Select Page

Don Pepe – Cuba libre szendvics

Szerző: | 2017. Sze. 3. | Egyéb

A nyári lazsálást befejezve kicsit visszarázódunk a megszokott hétköznapokba, amit most a szeptember havi egyik Don Pepe különlegességgel indítunk meg. A hónap egészen pofás újdonságokat hozott, amiből elsőre a bővülő kemencés szendvics kínálatukat csekkoltuk. A harmadik gyerek a Cuba Libre névre hallgat, ami kis nosztalgikus élményt ébreszt még bennünk, de amúgy elképzelni sem tudom, hogy lehet egy koktélt ételre álmodni.

A kínálat egyik tagját, a Buffalo pork névre keresztelt egyént már leteszteltem, ami kellemes meglepetés volt akkor. A legújabb Cuba Libre viszont egészen más irányt követ, egyedül a ciabatta, ami közös pont köztük. Rum nincsen a hozzávalók között, ami kicsit fájdalmas, de a többi egészen érdekes.

Cuba Libre – ciabatta, mozzarella, füstölt tarjta, chorizo, narancsos-dijoni mustáros-kukoricás sajtszósszal serpenyőben átforgatott roston csirke, csemege uborka és majonéz

Ilyen kezelésben részesült csirkével azért nem minden utcasarkon találkozunk. A lustaság nagy úr ugyebár, így most a helyszíni tesztelés helyett a kényelmes házhoz szállított megoldást részesítettem előnyben. A csomagolás viszont első osztályú továbbra is és közel olyan élményt nyújt, mintha helyben az egyik étteremben kaptuk volna. A doboz remekül védi, a papírgyűrű pedig összefogja, hogy a gravitáció és a gyorsulás ne zúzza szét.

Cuba Libre

Pofásan mutat, oldalán kicsit kifigyel a csirke és a sajt, de ha felnyitjuk, akkor minden hozzávalóval megismerkedhetünk. A tarja és a chorizo annyira nem került előtérbe, szolidan a sokadik réteg alatt bujkálnak. A három csík uborka színre remekül töri a sárgás harmóniát. Köret alapból nincs, ezt sikeresen benéztem, de egy Don Pepe burgonya és annak fűszerezése remekül mutatna mellé.

csomagolás nélkül

Kóstolva a ciabatta állagra tökéletes, kérge kicsit ropogósabb, míg belseje légiesen könnyed. A belsőből azonnal a mustáros jelleget érezzük meg a csirkén, a narancsosat én például nem fedeztem fel benne. A kukoricás sajtszószos vegyes nagyon jó, mind állagra és ízre is, ezek remekül harmonizálnak a csirkével. Húsból nincs hiány, bőven jut minden falatunkra belőle. Az uborka nagyot ránt ízre bennünk, amikor ráharapunk, ami alapján inkább valami vodkás koktélnak neveztem volna el. A tarja és a chorizo megvan, igaz nem túl dominánsak, de érezni a szendvicsben jelenlétüket.

belső

Adagra nem a halálosan laktató fogás, de ha menüsítjük magunknak egy burgonya körettel, akkor viszont máris garantált a tele-a-bödön-Ödön életérzés. Árban 1880 forint, ami kifejezetten korrekt. Minőségi és korrekt hozzávalók, egy olyan csomagolásba, ami továbbra is példaértékű kis hazánkban. A havi akciók közül a pizza és a burger is érdekes, így gyanús, hogy azokról is lesz még elmélkedés valamilyen formában.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték