irányuló álmunk szertefoszlik.

szósz tenger

A chips alatt rengeteg ragu lapul, ami szaftként csöpög ki, ha kicsit is elbénázzuk a szelet tartását. Enyhén csíp csupán, ami kicsit fájó, de talán a tejföl hatástalanítja szegény jalapeno karikákat csak. A ragu szintén picit kacérkodik, de semmi füstölgő halánték érzést nem kölcsönöz. Minél nagyobb szelettel próbálkozunk, annál nagyobb eséllyel fogjuk magunkat tokáig összekenni, mert a rengeteg különböző szósz nem fér el rendesen a pizzánk, állandóan el akarja hagyni a gazdatestet.

jalapeno

Összességében megvan a chili con carne élmény, amit a chips tökéletesen kísér, a pár megázott példány pedig a “minden háborúban van ártatlan áldozat” számlájára írható. Ez egy igazán fullos őrület most a Don Pepétől, amit egész május hónapban ki lehet próbálni. Kétségtelenül laktató, ez leginkább már a kétfős 32-es pizzához közelít olyan szinten meg van rakva feltéttel. Az egyedi pizza kicsit többet is kóstál, de ezért a termékért érthető szerintem a felár. 2190 forint viszont garantáltan sokáig emlékezni fogunk rá!

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték