Select Page

Don Pepe – Döbrögi burger

Don Pepe – Döbrögi burger

Most már tényleg a végéhez ért a novemberi liba őrület. A hó elején a mártogatós postnál beígértem, hogy nem hagyom ki az aktuális Dj Pepe burgerét, ami természetesen libamájat tartalmaz. Kicsit szolidabban repült rá a libalázra az étterem, máshol többnyire a húspogácsát is libamellből készítették, viszont itt maradt a hagyományos marhahús.

Döbrögi burger – Libamáj, marhahús, Worchestershire, hagymalekvár, cheddar sajt, jégsaláta, paradicsom, Don Pepe burgonya és öntet

Nincsen túlkomplikálva, megkapta végülis a kötelező novemberi liba alkatrészt, szóval nem panaszkodhatunk. A Worchestershire szósz egy ecet alapú ízesítő, ami több hónap érlelés után kapja meg végleges ízét. Magam részéről meg talán ennél szerencsétlenebbül kevésbé tudtam volna összehozni a postot, azaz pont az utolsó napra mikor még kapható a havi akció burger, skuza.

Esztétikai megjelenés: Bucija kicsit most bengább méreteket ölt, mint eddig. Fentről haladva egyből a hagymalekvárral és a szósszal találjuk szembe magunkat, melyek színre eléggé sötétek, így erős kontrasztot képez a nem sokkal alatta található cheddar sárga színével. A kettő között pihen meg a névadó hozzávaló, azaz a libamáj. Alatta a marhahúspogácsa, ami látszatra az átsült kategóriát erősíti. A sort a zöldségek zárják, egy méretes karika paradicsom és mellé jégsaláta. A köret állandó, ezek nálam még mindig az élmezőnyhöz tartoznak. Összességében kicsit a bucit érzem erősnek, de az eddigiek alapján ez szerintem nem fog állandósulni.

Pont: 8/10

Ízvilág: Az első falat a fentiek alapján érthetően csak egy bucidarabot tartalmazott, de a másodiktól már sikeresen mást is meg tudunk ízlelni. Nekem a hagymalekvár túlságosan édes. Elnehezíti egyből az egészet, amire a szósz még rátesz egy lapáttal. Tudom ez ízlés kérdése, van aki pont így szereti és ezzel akarja karakteressé tenni, de nekem ez sok lett most. A libamáj különkóstolva finom, nincsen megkérgesedve és belseje szinte krémszerűen olvad szét szánkban. A marhahús a szokásos szolid fűszerezett kiadás, picit talán szaftosabban maradhatott volna. Zöldségekkel nincs baj és a köret a mártogatóssal nagyot ment a végére.

Pont: 7/10


Mennyiség: Laktató. Ennek több oka is már kifejtésre került, a buci nagy illetve a hagymalekvár cukortartalma alaposan megdolgoztatja emésztőrendszerünket. Májból nem spóroltak, egészen sok faltra jut belőle, nem csak foltokban kapunk. A húspogácsa a szokásos 200 grammos kiadás. A sajt egészen vastag szelet, ami ráolvadt a húsra. A lekvár mennyisége önmagában nem lenne sok, pont ideális. A burger egymaga is elegendő lenne, de ha hozzávesszük a köretet akkor bizony átlépjük a bűvös öt órás határt, ez masszívan tölt.

Pont: 9/10

Ár/érték: Talán Dj Pepe szettjei közül ez a legvastagabb árcetlivel megáldott kiadás. 2490 forintos ára már tényleg a felső kategóriát üti, ez sokaknak már gyanúsan túl van a lélektani határon. Az édesség miatt engem se fogott meg annyira, voltak már jobban sikerült havi burgerek is. A marhahús lecserélése mindenképpen hiányzik belőle, egy igazi libás burger úgy az igazi, bár akkor lehet még tovább emelkedett volna az ár. A decemberire kíváncsi vagyok, igaz már csak egyet kell rá aludni, remélem nem fenyőtoboz lesz rajta.

Pont: 7/10