Select Page

Don Pepe – Cowboy Burger

Don Pepe – Cowboy Burger

Megállíthatatlanul közeledik a karácsony amit mi sem bizonyít jobban, hogy már az éjjel-nappali kisboltokba is kikerült a dekoráció. Masszív dózisban kapjuk az ünnepi hangulatot, minden sarkon dudorog már a Jingle Bells ötven különböző remixelt változatban. A mikulást is megelőzve, a Don Pepe december 1-től elstartoltatta legfrissebb étlapját, melynek egyik új állandó szekcióját képezik a prémium burgerek. Anno már különböző akciók keretein belül sikerült tesztelni a Budafoki éttermükben pár burgert, de ezentúl bármelyikbe, bármikor betérve választhatunk az 5 különböző szendvics közül.

Hosszas tanakodás után a Cowboy Burger lett a szerencsés kiválasztott, leginkább a BBQ és worchester szósz párosa izgatta fel fantáziámat. Ilyen elnevezés után nem kérdés, hogy marhahúspogácsa szolgáltatja a lelkét a burgernek, de akik a csirkére esküsznek azoknak a tökéletes választás a Csibés(z) burger bizonyulhat. Visszatérve, a feltétek sorát tovább bővíti a bacon, hagyma, jégsaláta, paradicsom és füstölt sajt is. Szezámmagos buciban, Don Pepe burgonyával és öntéttel szolgálják mindegyiket fel. Valamilyen zavar lépett fel fejemben, mert kértem pluszba Cheddar sajtot, valamiért elfeledkeztem róla, hogy van benne alapfelszereltségként füstölt sajt.

Esztétikai megjelenés: Tojás alakú tányéron landolt a szett, ami elsőre meglepett, hogy a Cheddar szószként érkezett és nem egy szeletként a burgerbe rejtve. A buci nem túl vaskos és tényleg lágyan szezámmal hintett. Nem rejtegeti magát szende szűzként a Cowboy Burger, nevéhez hűen tökösen megmutatja mije is van. Legalul vastag salátaágy amit a fent említett két szósz kísér. Utána következik az alaposan átsütött húspogácsa, melyet a füstölt sajt olvadtan fed be. A sajton 2-3 csík bacon pihen melyekre szintén jutott egy kevéske a szószokból. A buci fedelébe lapul meg a többi zöldség, a paradicsom kitakarja a hagymát, de ha megbirizgáljuk akkor megbizonyosodhatunk róla, hogy nem maradt ki a burgerből. A köret burgonya nekem már több ízben elrabolta szívemet, aranybarnára sült és alaposan fűszerezett minden egyes gerezd. A Don Pepe öntet szintén külön pikszisben jön, ha valaki bele akarja csurgatni a burgerbe gond nélkül megteheti. Végezetül némi saláta jutott a szendvicsen kívülre is. Az összkép egészen nyálcsorgatósra sikerült.

Pont: 9/10

Ízvilág: A burgonya továbbra is jóféle, tökéletes ez a fűszer hozzá kellemesen pikáns. Ezt az élményt a szósz képes tovább fokozni, még jobban karcol, de nem égeti le a hajunkat. Nehéz kisakkozni a pontos hozzávalókat, de nem is baj, ennyi rejtély legyen benne. A burger bucija pirítva lett, ez remekül érezhető állagán, széleinél ropogósabb míg belseje könnyed, könnyen fogyasztható. Egyáltalán nem édeskés, ez nálam külön pacsit érdemel. A hús remek példa a well done átsütésre, fenti oldalán már foltokban picit ropogós is lett. Nem lett agyonfűszerezve, szolidan kapott azért persze. A BBQ és worchester szósz végig kíséri kalandozásunkat minden falatnál. A sajtnál a füstösséget annyira nem érzem, ez egy átlagosabb szintet hoz. A bacon csíkok sós íze eléggé karakteres és a meglepőbb, hogy ropogósabb amit a látvány alapján biztos nem hittem róla. A zöldségek közül, kicsit machosabb élményt vártam volna a hagymától, egy igazi antirandis is beleférne, elvégre ez egy igazi cowboy.

Pont: 8/10

Mennyiség: A buci picit sem nyomja agyon az élményt, szerencsére könnyed és szellős. Húsból nincs hiány a pogácsát körülbelül 15 dkg köré saccolom, amihez hozzájön a korrekt mennyiségű bacon is. A salátából kapunk bőven, nem kevés van a burgerbe zárva és jut bőven köretként is, szóval nyammoghatunk akár egy nyúl. A burgerben lévő szószok láttán féltem, hogy picit talán száraz marad, de ennyi is elég bele. A mellékelt öntetetekből van bőven, művészet lenne mindegyiket az utolsó cseppig eltüntetni. A burgonya köret kitesz magáért, meghozza a kellemes kajakóma érzetet. Az egész bőséges adag, már-már eléri az 5 órás mennyiséget.

Pont: 9/10

Ár/érték: A fővárosban 1990 forintot kóstál mindegyik burger egységáron, míg ugyanez vidéken egy százassal vékonyabban érhető el. Elsőre talán soknak tűnhet, de körettel és mindennel együtt számolva már elfogadhatóbb áron mozog. A Cheddar felárral érkezik, ezért plusz 150-et kell pengetni, de valójában nincs különösebben szükség rá, egyszerűen én voltam balfék. A Don Pepe részéről jó választásnak bizonyult, hogy ők is elkezdték meglovagolni a város felett terebélyesedő burgerláz-állóhullámot. Összességében egy korrekt minőségű produktum, ami bőségesen elegendő egy főétkezésnek, ha valaki pedig mégis tudná a DP öntet receptjét, ne habozzon van egy alig használt vesém. Jövőre talán bepróbálom a Sombrero burgert is, ott egyértelműen a csípősségét csekkolnám le. A burgerek mellett rizottókkal is bővült a 2013-14-es étlap, ha netán valaki tesztelte szívesen várjuk pár szavas véleményét.

Pont: 8/10